Förvärkar....sååå less!

Har haft mycket förvärkar de sista dagarna, kan vara regelbundna med mellan 5-10 min för att sedan helt plötsligt förvinna igen. Är så less på det nu,kan ju inte sova bra om nätterna pga det.  Ligger med sådan rolig mensvärk och sammandragningar, usch........

Tycker att dem kan hålla i sig och bli starkare snart  så att vi  får se vår lilla bebis snart! Har aldrig längtat såhär efter förlossningen,vill ha ONT ......helst NU!

Hoppas verkligen att det inte fortsätter så här i två veckor till,då bli jag ju tokig!

Städdag....

Idag blir det en sådan där riktigt rolig dag, har spenderat hela morgonen att plocka undan på övervåningen. Har även plockat undan det mesta på nedervåningen nu....men tog en liten paus =).......

Sedan blir det dammsugning och dammtorkning, usch så tråkigt! Men det behövs, Cesar släpper sin vinterpäls och vi har vita hundtussar som rullar runt i huset som risbuskar i en öken...... och inte spelar det någon roll om man dammsuger för 10 minuter senare är det likadant igen. Det är en jobbig tid när han släpper det värsta håret....

Men hur som helst måste vi städa iordning ifall Maja skulle få för sig att komma så att hon inte dör när hon kommer hem till allt damm =)

På eftermiddagen ska vi till Jonas föräldrar och fira hans pappa som har fyllt år igår, blir smaskig smörgåstårta bland annat. MUMS!

Vecka 38

Så går man in i vecka 38 och bebisen räknas som fullgången.....och ingen Maja ännu. Kom ut nu lilltjejen vi längtar ju så efter dig!!

Försöker röra mig lite mer,tar promenader med Cesar osv. Så få se om hon tänker dyka upp snart. Men säkert inte bara föratt jag är så less så att man blir tokig, hon är en bustjej redan nu! Hade planerat att vara ute och cykla med Wille idag men det gick ju inget vidare, för det regnar......deprimerande nog.....

Vet inte riktigt vad man ska roa sig med här inne,hade kunnat skriva upp viktiga saker i Excel till provet......men eftersom att jag inte vet ännu exakt vad som kommer så känns det onödigt att sitta och skriva en massa och sen kanske det inte ens kommer med.

KOM, KOM, KOM NU!!!!!!

Lite skolarbete & inköp av borrmaskin.

Idag har jag vart och inhandlat en skruvdragare/borrmaskin åt Jonas när nya XL öppnade. Vi var där 15 min innan dem öppnade och tur var det för det fanns enbart 5 stycken av den som han skulle ha och det var precis att vi fick var sin jag och Marianne. Att tom gubbar kan vara så tokiga när det är kampanj,var ungefär som när det är utförsäljning på en klädaffär,dem var tokiga =)

Sen har jag suttit och gjort färdigt Webbdesignen, så nu är det bara två kurser kvar i skolan. I Org o ledarskap är det bara provet kvar sen. I Office däremot är det lite mer kvar.......men inte så farligt mycket! Däremot har jag inte så mycket jag kan göra för tillfället och blir därför än mer uttråkad här hemma. Idag har jag bara kännt för att sitta och grina för att bara att röra sig gör ont,är så otroligt less på det här nu....... MAJA kom  ut nu!!!!

Någon som har något tips vad man kan göra för att fördriva tiden som höggravid så tar dem tacksamt emot.......har ju dessutom en vild 3 1/2 åring hemma. =)

Bm besök

Har varit till Barnmorskan imorse för vårdsammanfattning och förlossningsplan. Alla prover var bra, blodtryck: 110/60 Blodvärde:118 Blodsocker 5,6 Sf mått:35 Hjärtljud: 154. Hon hade även börjat tränga längre ner i bäckenkanalen och var delvis rörlig/ruckbar, inte konstigt att det ilar och har sig där nere =)

Pratade om mina förvärkar och vi kom överens att det är bättre att jag åker in på förlossningen och får sovdos ifall det fortsätter och där kan dem dessutom kolla upp bättre om det hänt något så vi får väl se hur det är inatt, annars kanske man får åka in till imorgon natt.

Tog även upp ang ev igångsättning om det börjar bli så att jag går över tiden och det lät inte som att det skulle vara några problem med tanke på min jobbiga förlossning med William(vill ju inte gärna bli inkontinent när man är 25 ifall samma sak skulle hända igen),så jag kommer mest troligt inte behöva gå över tiden(inte mer än möjligtvis någon dag beroende på hur snabbt dem tar in en).

