Julfint!

Här kommer lite bilder från vårt julpyntade hem =), älskar att det blir så mysigt med alla julsaker framme!
Idag har vi inte gjort så mycket,bara tagit det lugnt. Jonas och Wille har skottat snö i flera omgångar.

Jag hoppas bara att jag ska få mina pengar från FK snart för man har inte råd att göra något alls som det är nu!
Deprimerande och tråkigt!

                                        
vardagsrum                                             granen

                               
köket                                                        adventsljusstaken

Lite småpyssel idag!

Idag har vi inte gjort så jättemycket,har julpyntat lite mer här hemma. Satt upp vår utebelysning och vår god jul skylt vi hittade på Coop. Det blev riktigt fint! Sen har jag och Wille satt upp julgranen och börjat lasta julklapparna där under.
Han tycker såklart att alla ska vara åt han!   =)

Har vart ut på stan en sväng,eller stan och stan...vi var in på en skoteraffär och tittade skor åt Jonas och gick in på leksaksaffären och köpte julklappar åt Wille. Sen var vi in på Dollarstore och hittade lite smått och gott!

Ikväll har vi ändrat om lite i vardagsrummet för att få plats med julgranen,Jonas får ju hjälpa ganska mycket för annars går min rygg sönder. Var även tvungen att tömma ut en del av akvariet för att kunna flytta det....så han fick springa några varv med en tioliters hink =). Stackarn! Han är för söt som ställer upp på mina ideer.....

Nu sitter jag här framför datorn och lyssar på Creedence, dem är så bra!Tycker om lite äldre musik,den nya blir man så fort less på!

Prov idag!

Idag har jag varit och gjort rättskunskapsprov på morgonen,det gick riktigt bra. Så det känns så skönt! Nu är två kursar av fyra klar =). Jippie!

Har varit hos Jonas föräldrar resten av dagen till Jonas slutade,för Wille var där under tiden jag gjorde provet. Blev bjudna på mat där och har även hittat och beställt en ny overall åt Wille. Hans gick sönder igår när dem skulle gå ut!
Annars har vi bara tagit det lugnt,varit och handlat och sitter nu och myser med ett glas alkoholfritt vin =)

I eftermiddags hörde dem äntligen av sig från FK, fick inte veta så mycket mer tyvärr utan måste vänta på att mitt jobb skickat in papper angående min inkomst,för att kolla så att det stämmer. Men det lät iaf som att dem kommer att gofkänna min sjukskrivning,men som sagt inget är säkert ännu! Nu hoppas jag att dem skyndar sig så att jag får pengar snart.......

Varit på graven!

Idag har vi varit förbi graven, har skottat upp och gjort det lite fint. Tände såklart ljusen åt vår lilla gumma! Det känns som att när man väl är där och donar tänker man inte så mycket som man trodde att man skulle göra......utan det kommer efteråt. För där är man så inställd på att fixa allt så snyggt som möjligt åt Alma.

Tänker mycket på hur konstigt det är att hon inte är här med oss och hur roligt vi hade haft det om hon hade det. Busat med Wille och gått på promenader. Saknar henne så!

Tog ut bilder åt Jonas mamma,från den tid Alma var på sjukhus.......och jag satt bara och funderade hur det kunde hända....och grät! Hon som blev så mycket bättre efter operationen,men ändå ville det sig inte. Livet är grymt och orättvist ibland.

Inte blir det bättre att man mår dåligt och har ryggproblem så man knappt kan göra något, vet inte om man får några pengar såhär till jul och allt man gör....gör ont! Ibland tänker jag att om Alma bara hade varit här hade vi inte behövt gå igenom det här. Missförstå mig inte....vi vill ha barnet men då hade jag sluppit alla krämpor. Eftersom att vi inte hade tänkt skaffa fler barn.(iaf på väldigt länge)

Detr kanske lät jättedumt,men jag menar det på bästa tänkbara sätt!

Många kramar till dig lilla Alma,vi tänker på dig och saknar dig så.....och pratar ofta om hurdet hade varit nu om du varit här med oss!

Hatar....hatar FK!!!!!!

Jag har alltså lämnat in sjukskrivning redan förra månaden med inkomständring. Och först igår....ja IGÅR har dem knäppskallarna skickat en förfrågan till mitt jobb!!! Kommer alltså inte få några pengar än på ett tag,vet dessutom inte ens om sjukskrivningen blivit godkänd........så det slutar väl med att man går hemma nu utan pengar såhär lagom till jul.

