Nyårshälsning!


Gott nytt år!

Gissar att jag inte hinner skriva mer idag, vi ska till Jonas syster och äta middag och förtära lite alkohol med släkt och vänner. :)  Kommer nog att bli jättetrevligt, hoppas bara att Maja är på sitt bästa humör ikväll så att man inte bara får sitta med henne hela tiden.

Cesar ska få fara på lyxsemester till Mamma och pappa,dem kommer snart och hämtar honom....så att han slipper vara själv under nyår. Det var verkligen snällt! Och det tror jag att Cesar tycker med  :) Han trivs verkligen där.

Jag och J har gjort oss klar inför nyårsfirandet men barnen vågar vi inte byta om på ännu. Hittade inget nytt till nyår, så det fick bli lite hopplock av gamla kläder. Ett par gråa leggings, en kort jeanskjol och ett gråsvart linne. Drar en svart skjorta över ifall man fryser. Kanske inte så glamoröst nu till nyår,men med barnen med är det ingen större vits   :)

Så jag vill hälsa ett Gott nytt år till alla er som läser min blogg!

-30 "brrr"

Idag blir det nog mest troligt att vara hemma, är nästan -30 ute och inte trevligt alls.  Få se om J ids starta bilen och skjutsa mig till Gve sedan, hade varit trevligt att fara till Johanna och Lowe och Ella. Men det får man väl se när han slutar.

Nu ska jag ta och gå ut en kortis med hunden,han måste ju iaf på göra sina behov.....trots kylan!

Sedan blir det lite tvätt och plocka undan här hemma.


Gårdagen 29/12

Igår kom Fanny och Tilde hit just efter tolv, dem var här ända tills efter två och ungarna busade som bara den. Dem lekte med elmotorcykeln och Tilde tyckte även om en docka som Maja fått i julklapp. Maja tyckte mest att det var kul att få vara med

Efter det hade farit så började jag med maten,gjorde en jättegod texmex gratäng med fisk och potatis till.

Vid fyratiden kom Malin och Wilja och Ike hit. Var ett tag sedan vi sett dem nu också när det varit jul och allt. Fikade lite och barnen speciellt Ike och Wille var alldeles busiga, Ike körde med Majas gåbil och Wille med sin elmotorcykel,dem krockade och körde för fullt. Det märks att dem är pojkar,Wilja är så mycket lugnare. :)

På kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt.Dels föratt det var iskallt, -28 grader. Och sedan föratt J jobbar och måste kunna ta det lite lugnt.

Svammelgumman....

Inatt har Maja varit vaken till över kl 1. Vet inte vad hon har börjat svamla, tror att det blir så när hon hinner bli övertrött. För hon far omkring som en liten ångvält i sängen och i sin säng så klättrade hon bara,ramlade med huvudet in i spjälorna och var helt tokig.

Men tillsist somnade hon. Jag hann se en hel film under tiden hon tjorvade,Total recall.....inte speciellt bra men det fanns inte så mycket att välja på den tiden.

Vid tolvtiden skulle Fanny och Tilde komma hit, ska bli kul att träffa dem.

Nu ska jag ta och klä på Maja,hon har fortfarande pyjamas  :)

.....

Har inte så mycket mer att tillägga idag....

var hos mormor på dagen, när J slutade for vi på stan och sedan beställde vi hem pizza. På kvällen har vi vart till min syster en sväng och nu är det Natti snart. Ska bara gå ut med hunden och sen gå upp och ta grinMaja såatt J får sova.

Planer för idag!

Godmorgon, sitter här medans busungarna leker i vardagsrummet. Är så skönt nu när Maja går med på att leka själv,är väl föratt hon kan krypa och följa efter Wille och fara på upptäcksfärder.... :)

Ringde till min mormor för en halvtimme sedan och ska fara dit nu på förmiddagen medans J jobbar. Tomas och Veridiana far snart hem och man måste ju hinna träffa dem igen innan.  Så ringde Fanny nyss och tänkte komma förbi,sådär typiskt när jag hunnit göra andra planer. Men vi tänkte fara dit en sväng imorgon istället. Är ett tag sedan vi varit där.