Jag berättade även hur less jag var att vara gravid och hon skickade hem mig med en hälsning "kör färdknäppen" =), så nu får jag vara extra gullig med Jonas så han går med på det! =) Inte så lätt när man är höggravid och man tycker allt är jobbigt och har 0 i tålamod.....menmen vi får väl se när hon behagar att komma ut..... gärna så snart som möjligt!

vecka 36+5

Tur till stan...

Idag har jag och Wille och min mormor, Willes gammelmormor varit till stan en sväng. Det var så härligt väder ute och Wille fick åka buss både dit och hem så då var han nöjd =)

Vi hittade ett par nya gympaskor åt Wille,han har vuxit ur alla sedan i höstas. Han var ovanligt medhjälplig i affären och provade dem tom, dem var sköna och snabba enligt honom.




Sedan var vi och fikade gott på Vetehatten och bara myste!

Vi tog bussen hem till mormor där Jonas hämtade upp oss, vi for en sväng till på stan. Hittade bla ett par fina byxor åt Wille på Lindex. Här modellar han med dem på sig =)




Igår var vi också en sväng på stan för att Wille var i desperat behov av stövlar,det är ju så roliga vattenpölar och slask överallt nu. Och små buspojkar som han kan omöjligt hålla sig borta från dem hur mycket dem än försöker  =)
Så han fick välja dem själv,blev ett par svarta med döskallar på. Billiga och bra!


Förvärkar inatt...

Natten till idag har jag inte sovit mycket,har haft förvärkar med allt mellan 10-30 min mellanrum. Riktigt rolig molande värk i rygg och ljumskar......tänkte där ett tag att nu kanske det startar ordentligt.....men inte. På morgonen var dem som bortblåsta igen.

Men det är ju bra att det börjar kännas mer iaf,då närmar det ju sig.......bara det nu inte är så hur länge som helst för det blir ju jobbigt att inte kunna sova bra.

Imorgon bitti ska jag till Bm för vårdsammanfattning och förlossningplanering, få se vad hon säger Ska påpeka att ifall jag går 40 veckor ut måste dem sätta igång mig för annars vägrar jag föda vaginalt......då hinner hon bli för stor. Ska även be henne känna om något hänt med tappen efter min trevliga natt, deprimerande om inte....

Skriver mer om det imorgon efter besöket!

3:e förlossningen....

Nej tyvärr är det inte så att det startat ännu, utan sitter bara och funderar hur det kommer bli med nummer tre.

Med William började det med att vattnet gick med ett plask 8 på morgonen, åkte in på koll vid 11 på förmiddagen och åkte sedan in kring 15,00 på eftermiddagen. Hann bada och vid 18.00 tiden när dem kollade hur mycket jag öppnat mig var det bara 4 cm. Började då få värkstimulerande dropp och då började det hända mer.  Ca 22,15 började krystvärkarna och 23,29 är han född, det slutade med hjälp av sugklocka och en total sfinkter ruptur för mig(ingen höjdare). Blev skickad till Operation för att sys och Jonas fick ta hand om lilla Wille.

Med Alma startade värkarn kring 03.00 på natten mot den 5:e Oktober, dem kom med ca 15 minuter imellan under natten och var inte speciellt starka. Kring 14 tiden på dagen började dem kännas mer och varierade mellan 10 min och 7 minuter imellan. Gick omkring och flåsade som en dåre i huset i slutändan. Just före 18 på kvällen åkte vi in på förlossningen då var det mellan 7-5 minuter mellan värkarna och dem gjorde ont. Var öppen 6 cm när vi kom in, ville ha epidural och dem tog hål på hinnorna för att kunna sätta skalpelektrod på barnet, men då gick allt undan.....och ungefär en timme efter att vi kommit in på förlossningen började krystvärkarna och 19,48 är vår lilla Alma född.

Få se hur allt startar denna gång, hoppas att allt ska gå lika smärtfritt som med Alma. Har klarat mig med enbart lustgas båda förlossningarna så få se hur denna går....

Willes nya cykel

Idag har vi varit och kollat på cyklar igen med Wille, har verkligen varit och provat varenda cykel som finns i hela stan(vilket iof inte är så många).  Det bra var att vi hittade en större cykel än en 12"(som är minsta storleken) som han faktiskt kunde använda redan nu och som sedan håller iaf nästa år också.

Wille var lite skeptisk först, han hade nämligen hittat en grön tjejcykel med cykelkorg som han skulle ha....sötnosen! =)

Men när vi hade fått hem cykeln och monterat dit stödhjulen så var han alldeles lyrisk, han skulle cykla på en gång. Så efter middagen tog vi alla en promenad och han fick cykla på sin nya cykel. Han var så stolt, och jag måste erkänna att det var jag med att han kunde cykla på den. Min lilla kille håller på att bli stor.... =)




25 dagar kvar!