Förstår inte hur seg man kan vara,och inte går det att få tag på handläggarna heller utan då ska man sitta och skälla ut någon stackars telefonist!! Har ringt till FK för två dagar sedan,lämnat meddelande att dem ska ringa mig.....nu har det gått två dagar och inte ett samtal!Ska det verkligen få vara så?????

Har aldrig tänkt högt om dem men nu är dem i sophögen....FYYY!

Jonas funderar på att ringa och bombhota dem =),haha

Hatar denna väntan!

Bor i ett rött litet hus!

Vi bor i ett rött litet hus i Malmberget. Alldeles lagom stort åt oss och med hörntomt så man får lite extra utrymme. Har inte gjort något alls utvändigt sedan vi flyttade in,det har inte behövts helt enkelt. Men vi funderar på att sätta upp ett staket runt bakgården bara föratt vi har så brant slänt ner och är lite rädd att barnen ramlar ner. Dessutom så slipper man intrång av andra på gården! Få se om man har råd med det till sommaren eller om det får bli nästa sommar......man är ju inte rik när man är mammaledig =)



Enda som är tråkigt är att när vi flyttade in hit hade vi en lekpark ca 50 m från huset,den har kommunen nu varit trevliga nog att riva bort! Och inte verkar det bli någon ny heller! Så nu måste man gå flera kvarter för att hitta en lekpark. Ska klaga om jag ser nåra kommungubbar här någon gång.

Pepparkaksbak och gnäll på FK.

Idag är Wille på dagis och vi har bara tagit det lugnt här hemma, Jonas städar lite och jag har fått sovmorgon. Det var snällt....

Tänkte baka pepparkakor med Wille idag,få se vad han tycker om det. Men han brukar mest vara intresserad av att äta degen...haha! Har lånat hem pepparkaksformar av mormor,så man slapp köpa nya.

Har inte fått några pengar alls från FK ännu och börjar bli smått irriterad över hur länge det kan ta att bestämma sig. Måste ju kunna betala räkningar och kanske köpa några julklappar iaf.  Ryggen vill inte bli bättre och bara det i sig är deprimerande för jag orkar inte med någonting. Bara att sitta vid datorn i 5 minuter gör så ont och ryggen blir trött.

Tur att jag har en förstående man =), han städar och donar och går ut med hunden. Stackarn!

Nu längtar vi båda till den 10 dec då vi får se vår lilla bejsa på Ultraljudet.

Lite julstämning och mys!

Idag skulle vi ha haft prov i rättskunskap,men när jag kommer dit så är lektionen inställd och Jonas hade hunnit fara iväg. Typiskt! Som tur var så träffade jag en klasskamrat där som också skulle hem,så jag fick skjuts!
Ikväll var jag på spanskan och fick veta när vi skulle ha prov i det,den 10 dec. Måste nog börja gå igenom allt lite smått.

Har börjat byta lite gardiner och hänga upp lite stjärnor  i fönstrena,måste ta det hela lite eftersom pga min rygg.Men det blir så mysigt!Jag älskar att pynta inför jul.Wille tycker att vi ska ta fram granen så att tomten kommer nu =),han är för söt.

Nu ska jag och Jonas ha en riktig myskväll,Wille sover redan =),det är sällan man får tid för varann!

Godnatt!

Två griniga nätter!

Wille är ledsen och grinig,han har varit det i två kvällar nu. Vet inte varför det har blivit så,antingen är det något slags trots,eller så håller han på att bli sjuk. Sen blir det så att ju mer han gråter desto värre blir hans krupphosta som han får på nätterna.....usch....

Jag sitter och försöker knåpa ihop ett bröllopsalbum via internet,men det tar sån gräslig tid. Borde ju egentligen plugga för jag har prov imorgon....bläää.... jag vill inte! Fast iof går det inte bättre för att man sitter och nöter som en tok heller.

På förmiddagen har vi varit på kalas hos Willes kusin,ätit tårta och annat gott. Wille har lekt för fullt både med Julia och med Dennis. Sen for vi till Marianne och hämtade bröllopsbilder och åt lite mat.

Nu sitter jag och mumsar från en Aladdin ask och Wille grinar som bara den!


Otroligt vacker- från ett änglabarn till sina föräldrar!

Ljuset inom dig!

