Bröllopsdag!

Nu på söndag är det vår första bröllopsdag,vet inte riktigt hur vi ska fira det. Beror på om någon är här så vi kan få Bf. Isåfall kanske det blir att fara ut och äta. Annars blir det väl en tur till campingen för mat och dryck.

Det känns inte som att det redan gått ett år sedan vi gifte oss,känns som igår. Älskar verkligen min snygging,mer än jag trodde det var möjligt att älska någon.Visst har alla sina dåliga sidor och ibland är inte allt röda rosor,men är det inte det som får en att uppskatta det lyckliga tiderna extra mycket. För även om man inte alltid är sams om allt så innebär det ju inte att man inte älskar varandra för det. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan Jonas, på något sätt får han mig att känna mig älskad och omtyckt för den jag är. Jag älskar honom så!

När hans finns bredvid mig så känner jag mig trygg och att jag kan klara av allt som livet ger mig! Vill ha honom i mitt liv,föralltid!

Jag älskar dig så otroligt mycket mer än du tror min älskling! *Puss*


Härliga dagar!

Har inte skrivit på ett tag,och har fått höra att nu måste jag minsann uppdatera här igen.Vi har haft härliga dagar här med sol och bad. Wille ska bada konstant och har kommit på hur han kan göra sin lilla Little tikes rutschkana till en vattenrutschkana....det var jättekul enligt honom. Han har även hjälpt pappa att snickra,och var så duktig!

         

Maja bara växer och bara pratar mer och mer för varje dag,hon har även upptäckt att man kan äta på händerna och föra saker in i munnen.  =)  Hon har även legat och tränat nacken här på golvet och är så duktigt,som att hon aldrig gjort något annat.

         

Med gäststugan går det inte lika fort framåt nu,ska försöka ta lite semester också. Har kvar att spika vindbrädor och lådorna. Sotarn har varit hit idag och brandbesiktat bastun och den gick hur bra som helst. Så ikväll har vi bastat ordentligt, jag,Jonas,Wille,Håkan,Julia och Alexander. Vi har även försökt fixa till gården lite framför så att det går att gå dit utan att slå ihjäl sig. Jonas har även byggt en vedlåda/sittbänk till hallen,det blev riktigt bra.

        

Imorgon blir det eventuellt en tur till Halsön om det inte blåser för mycket. Hoppas att det blir att fara dit,är så fint där. Ska försöka fota isåfall.

Bvc och Haparandatrip!

Idag hade vi tid till Bvc med Maja, hon är ungefär 9 veckor nu och väger 5665g, 58,5 cm lång och 40 i hattmått. Bm sa så fort hon såg Maja,"hon ser då ut att må bra". Hon har blivit ganska knubig vår lilla dam. Hon går upp ungefär 225-250g i veckan och hennes viktkurva går fort uppåt. Men då tycker hon om mat också.



Efter besöket på Bvc for vi till Haparanda,där vi mötte upp Marianne och Julia. Sen blev det en tur på ÖoB, Barnens hus, Stadium, en sportgrossist affär,Ikea och Ica Maxi. Wille fick köpa saker på Barnens hus för sina födelsedagspengar,det blev en Chevrolet Impala och strandracket. På Ikea blev det saker till gäststugan,taklampa,dörrmatta,krokar och sängkläder till spjälsängen. På Stadium hittade jag en t-shirt och Jonas köpte 3 stycken, på sportgrossisten hittade jag tre t-shirtar för 100:-........billigt och bra. På Ica maxi handlade vi maten och där lyckades jag hitta en bikini som jag kunde ha.

På eftermiddagen när vi kom hem for vi ut på en fisketur med båten,jag,Jonas,Wille och Julia. Fast det var bara Julia och Jonas som fick något.Efter att vi varit ute ett tag ringde Marianne som var barnvakt åt Maja och sa att hon var riktigt olycklig och att vi skulle komma hem. När vi hade kommit till Marianne lugnade hon dock ner sig. När Jonas kom upp från båten så hade hans kusin kommit som ska vara här någon dag.

Så nu sitter vi här och tittar på Beck och äter lite nötter.

Willes leksaker:

      

Regnväder idag!

Idag har det varit riktigt tråkigt väder,det har bara regnat. Hann en sväng och plockade mer stenar till bastukaminen. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Varit förbi Helena och Håkan en sväng och druckit kaffe(dem har stuga i Båtskärsnäs) där var även Jonas föräldrar. Så det blev att sitta och surra ett tag.

Har ätit god palt idag som mormor hade skickat med mamma och pappa sist dem var här. Åh vad gott det var,det var så länge sedan vi åt det. Wille åt minst lika mycket som mig,han älskar verkligen palt......förstår inte vart han sätter allt!

På kvällen kom Julia och Marianne hitpromenerande med Raja(deras hund). Efter att dem promenerat hem igen så har vi bastat, först jag och Wille och nu är Jonas och bastar. Maja ligger och sover i bilstolen.

Här kommer bilder från idag och från helgen som varit:

         
Moster matar                 Matglada Maja            Raja

    
SnyggingWille                  Läckerbiten 9v

Bastupremiär!

