Lugn dag och en båttur.

Idag har vi bar varit i stugan, Jonas har kört runt båten på morgonen föratt kolla upp den eftersom att den hade slitit sig från bojjen igår och låg mot stenarna vid stranden. Men det verkar inte ha blivit några allvarligare skador.

Jonas och Hasse har försökt få bort stenen som är ivägen för gäststugan,men det gick inget vidare. Det är för stora block föratt kunna flytta dem. Så nu måste vi hyra Kobran(stenborr) igen och köpa mer snigeldynamit, *suck* Vi hade ju hoppats på att kunna börja bygga nu....men men....det kan ju inte hjälpas.

Wille har varit med Marianne på dagen och kom tillbaka till middagen,vi bjöd Jonas föräldrar på fisk.

Nu på kvällen har vi varit på en fisketur med båten. Det var jag,Jonas,Wille,Maja och Marianne. Det var en riktigt härlig kväll,soligt och varmt. Wille fick fiska med sitt spö,men blev lite deprimerad när han inte kunde kasta lika långt som Jonas. Men han är så duktig. Marianne var den enda av oss som fick fisk...små abborrar. Men mest njöt vi bara av båtturen. Wille fick testa köra båten påväg hem och var så stolt.

Här kommer bilder från vår dag:

                               
Maja funderar.                      Syskonen på båttur.                      Älsklingen

                         
Vy från båten                                  Vy från båten                               Maja i flytvästen

             
Wille fiskar                                     Wille kör båt

Lite ordentligare förlossningsberättelse!

Den 16 maj var vi in på kontroll pga mina förvärkar som jag gått med nu i närmare tre veckor....med 10 min mellanrum. Låg med ctg i över en timme, det visade sig att Maja hade höga hjärtljud, mellan 170-180 hela tiden. Jag hade lite feber och läkaren tyckte att vi skulle komma tillbaka på kontroll dagen efter. Dem bestämde även att jag skulle bli igångsatt på måndag den 18:e maj.

17 maj var vi in igen på kontroll,låg närmare 1 1/2 timme i ctg. Först på rygg- hjärtljuden var höga, bytte till höger sida-hjärtljuden var fortfarande höga, bytte till vänster sida- dem var ändå höga. Bm gick och rådfrågade läkaren, men dem tyckte inte att man behövde göra något på en gång pga att kurvan ändå var reaktiv och att jag skulle sättas igång dagen efter.

18 maj kom vi in kl 8 på morgonen,körde en ctg-som fortfarande var ganska höga på hjärtljuden. Dem undersökte mig och det var 1 cm kvar av tappen och jag var öppen 2,5 cm. Det bestämdes att dem skulle starta igångsättningen genom att ta hål på hinnorna, vilket dem gjorde kl 9,30. Bm satt en skalpelektrod på Maja istället för att måsta kolla med ctg alltid ibland. Då sjönk hjärtljuden och blev mer normala. Kanske blev hon stressad av trycket på magen av banden. Konstigt nog försvann nästan värkarna helt just efter att vattnet gått,  dem kom smygande tilbaka efter ett tag....men svaga. 10,30 började jag få dropp för att få igång värkarna mer, då blev dem snabbt starkare.Började med lustgasen efter ungefär en halvtimme. 12,30 undersökte Bm mig igen och jag var då öppen 5 cm, värkarna kändes då rejält och kom ungefär var tredje minut. Jag ville ha epidural och dem kallade dit läkarn,när han väl kom hade ja riktigt ont och flåsade som en galning med lustgasen......blev riktigt hög av det. Hörde iaf att han skulle lägga en spinal istället eftersom att jag var omföderska. Kände att det stack till men var så hög av lustgasen att jag var lite borta,men efter någon minut var all smärta borta. Vilken lättnad! Jag kunde tom surra med Jonas och Bm. Det hade börjat trycka på rejält neråt och när Bm kollade var jag helt öppen, på mindre än en timme hade jag öppnat mig från 5 till 10 cm. Var precis att jag hann på spinalen. Det jobbiga var att jag nu inte kunde känna av värkarna, så Bm fick titta på ctg:n om jag hade värk och sa åt mig att krysta. Men det gick ju bra det med. Efter två krystvärkar så dök hjärtljuden och låg på under 80 och jag fick panik och frågade Bm vad som var fel, men dem steg efter en liten stund igen och höll sig då uppe. Efter tre krystvärkar till föddes lilla Maja med navelsträngen virad två varv runt armen(dem trodde att det var därför hjärtljuden varit höga på tidigare ctg koller och därför dem sjönk påväg ut).

Hon vägde 4020g och var 50 cm lång. Men trots hennes vikt gick det jättebra och jag fick bara sys med något enstaka stygn. Mycket berodde nog på den duktiga Bm och Bsk som hjälpte till under hela slutskedet.

Vi fick ligga kvar på BB i 72 timmar pga att dem ville ha Maja under observation pga min Gbs(grupp B streptokocker), men hon smittades aldrig av den som tur var och mådde toppen hela tiden.


Maja ler!