Få se om det blir en tur på stan när J slutar,hade behövt in på Systembolaget innan nyår. Och köpa lite mousserat vin. Nyår blir att fira hos J's syster, har blivit lite av en tradition och är alltid lika trevligt.

Nånå kanske uppdaterar ikväll.

Nya hallmöblerna

Har fått upp våra nya hallmöbler vi fått i julklapp, blev riktigt stor skillnad. Dem är i ek,samma som våra hylla vi har i hallen. Ser lite mer enhetligt nu!




Nedan: resterande del av hallen,med ekhyllan




Nedan: till vår badrumsdörr har jag hittat en skylt i vitt där det står Wc








Stuntbaby

Idag har vi varit hemma och tagit det lugnt.

Erika och Markus var förbi en sväng tidigare, Wille skulle absolut visa RuffRiders filmen åt Markus. Sötungen, Markus har väl säkert sett den ett antal gånger. Men han och Erika fick iaf se den och Wille surrade konstant.  :)

Maja blir bara vildare och vildare,hon tror att hon kan allt. Försöker resa sig mot sin lilla gåbil som far iväg och hon ramlar med huvudet i backen. Klättrar efter ens ben och när sitter man på golvet är hon över hela en.  Hon är numera vår lilla stuntbaby....  haha!

Vid två har jag börjat med maten,köttgryta på älgkött och hasselbackspotatis, med lite sallad till. Bjöd J's föräldrar, och det fick tummen upp! Var väldigt gott!  Nu har dem nyss farit hem, Maja tar en tupplur med J och Wille sitter här bredvid mig med sin lilla dator.

Ska lägga ut lite bilder från igår och idag:


Lekstund



Lek med Majas gåbil

 


Stuntbaby 1


Stuntbaby 2


brummar som en bil


Vår lilla spindelman!

 


Mys hemma!

Idag har vi än så länge bara varit hemma och tagit det lugnt, städat lite, tvättat och bara myst. Maja har provat åka på sin lära gå bil, med lite hjälp såklart. Jag har hållit i Maja på bilen och Wille har kört  :) Hon tyckte det var jättekul, skrattade och jollrade åt Wille.

Dem har lekt så bra på golvet idag, Maja följer efter Wille som en liten svans. När hon får vara bredvid honom är hon nöjd.

Nu busar Wille i sin spindelmannendräkt och Jonas och Maja tar en tupplur på soffan.

Här kommer några bilder:

Busgumman



Maja poserar



Bus på G

Wille leker




Mys med pappa



 


Juldagen

Idag har vi varit och ätit hos J's föräldrar,massa gott blandannat Janssons frestelse,lax,sill,köttbullar,skinka,revbensspjäll,prinskorv,sallader och annat gott.  Fick även träffa Elin(J's farmor), Ragnhild(J's mormor), Gunborg(J's gammelfaster) och Per(J's morbror) och hans sambo Ninfa.  Vi hade det riktigt trevlig, Wille busade med alla och Maja charmades med alla.  Fick god efterrätt,ungsgratinerade frukter med vit choklad och kokos med vaniljglass till. Riktigt mumsigt!

När vi kommit hem så var tanken att J skulle dricka öl med en kompis, men det blev nog några förhinder så det har blivit en lugn kväll hemma. Wille ligger i sängen,Maja leker på golvet,Cesar ligger och tuggar på ett ben,J sitter och tittat någon film på tv och jag sitter här som vanligt  :)

Imorgon får vi se vad vi hittar på,det beror på hur kallt det är.

Bilder från julen

Här kommer lite bilder från julhelgen.

Innan allt julfirande for vi på graven och tände ljus och gav en julklapp. Så här fint är det där:


Sedan blev det fika hos J's föräldrar:




Från mina föräldrar har jag inte hunnit fota själv så mycket så ska sno lite bilder av pappa och lägga upp sen. Men här kommer lite andra bilder:



 


Vår julafton!

Igår hade vi fullt upp. Gjorde barnen färdiga och just efter ett for vi till Almas grav. Skottade upp allt,tände ljus och marshaller och gav en mjukisgiraff i julklapp. Ska lägga in bilder på det senare. Det blev mysigt och fint.