Idag har vi varit hemma i stugan hela dagen,det har varit jättevarmt och kvavt idag,men stormat. Vi har varit ute på altan och Wille har lekt på gården. Jonas har donat med bastun och hans farbror har dragit in elen åt oss. Jättesnällt av honom,annars hade man måstat anlita en elektriker...och det hade blivit dyrt.

På eftermiddagen har vi varit till Axelsvik och letat stenar till kaminen.  Åt god mat och efter det har vi tagit ett premiärbad i bastun,det var jätteskönt. Har även fått upp våningssängen i gäststugan.

Maja har fått ligga utan kläder och sprattla på golvet,för det har varit kokhett i stugan idag,men på golvet trivdes hon,utan blöjja och allt. Wille har mått dåligt ikväll och spytt ner hela sängen,tror dock att han ätit sina godisar lite för snabbt för då brukar han göra så. Han mådde bättre direkt efteråt.

Nu ska vi strax gå och sova,Maja har ätit.

Bilder på bastu och gäststuga:

                
Bastu                                Bastu                               Hallen

        
Gäststugan                     Gäststugan

Kalix och wakeboard...

På förmiddagen igår var jag och Jonas in till Kalix och köpte resterande saker som behövdes till bastun. Erika och Markus var med barnen,det var så skönt för annars hade det tagit ännu längre tid där.

På eftermiddagen åkte vi wakeboard,eller Erika,Jonas och Markus gjorde det.Sen åkte vi alla ring efter båten. Tror att vi alla skrattade så mycket åt varann så vi alla hade ont i käkarna sen. För man flyger ganska långt när man ramlar av så det ser riktigt läskigt ut. Wille var också med i båten och satt och skrattade åt oss. Maja hade vi lämnat hos Hans och Marianne.

Efter våra vattenlekar for vi hem och fixade iordning maten,fläskfile, med olika grönsaksröror och pommes. Mumsigt!

Bilder från dagen:

               
Gänget                                Erika                         Markus                           Jonas

Toppenväder och jordskalv!

Idag har vi njutit riktigt av det fina vädret och varit ute iaf jag,Maja,Wille och Erika. Markus och Jonas har byggt på bastun,så den är i princip färdig nu,bara kaminen och skorstenen kvar.

På förmiddagen hörde vi helt plötsligt hur det lät och marken skakade, alla blev helt skärrade och vi började diskutera vad det kunde vara. Pratade om ett jordskalv men försökte komma på andra orsaker för ingen av oss har någonsin varit med om det tidigare. Så efter ett tag skakade det till igen fast mildare den här gången. Då kom vi underfund med att det måste ha varit ett jordskalv, och vi hade ju rätt..... 3,1 på Richterskalan......och epicentrum här nära Kalix.  Så nu har man varit med om det också.

På dagen har vi varit på stranden jag,Erika och barnen. Wille har badat och busat som bara den och Maja har legat och sovit, tagit en tur i bärselen och ätit mat. Gick tillbaka hemåt till middagstid och lagade mat. Jonas farbror med familj kom förbi en sväng, Maja fick presenter som Wille fick öppna. Jättesöta kläder,i större storlekar som vi behöver. Jättebra!!

Nu på kvällen har vi tagit en promenad till campingen och tillbaka,bara föratt kika och rasta Cesar.

Bilder från dagen:

               
Badkillen                                   Maja på stranden         Sötisen


Charmkillen

Graven och saknad.....

Eftersom att vi inte har varit hemma mycket under sommaren har vi bara hunnit plantera och fixa iordning på Almas grav men inte sett hur det ser ut när blommorna blommar. Så när mamma och pappa var ner hade dem varit gulliga att fota hennes grav åt oss. Det är verkligen jättefint där nu!

Vi pratar om Alma varje dag och Wille säger att han gungar upp till himlen till henne. Det händer även att han säger fel namn åt Maja,det blir Alma och sedan kommer han på sig själv. Han säger att Alma skulle ha lekt med honom nu. Min lilla Wille, han saknar verkligen sin lillasyster.

Vi var på stranden idag och jag såg en liten tjej gå omkring lite vingligt med blöja på sig......på en gång tänkte jag att det hade kunnat vara Alma om hon hade varit här. Saknar så att vi aldrig fick uppleva sådana höjdpunkter med henne. För även om vi nu kommer att få uppleva det med Maja så kommer det aldrig att väga upp det vi förlorat med Alma.

Saknar så min lilla solstråle,saknaden är fortfarande så stor att den tar fysiska mått, det gör ont.....tvivlar på att den någonsin kommer att försvinna. Hjärtat kommer alltid att ha sår och det kommer alltid att finnas en plats som inget annat kan fylla!

*Puss och kram Alma, Mamma älskar dig*



Haparandatur!

