Bebisen lever om.... =)

Igårkväll så tror jag att vår bebis hade party i magen.....några slags dansövningar hade den då för sig iaf! Den sparkade lite här och lite där och så tydligt att jag kunde känna det utvändigt! Det är första gången jag gjort det!

Få se om det blir likadant ikväll isåfall måste jag försöka få Jonas att känna den också =) Det är så mysigt när man kan känna det så tydlig och även när andra kan känna av bebisen från utsidan.

Wille frågade idag när vi var till läkarn "Mamma kommer nya bebisen nu?"   *skrattar*
Han är för söt! Försökte förklara att det dröjer länge ännu även om vi var hos läkaren.....

Saker till Willes rum!

Har köpt/beställt en Bilar lampa och väggstickers till Willes rum.(Dem är hans absoluta favoriter) Tänkte nämligen vara lite taskig och sno hans NallePuh lampa till bebisens rum! Så kanske man kan börja fixa iordning där inne lite smått också,jag orkar ju inte med så mycket åt gången......utan att bli handikappad flera dagar....så jag får dela upp det!

Willes nya saker ser ut såhär,och kommer från Ellos!

                                

Planer till nyårsafton!

Imorgon har vi bjudit hit några av våra vänner med familjer,synd att vi inte har nog stort hus för att bjuda hit alla,men vi får ta dem andra någon annan gång! Tro inte att vi glömt bort er! =)

Vi ska alla göra lite mat var,så det blir potatisgratäng,kött och sås.Sen ska vi göra en god efterätt med vaniljglass och hjortron....MUMS!Jag har köpt lite alkoholfritt vin som jag tänkte njuta av till maten och att skåla med såklart!

Dem som kan ska väl dricka lite alkohol,men det blir en lugn kväll eftersom att vi firar med barnen. Skjuta lite raketer,äta gott, kanske spela lite spel och umgås!

Det ska bli kul att se hur alla barn ska lyckas hålla sams,det brukar bli lite bråk om leksaker osv =),vi lär nog ha det fullt upp!

Läkarbesök

Hade tid 9,30 till läkarn och tur var det för jag har inte kunnat sova en blund inatt.Har haft kramp och sendrag i vänster ben och fot. Blev så less på allt så jag har suttit och svurit för mig själv och gråtit en skvätt. Gjorde så fruktansvärt ont!

Skulle såklart till en ny läkare som jag inte varit till tidigare,så det är ju typiskt.Min förra hade man ju lärt sig lite hur han var. Men han sjukskrev mig iaf och skulle hjälpa mig att få en snabb tid till Sjukgymnasten och få akupunktur.

Han rabblade även upp alla olika mediciner,typ smärtstillande på recept, antiinflammatoriska mediciner på recept, röntgenundersökningar och mr undersökning....men var tvungen att sluta alla meningar med att det går ju inte att göra något av det när du är gravid! *suck*

Nej det enda jag får ta är paracetamol,vanlig alvedon och panodil......som inte hjälper ett dugg!!! Jag hoppas att jag får sova lite inatt om man ska orka med nyårsafton....

Vår härliga stuga!

Har haft den nu i 3 år, är nog det bästa vi köpt! Det finns inget härligare än att komma dit och bara slappna av.
Har iof fått göra ganska mycket på den,har bytt hela golvet på nedreplan och inrett hela övre plan som inte ens hade några innerväggar,eller golv. Har även byggt ut en hall och gjort en stor altan runt halva stugan. Men nu är den klar och vi kan njuta av att vara där!

Stugan ligger utanför Kalix, på en halvö ut i havet.Med camping och badstrand ca 1km bort.Ett riktigt sommarparadis!

Nästa projekt där blir att bygga en gäststuga och bastu,det ska vi söka byggnadslov för snart så vi kan börja till sommaren. Har även kvar att planera lite mer tomt,sätta gräsmatta osv.



Köpt en sovrumstv...

Har vart på Experts mellandagsrea och hittat en billig tv till vårt sovrum,som vi även ska ha i stugan under sommaren när vi är där. Blev en 22" från Philips, den kändes lagom till vårt sovrum!

Jonas har fixat iordning så att det går att se den med bordsantenn tillsvidare,har nämligen inget antennuttag i vårat sovrum. Funderar om man måste byta Willes barnkort mot ett tvillingkort istället. Men vi får väl se.... Imorgon måste jag ringa till Sagem,för en av våra tv boxrar har blivit tokig,den hoppar flera kanaler  och hakar upp sig. Hoppas att dem går med på att skicka en ny!