25 dagar kvar nu.....har fått lite förvärkar ibland som kommer och går. Men inget regelbundet eller ont. *suck*

Vill att det här ska vara över nu! Jag är inte gjord för att vara gravid, får stå ut med sammandragningar och foglossning redan från v 10. Tänk dem lyckliga människor som mår bra hela graviditeten. Tar hellre flera förlossningar än en till graviditet..... låter kanske lite väl drastiskt kan tyckas men så pass dåligt mår jag som gravid.

Maja bökar i magen och verkar må bra iaf =), ibland tror jag att hon försöker sig på kullerbyttor där inne ännu. Gör nästan ont ibland när hon trycker och bänglar med rumpan och benen. Det ska bli intressant att se hur stor hon är när hon föds, förhoppningsvis alldeles lagom.....

Vecka 37.

Idag går jag in i vecka 37, men tiden riktigt segar sig fram tycker jag.  Eftersom att man inte är speciellt rörlig så kan man knappt göra något och det känns så tråkigt. Det blir mest att sitta hemma och fördriva tid, sitta framför datorn eller tv:n eller göra lite skola. Är så less på det!

Går ut med Cesar någon gång per dag,men det är det enda jag är ute och rör mig annars börjar fogarna spöka igen.

Hoppas att hon vill komma lite innan Bf,för jag kommer snart att få psykiska problem av att gå hemma.  Usch!

Nu till veckan jobbar Jonas förmiddag,så om hon ska komma får det gärna bli under eftermiddagarna annars måste jag ringa runt och få någon att skjutsa mig till förlossningen och sen ta hand om Wille. Menmen,blir det så så blir det ju det....

Majas rum

Vi har ju även tapetserat och möblerat iordning i Majas rum. Så här kommer några bilder på det, blev ett riktigt härligt barnrum tycker jag. Och ganska neutralt ifall att det skulle komma en liten kille =)

                
Rummet                                             Byrån med dockor



Möbler

Nytapetserad trappa o hall!

Skrev ju att jag skulle försöka få upp bilder på vår nytapetserade trappa och övre hall.  Så här kommer dem,vart brudkistan står nu kommer ett par 60 tals fåtöljer stå sedan. Dem håller vi för tillfället på att laga.

Det blev brunt i trappan och beige i hallen, sådan stor skillnad mot för tidigare....då vi bara målat väggarna ljusblåa tills vidare för att dölja de gamla tapeterna.

                                   
Trappan                                                      Hallen

Suttit med skolan...b l a

Idag har jag städat iordning i Majas rum efter tapetseringen och även i hallen,så imorgon ska jag försöka fota och lägga ut någon bild.

Annars har vi inte gjort så mycket på dagen,Jonas har varit ut med skotern och jag och Wille tog en promenad med Cesar på förmiddagen och sedan har vi bara varit hemma. Jonas föräldrar kom förbi på eftermiddagen påväg hem från stugan och Nathalie(willes kusin) kom också förbi. Var lite social med dem....sedan har jag suttit med skolarbete under kvällen.

Har gjort Org och ledarskap sista kapitlet, så nu vet jag inte hur jag ska fortsätta där eftersom att dem ska göra uppgifter på lektionstid,har mailat läraren angående det så få se vad han svarar. Sen har jag suttit med min hemsida, som är sista uppgiften i webbdesignen.....den är snart klar.....så skönt. Ska bara höra med läraren om det är något speciellt man bör ha med. Imorgon ska jag försöka fortsätta med Excel.

Sen ska jag försöka kolla hur jag ska fixa ett par fåtöljer jag tänkt ha i övre hallen. Man måste limma om dem,det är gamla 60-70 tals fåtöljer så dem har blivit lite rangliga. Men dem ska nog bli bra! :)

Imorgon ska vi en sväng till kyrkogården igen och tända ljus och fixa till på Almas grav, Wille tyckte också det för en gång skull. Han är inte så förtjust i att vara där annars men dem senaste dagarna har han pratat mycket om Alma. Han saknar nog henne väldigt mycket han med!

29 dagar kvar!

Under 30 dagar kvar, och jag är spyless.......känner bara föratt grina åt allt. Det gör ont när man försöker gå med hunden, får ont i hela kroppen av att dona hemma och är så sur och grinig på allt så jag tycker synd om Wille och Cesar som måste vara hemma med mig. Vill bara att det här ska vara över nu så att man får tillbaka sin rörlighet till viss mån iaf.....

Hade egentligen behövt fortsätta med skolan,men är inte ett dugg motiverad.

Har egentligen lust att gå och sova tills dess att värkarna börjar.

Tänk vad enkelt allt hade varit om vi hade haft vår lilla gumma kvar hos oss..... *suck*

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0