Idag tog vi en trip till Haparanda, jag, Maja, Erika och Markus. Vi har varit på alla affärer vid Ikea och for till Finland på Rajalla. Erika och Markus hittade lite saker där. Själv blev det mest saker från Ikea,lite till gäststugan och lite hem, lite sockar åt barnen och shorts åt Jonas. Mer mat och blöjjor åt Maja. Vår lilla gumma är en baddare på att äta.  :)

Jonas och Wille har varit hemma i stugan och snickrat, eller rätare sagt så är det väl Jonas som snickrat och Wille har lekt. Golvet är nu lagt i bastun och innertaket är på plats.

På kvällen så har vi tittat film och tagit en öl. Nu hoppas vi på bättre väder till imorgon så att vi kan bada och sola lite.

Wille har bestämt att han ska sova med moster inatt så det blir bara jag, Jonas och Maja på övervåningen. Just nu ligger hon och sover i Erikas famn.

Knas syster :)

Pratade med min syster i telefon igår vid elva tiden på kvällen,pratade om hur vädret skulle bli till veckan föratt dem funderade att komma hit. En halvtimme senare började Cesar skälla och morra som en tok åt dörren,då stod dem där utanför dörren helt plötsligt......hon e allt lite tokig!  :) (var ren tur att vi inte alla gått och lagt oss,då hade dem fått stå där)

Idag har det varit en jättefin och varm dag. Erika, Markus och Wille har hunnit vara på stranden och badat en sväng och Jonas och Hasse har byggt lite på förmiddagen. Efteråt blev det en trip till Kalix föratt köpa våtrumsmatta och mineritskivor till bastun, vi passade på att äta ute....blev pizza.

Handlade mat innan vi for hem och nu på kvällen har Jonas,Erika och Markus åkt wakeboard. Wille har också åkt med dem i båten medans jag och Maja gick till Marianne och Hans och sedan vidare till Micke.

Nu sitter vi och myser framför tv:n och Wille har gått och lagt sig och Maja sover.

Bilder från idag:


Moster,Maja och Wille.




Maja charmas med moster!




Charm Wille!

Bygget och en båttur!

Idag har vi varit ut med båten efter att mina föräldrar åkt hem. Åkte upp efter Kalixälven en bit,snurrade runt och kikade runt öarna och stannande sedan och fikade och fiskade lite innan vi for hemåt igen. Det var så mysigt och riktigt härligt väder. Maja sov i vagnsinsatsen med sin babyflytväst, Wille somnade även han en stund men vaknade när vi skulle fika.

Jonas fick två äckliga gäddor,usch! Wille blev lite smårädd för dem....hehe.

Bilder från vår båttur:

                    

           


Byggandet går framåt i väldigt snabb fart. Väggarna är isolerade och innerväggarna på plats, innertaket är där i hela gäststugedelen och golvet spacklat i bastudelen. Imorgon blir det in till Kalix och köpa en våtrumsmatta.
Har försökt fota i gäststugan:

                 

Veckan som gått!

Jag har inte skrivit så mycket under veckan eftersom att vi har haft främmande här och föratt Jonas jobbat med gäststugan så jag har tagit hand om barnen. Men tänkte iaf sätta ut några bilder från veckan som gått.

Maja:                                                                       Maja och pappa:
                      


Wille:                                                   Wille och Isak:
                          


Ute på promenad:

Födelsedagskalas!

Igår har vi haft födelsedagskalas åt vår älskade Wille,tänk att han redan blir fyra år och jag tycker att det var nyss han var liten bebis. Tiden går så väldigt fort!

Han verkar ha haft en toppendag med massor av presenter och tårta. På morgonen kom mamma,pappa,Isak och Gustav hit från Kalix, senare kom även Marianne och Hans, min moster och mormor, min morbror och sambo hit. Så vi hade verkligen fullt hus och Wille var helnöjd.

Det var toppenväder så han hann prova sina badleksaker han fick, så han sprang omkring halvnaken hela dagen fast vi hade fullt av gäster. Men han trivdes så och fyller man år så måste man ju få göra som man vill.

Till middag blev det hemmagjorda köttbullar till hela gänget som min mamma gjort, åh så gott det var!

På eftermiddagen åkte alla hem till sig igen. Men vi hade en trevlig dag med släkten.

Här kommer lite bilder från kalaset:









Wille 4 år!

GRATTIS WILLE 4 ÅR!!!!!

idag blir älskade lilla Wille 4 år gammal,tänk att han blir så stor.  :)

Skriver mer ikväll! Nu är släktingarna här.

16 juli

Jonas gick som vanligt upp tidigt idag och började snickra. När vi kom upp hade han fått upp all panel och börjat med innergolvet.

Mamma och pappa,Isak och Gustav kom kring 11 tiden och efter att vi ätit lunch gick vi en stund till campingen för Wille skulle leka i lekparken,men det blev inte så mycket lek för han kom på att han skulle bada istället.  Isak badade med honom....*brr *det såg kallt ut.

Kl 16 var vi bjudna på middag allihopa till Jonas föräldrar och det var verkligen supergott, och på det en smaskig efterrätt.

Idag har gubbarna lagt in innergolvet och reglat upp innerväggarna.Så det går framåt.

Bilder från dagen:

           

Bygget:

        

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0