Nu har jag äntligen lyckas få en bild på vår lilla gumma när hon ler. Man riktigt smälter när hon ler åt en med hela ansiktet.  :)









Stugan och campingen.

Har blivit ombedd att sätta ut bilder på våran fina stuga,så här kommer två stycken:











Idag har Jonas och Hans börjat mäta ut vart gäststugan kommer att komma på tomten,så att man kan börja fylla upp med fyllnadsjord och fixa i ordning. När Micke kommer hit ska dem börja ta bort stenarna,för dem är för stora att ta på bara två man.

Wille har varit och badat med sin faster och Julia och sin farmor på campingen.

Jag och Maja har mest varit i stugan och tagit det lugnt. Det har blåst så mycket idag. Men nu på kvällen har vi gått på en promenad....först till Marianne och Hans och sedan vidare till campingen(campingen som jag alltid surrar om är Frevisörens camping).

Nu sitter vi och tittar film och Jonas och Maja myser på soffan,hon trivs så bra när hon får ligga på sin pappas bröst.

Saknar Alma!

Vill bara skriva att jag saknar Alma så mycket,hon fick aldrig vara en sommar med oss.....usch...vad jag önskar att hon var här! Vår busgumma!  Känns jobbigt att inte kunna gå till graven,får nästan dåligt samvete....fast jag vet att jag inte tänker mindre på henne för det. Hon finns i mina tankar varje dag, och det gör fortfarande så ont....det blir en stor klump i halsen.....och hjärtat känns som en sten..... När kommer det att kännas lättare att minnas?

Hjälper lite bara man får gråta ett tag,kunna ventilera alla känslor......iaf för stunden.....

Går undan ibland bara föratt få gråta,vet inte varför jag inte vill visa det för resten av familjen. Vill väl inte göra dem ledsna...eller måsta förklara för Wille....

*Skickar en stor kram och all min kärlek till dig uppe i himlen lilla gumman,tror att du kan känna det trots att vi inte kan ses.*

Tripp till Haparanda/Torneå

Igår var jag med Helena och barnen till Haparanda och Torneå efter att dem kommit hem från Halsön, Fanny skulle hitta kläder till när hon far till Frankrike. Lyxigt....tänk om man själv hade fått den möjligheten när man var yngre. Jag hade lämnat barnen hemma med Jonas,så det var riktigt lugnt och skönt. Gick på Rajalla/På gränsen och fyndade en klänning åt mig på rea, för 69kr och en t-shirt åt Wille för 29 kr och ett par shorts och ett hårband åt Maja för 60 kr. Ibland har man tur och hittar billiga saker.

Köpte även ett strandparasoll så att vi kan få lite skugga åt Maja på stranden.

När vi kom hem därifrån var klockan över sex och vi for till Jonas föräldrar och åt, laxknyten med potatis....väldigt gott!

På kvällen blev det mys framför tv:n.


                                



Kalixdagarna och bad...

Igår var vi till Kalix och kastade lite gamla saker från förådet och vi passade även på att gå på Kalixdagarna. Wille fick åka karusell och var helnöjd. Fast han skulle bara åka mer och mer.  Sen skulle jag gå in på Apoteket en sväng och då passade Wille på att sticka från Jonas och skulle leta upp mig........så han sprang bort och vi hann få panik innan vi hittade honom på Systembolaget. Försökte förklara åt honom att man inte får springa bort från mamma och pappa och att vi blir jätteledsna om han är borta. Vet inte om det gick in riktigt, men han var ledsen....vår lilla gubbe.

Köpte en ny sommardress åt Maja eftersom att det är så varmt att det är det enda hon kan ha på sig och vi inte hade med så många. Annars måste vi försöka snåla lite,då jag fått uruselt med pengar från Fk denna månad. Möjligtvis blir det att köpa ett Uv skydd till Maja så att vi kan följa med till stranden......för just nu är resten av familjen ute med båten på Halsön och badar. Jag vågade inte ta med Maja då det är så varmt och vi inte har något som kan skydda henne från solen.

Hur som helst, när vi kommit hem från Kalix gick vi till Hans och Marianne för Jonas skulle fixa iordning båten till idag. Jag och Wille och Maja tog en liten promenad till campingen och Wille fick bada. Lillungen skulle inte gå därifrån sen utan tyckte att vi kunde bo där istället.  :)

På kvällen blev vi bjudna på Rabarberpaj hos Jonas föräldrar....MUMSIGT!!! Annars blev det en lugn kväll.

Här kommer lite bilder igen:

                            


                           

Värme och insekter....

Idag har vi mest tagit det lugnt här i stugan,det har varit riktigt varmt...kring 25 grader och soligt. Wille har sprungit genom vattenspridarn och haft riktigt kul....han skrek "usch" varje gång....haha...

Maja har tagit det lugnt och myst i vagnen utanför stugan.  Jag däremot har varit lite paranoid över alla insekter och vägrat vara ute halva dagen....har nämligen kommit både getingar och broms hit nu....har varit väldigt lite fram till idag. Usch....som tur är brukar det minska med djuren på någon vecka.