Efter att vi varit där for vi till Hans och Marianne, där drack vi kaffe och fikade gott. Lämnade av lite julklappar och hämtade upp lite till barnen. :) Maja fick äta och hann leka lite. Just före tre for vi till mamma och pappa. Tittade Kalle Anka och direkt efter det var det matdags. Skinka,tjälknöl,lax,köttbullar,prinskorv,fläskfilé, tunnbrödblöta, potatis, sallader, mommobröd och ost. Mycket att välja på och om man som jag alltid ska smaka av allt så blir det alltid för mycket  :), men gott var det. 

Sedan satt vi alla och försökte smälta maten innan tomten kom vid halv sex. Alla fick varsitt paket innan tomten var tvungen att gå vidare. Wille var inte alls lika rädd i år utan gick och hämtade julklappen(även om jag nu fick följa med) och tog tomten i handen innan han gick. Skönt att det blivit bättre!

Barnen fick massor av julklappar,orkar inte ens skriva allt. Men Wille sa att han var nöjd iaf! Maja tyckte snörena och pappret var roligast men tyckte även mycket om en tygdocka hon fick av Tomas och Veridiana.

Jag fick en massa fina saker jag med, nya hallmöbler,epilady rakapparat, ljuslykta, pengar, böcker,mössa,choklad,lott, kan ha glömt något för mitt minne är inte det bästa men jag är väldigt nöjd! :)

Kom hem först efter sju och då var vi väldigt sega allihopa! Monterade upp möblerna till hallen, satt ihop Willes ScoobyDoo spel och hjälpte honom att öppna julklapparna/ta ut ur kartongerna. Sedan kollade vi Ruff riders filmen Wille fick av Markus och Erika,han var i exstas här lillkillen och ropade Wow och surrade med J om alla trick.

Sedan fick han gå och sova och vi tog det lite lugnt framför tv:n.


God Jul

Så är det äntligen julafton! Wille kom in springades till vårt sovrum i morse med en julklapp som han hittat i sin julstrumpa. "Mamma tomten har varit här och gett en julklapp". Så han fick öppna den hos oss, sedan har han och Maja lekt i sängen. Han med sitt nya doktors kit.  När vi kom ner fick även Maja öppna en julklapp, eller Wille hjälpte henne.....fast hon var mest intresserad av pappret. Hon fick en liten leksaksbil! Hon har förresten blivit en hejjare på att krypa nu, går till Cesars skålar hela tiden, drar i alla elkablar som är på väggen, drar ut alla tidningar från bordet och är bara så busig!

Gårdagskvällen var riktigt härlig,med skinkmackor,godsaker och lite vin/öl med min syster och Markus. Vi satt och tittade tv,surrade och hann även med en bastu.Wille bastade med allihopa,förstår inte hur han orkar.....lillgubben!

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och gott hembakt bröd från Marianne och lyssnar på Julmusik. Wille och Maja leker i vardgasrummet. Snart blir det badning av Maja, och sedan ska vi väl börja göra oss färdiga för julfirandet. Ska först till Hans och Marianne och hälsa på och lämna lite julklappar,sedan ska vi på graven och lämna Almas julklapp, skotta och tända ljus och marshaller. Efter det ska vi till mamma och pappa och fira julen. Det ska bli så kul att träffa alla släktingar,det är det allra bästa med julen!!

Så om jag inte hinner skriva mer idag så önskar jag alla en GOD JUL!

 


Dan före doppare dan.....

Hann med att dammtorka och vaska igår med, så nu är iaf nedervåningen fräsch. Ska försöka plocka lite idag om barnen tillåter,för J jobbar extra idag.

Wille är överlycklig att det är julafton imorgon och har studsat runt i hela nedervåningen.  :) Vi har pratat lite om Alma, att hon och Maja hade busat om hon varit här och att hon hade varit två år gammal. Wille tror att hon hade tyckt om Maja och det tror jag med. Imorgon ska vi till graven med hennes julklapp och tända ljus!

Ikväll ska Erika och Markus hit, blir väl kanske lite av en uppesittarkväll. Ska bli mysigt,hoppas bara att barnen är snälla. Tänkte väl dricka lite vin och ha det mysigt, kanske ta en bastu. :)

Skriver kanske mer senare,nu är Maja en liten suris i vardagsrummet!


Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0