Barnmorskebesök 20+1

Hade tid till Bm idag, lyssnade på hjärtljuden.....som låg på 152. Det är så mysigt att höra det! Låter som ett litet tåg som kommer =)

Ska tillbaka nästa vecka och lämna urinprov för att se så att urinvägsinfektionen gått över. Gjorde inte så mycket mera där,fick nya tider och papper om min blodgruppering.

Nu tycker jag att tiden kan gå fort så att vi kan få vår bebis snart! Nästa besök blir den 2/2,då jag är i vecka 25+

Vårt sovrum!

Älskar att fixa och dona i huset,önskar mig just nu en ny fondtapet till sovrummet.Rummet har mjukt gråa tapeter och antik look på golvet.Jag är ganska nöjd med det,förutom möjligtvis en ny byrå i samma träslag som sängen,vilket är svårt att hitta för det är arvegods.

Men här kommer hursomhelst några bilder!

                              
Sett från dörren                                  Fönstret(bortse gärna från de skrynkliga gardinerna)

                              
Våra gullungar                                    Min nya läckra lampa.

Wille saknar Alma!

Måste skriva och berätta att William pratar så mycket om Alma nu.... Han plockar fram bebisleksakerna och säger att han ska ge dem till Alma i himlen. Sen tycker han såklart att hon ska komma hit.....och man får försöka förklara att Alma inte kan komma hit. Föratt man inte kan komma tillbaka när man åkt till himlen.

Han tittar även mycket på bilderna vi har framme,och säger att det är han och Alma =)

Han saknar henne så mycket,och det gör ont att måsta förklara åt honom att hur mycket man än saknar Alma kan hon inte vara med oss. Då är det som att hjärtat vill brista! Sen är det inte det lättaste att förklara åt en treåring om livet och döden....

Men vi brukar säga att Alma leker uppe i himlen precis som hon gjorde här med oss och att hon nog tittar ner på oss alltid ibland!

Mellandagsrea

Igår for jag med min syster på stan och kikade på mellandagsrean. Det var gräsligt mycket folk på stan......fick stå i kö i närmare en halvtimme.....

Hittade iaf en amningsbh och nya underkläder åt mig och jeans och kortkallingar åt Wille. Köpte faktiskt 2 olika dressar åt bebisen också. Dem första kläder vi köpt faktiskt,för vi har ju en del sen tidigare. Dem var så söta och små,ändå tog jag inte dem minsta storlekarna =)

Hittade även en jacka åt Jonas på Jive. För 400:-.............billigt och bra och den var snygg också!

Annars var det en lugn dag igår!

Juldagen

På morgonen åkte Jonas,Markus(systers kille) och Anton(kusin) ut med skotrarna en sväng. Dem var inte tillbaka förrän det började skymma så dem hade nog det roligt! =)

Jag och Wille var hemma och pysslade med julklapparna. William har fått en Disney Cars spel till Nintendo Wii som han satt och spelade nästan hela dagen. Vad dem lär sig fort,han är riktigt duktig......förstår hur man ska svänga och hoppa osv....

Klockan sex var vi bjudna på mat hos Helena och Håkan(Jonas syster och sambo) för Håkan fyllde 35 år. Fick massor av god mat och satt och surrade strunt hela kvällen =). Dem som kunde dricka alkohol,blev bara mer och mer "glada" och det slutade med att en granne till dem kom över och det blev somen hel trubadurkväll. Barnen spelade Idol kareoke och sjöng. Även Wille =)

Vid elvatiden åkte jag och Wille hem,fick skjuts med min morbror som är här över julen.Dem andra festade vidare!
Tror att Jonas kom hem först närmare ett....och mådde inget vidare....blev lite mycket att dricka skulle jag tro..... =)

Julafton

Vi hann med mycket under julafton. Wille vakande på morgonen och fick öppna sina paket som låg under granen,sängkläderna var ingen höjdare men böckerna verkade han tycka om!