Mamma, och pappa
se vad jag kan
jag kan nu gå
och jag hoppar lite grand
för mina vingar de bär mig
varthän jag än vill
Flyger dit där ni är
och följer era liv

Fast ni inte ser mig
så är jag alltid där
någonstans runt om er
i universums stora sfär
För jag färdas över ängar
bärs upp av en vind
tittar till er och flyger ner
och ger en puss på er kind


Jag säger stolt till de andra
små änglar som är här
Titta - det är mamma och pappa
och de håller mig så kär

Jag lyser utav stolthet
som blir till stjärnans ljus
som ni ser om natten
när det släckts i varje hus

För jag är den stjärna
som lyser stark och klar
Jag är ljuset inom er
som alltid stannar kvar


Text, musik & artist: Linda Almö
Mamma till ängeln Lucas f/d 18 okt. 2002

Hoppas verkligen att det är så fint!


Uppfräschad tvättstuga!

Vår tvättstuga hade lika gräsliga 70 tals tapeter som vårt nedre badrum. Vi valde att helt enkelt måla om där. Blev en fräsch ljusblå färg och helt plötsligt blev det mycket trevligare att vara där. Även om det aldrig är kul att vara i en tvättstuga =).



Lugn dag idag!

Idag har jag bara tagit det lugnt, duschade med älsklingen imorse och blev så yr och illamående att jag trodde att jag skulle svimma. Blev lite skraj så jag ringde till KK för råd. Finns dock inte mycket att göra när man får blodtrycksfall,det gäller att göra lugna rörelser. Sen ska man röra på sig så att hjärtat kommer igång och orkar pumpa upp blod i huvudet.....det blir ju lite svårt för min del som inte ens kan gå ut med hunden. Nånå....vi får väl se hur det hela slutar!
Är bara lite rädd att tuppa av när man är ensam med William.

Annars har jag läst lite rättskunskap,har prov på måndag! Börjar vara lite nervös,för det är slutprov!

På eftermiddagen har vi varit på kalas hos Nattis och Chrisse. Chrisse fyllde år! Vi fikade och Wille hittade en lekkamrat där så han ville knappt hem. Dem busade konstant!

Vi har ätit godis och myst lite ikväll och nu börjar det bli dags att sova!

Godnatt!

Fin dikt om pappors sorg!

Men don't cry

It must be very difficult
To be a man in grief,
Since "men don't cry" and "men are strong"
No tears can bring relief.


It must be very difficult
To stand up to the test
And field calls and visitors
So she can get some rest.


They always ask if she's all right
And what she's going through
But seldom take his hand and ask,
"My friend, but how are you?"


He hears her crying in the night
And thinks his heart will break
And dries her tears and comforts her
But "stays strong" for her sake.


It must be very difficult
To start each day anew
And try to be so very brave ~
He lost his baby too. . .


Eileen Knight Hagemeister


Så tänkvärd dikt!

Remembering


Go ahead and mention my child
The one that died, you know
Don't worry about hurting me further
The depth of my pain doesn't show.


Don't worry about making me cry
I'm already crying inside
Help me to heal by releasing
The tears that I try to hide.


I'm hurt when you just keep silent
Pretending it doesn't exist
I'd rather you'd mention my child
Knowing that he has been missed.


You asked me how I'm doing.
I say "Pretty good" or "fine"
But healing is something on-going
I feel it will take a lifetime.


Elizabeth Dent


Bilder....minnen och sorg!

Har tittat på bilder på vår prinsessa idag,då jag tänkte beställa ett halsband med hennes bild på i julklapp! .....börjar gråta varje gång! Klarar fortfarande inte av att titta bilder utan att tårarna kommer....och det känns som att hjärtat håller på att gå sönder....det gör så ont....och man får en stor tyngd över bröstet!Som att man helt plötslig bär sin dubbla vikt....

Den tar rent kroppsliga former sorgen..... =(

Det känns som att en del av mitt hjärta alltid finns hos henne och kommer därför aldrig att vara helt igen. Det saknas alltid en bit!

Det är nog vetskapen om att det alltid kommer att göra det.....att hon faktiskt inte kommer tillbaka hur ont det än gör.....som gör allt så hemskt.

Och även om vår vardag måste gå vidare och världen måste rulla på som förut...så finns vår sorg,vår smärta och känslan av orättvisa alltid där. Det är bara det att vi måste dölja den för att klara av vardagen....försöka förtränga den.....för just dem stunderna.

Varför skulle det hända Alma, och varför skulle det drabba oss?(det finns inga svar)

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0