Vi duschade och gjorde oss iordning och hann ta det lugnt en stund innan vi skulle åka till mina föräldrar vid 13.30. Där fick vi gott fika och Wille fick träffa "tomtemormor" =), han är så rädd för tomten så min mamma klädde ut sig i en rock och tomteluva men utan mask. Han såg lite fundersam ut,men det gick bra.... Han fick en duplobil och då var han nöjd. Vi höll knappt på att få med honom därifrån när vi skulle vidare till Hans och Marianne för han satt och spelade cross spel med Isak(min lillebror).

Väl hos Hans och Marianne åt vi gott,julmat av alla sorter......och som vanligt äter man så mycket så man håller på att spricka. Medans vi väntade på att maten skulle bli klar han Wille busungen vara och tjuvöppna ett paket(som tur var var det hans iaf). Vi hann äta god efterrätt och sedan kom tomten! Wille var rädd som vanligt och satt i Jonas famn,jag fick hämta hans paket också =). Massor av julklappar fick han och verkade bli nöjd. Vi fick också fina julklappar, mycket som vi önskat oss.....måste ha vart snäll i år! *skratt*

Innan vi åkte hem åkte vi förbi Almas grav ock tände en marshall och önskade henne God Jul,och jag började såklart grina som vanligt. Tror jag är ännu mer känslig nu när jag är gravid.....

Här kommer en bild på vår lilla spex William!



tårar och willes saknad efter Alma....

Var till graven igår och gjorde det julfint åt Alma,och gav hennes julklapp! Ska fara dit en sväng ikväll efter julfirandet. Det är inte så ofta jag börjar gråta på kyrkogården,för då har man annat att tänka på som att fixa iordning allt......men igår kom tårarna.Ville så gärna att hon skulle vara med oss istället!

Värderar så mycket den tid vi har med Wille nu och passar på att mysa extra med honom dem få gånger han går med på det! Han har också pratat mycket om Alma dem senaste dagarna,och vill att hon ska vara här.....kanske kommer han på något sätt ihåg att hon var här förra julen! Är lite jobbigt när han blir så pass ledsen och man måste förklara att Alma inte kan komma tillbaka.

*suck*

Skriver väl ikväll om vad vi haft för oss under dagen!

God Jul!!!

Vissa dagar gör allt så ont!

Igårkväll tänkt jag väldigt mycket på vår lilla gumma, saknar henne så mycket......speciellt nu vid jul eftersom att förra julen var hon ju faktiskt här med oss....vår lilla prinsessa! Låg i sängen och bara grinade så hela kudden var blöt tillslut. Tänkte på hur stor Alma vart nu,vad dem hade gjort hon och William. Tänkte på hur orättvis världen är.....att små bebisar ska dö.....och speciellt hon,det ska inte behöva hända!

Det var så tungt,kändes som att någon hade parkerat en lastbil över bröstet.....det är en sådant tryck över bröstet att det känns som att man inte får nog mycket luft alla gånger. Samtidigt gör det ont,rent fysiskt ont......bara föratt saknaden är så stor,för att det var meningen att hon skule vara här med oss nu......det skulle inte vara såhär!

Nu när Jonas slutar ska vi till graven och göra fint till julafton,skotta iordning och tända alla ljus.Och ge en liten julklapp åt Alma,ett liten mjukisdjur som vi ska hänga upp. Undrar vad vi hade köpt i julklapp om hon hade vart här? det finns så många tankar.... men alla slutar med att man önskar att hon var här!

När ska den här smärtan man får varje gång man minns eller saknar henne extra mycket försvinna?eller åtminstone bli lättare?usch,hoppas man är på bättre humör imorgon,just nu är jag bara sur och grinig på allt och alla.....inte medvetet....men är väl föratt man inte är så glad själv!

Wille har kört skoter....

Idag har vi klivit upp tidigt och gjort oss iordning för Wille skulle till hans fammo och faffa och köra skoter igen. Jonas körde upp ett spår runt huset och där har dem sen kört,Willam,Alexander och Julia. Dem tyckte att det var riktigt kul!
Wille gick faktiskt med på att dem fick köra så länge han fick åka med =)

                    

Fick äta palt där och sen stannade vi hos Marianne när Jonas for på jobbet och Wille har lekt och busat hela dagen med sina kusiner. Dem har vart ute och byggt kojor och åkt stjärtlapp i backarna. Ikväll har vi bara myst och ätit lite gott,nu ligger lillkillen och tittar film i sitt rum......förhoppningsvis sover han snart!


Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0