Har gått ut i omgångar och hoppat lite studsmatta med Wille och tagit lite foton,så när det kommit nog många djur så har jag gått in en stund igen för att lugna ner mig. Wille har jättekul åt mig när jag springer så att jag håller på att slå ihjäl mig varje gång det kommer någon insekt...   :)

På eftermiddagen har vi varit till Håkan och Julia, Jonas och Håkan har fixat med deras båt. Imorgon ska dem in till Kalix med lite skräp,bla vår gamla barnvagn som stått och tagit upp plats i förrådet. Kanske blir det en liten båttur imorgon om det inte blåser för mycket, isåfall inne i viken så att Wille kan fiska lite.

Här kommer några bilder på våra älskade småbarn:

                               


             

Sommardag...

Idag har det varit riktigt varmt,första dagen på sommaren egentligen. Över 20 grader varmt och strålande sol. Jag,Wille och Marianne har varit in till Kalix och köpt blommor till mina hängamplar och krukorna, och till Jonas bror. Det blev riktigt fint! Wille fick en glass av fammo och var helnöjd med den trippen.  :)

Jonas och Maja och Cesar hade varit och promenerat och gått till hans föräldrar för lite matpaus när Maja var hungrig.

När vi kommit från Kalix var vi in till Hans och Marianne på kaffe och fika,sen for vi hem och jag planterade blommorna. Wille fick bada i sin lilla pool....och gick mellan den och studsmattan hela eftermiddagen. Jonas har vaxat båten och rengjort motorn för nu ska vi sätta ner den. Ska bli så mysigt att kunna fara ut med den.

Nu är Wille och Jonas och kör runt båten till vår brygga och jag sitter här på datorn medans Maja tar en siesta.  :)

Ikväll kommer Hans och Marianne hit, för en myskväll med lite vin/öl och gott. För sedan blir det att bygga dag som natt nästan......och då blir det ingen alkohol. Iaf inga mängder.

Här kommer några bilder igen, sätter in fler under kvällen:






               

22:a juni

Igår var vi en sväng till Haparanda och köpte en present till Wille, en egen studsmatta. Han skulle nämligen bara gå till Alle och hoppa studsmatta tidigare så nu fick han en egen. Blev en tidig födelsedagspresent. Han är jättenöjd nu....

Jonas och Wille har hoppat som bara den och när man tittade ut genom fönstret igår såg man bara hur dem flög i luften.

På eftermiddagen och kvällen var vi hos Håkan och Julia och fällde träd på deras tomt,eller Jonas och Håkan gjorde det och jag tog en promenad med Maja. På kvällen njöt vi av ett glas vin och myste framför Tv:n.

Jonas tog hand om Maja natten till idag så jag har fått sova och det var så skönt,det är fördelen med att mata med flaska....vem som helst kan mata dem.  :)

Idag ska vi dona lite på tomten.

Här kommer lite bilder igen:

                         


             

Gästerna har farit....

Idag har våra gäster åkt hem,så nu är vi själv i stugan igen. Nu till veckan kommer det bara vara vi och Håkan och Julia som är kvar här.

Har varit förbi hos både Micke och Janina och hos Helena och Håkan idag. Wille har busat med Dennis och hoppat studsmatta med Alle.

Nu ska vi försöka få ut matjord på gräsmattan,så att den blir lite finare igen. För till veckan har vi beställt hit fyllnadsjord och sand till vart vi ska bygga gäststugan. Sen ska Jonas försöka få undan dem gigantiska stenarna som är i vägen.

Det har varit riktigt varmt idag,så vi har suttit i tshirt på altan och solat.....men tyvärr blåser det när man inte sitter där.

Maja har myst i vagnen och är en riktigt söt liten bustjej!








Midsommar

På fredag kom Annica,Anders och Casper hit. Vi har ätit gott, druckit lite alkohol och surrat en massa . Var förbi Jonas bror en sväng och sedan gick vi till campingen till trubadurkvällen på midsommarafton men det var så mycket folk så vi kom inte in med vagnarna. Det var lite tråkigt.....men barnen fick varsinn glass och gubbarna tog en öl. Vi gick hem vid halv ett, Jonas och Anders gjorde upp eld i vår eldstad och grillade lite korv och drack någon till öl.....medans resten av oss gick till sängs.

Idag har vi varit till campingen och låtit barnen leka i lekparken, grillat gott och sedan gått ner till havet och låtit barnen kasta lite stenar. Det har blåst ganska mycket så man har inte kunnat göra sådär jättemycket utomhus,tyvärr.

Maja har varit riktigt snäll under helgen och visat sig på sin bästa sida åt våra främmande  :)

Här kommer lite bilder från de två senaste dagarna:

                                
Wille o Casper leker                  En promenad till havet                       Wille i lekparken

                                                  
Wille i lekparken                          Maja 20 juni                                        Sötisen i profil

Min fina familj!

Här kommer en fin bild på mina älsklingar, min fina familj. Det var inte det lättaste att få alla att titta åt samma håll.  :)



Bvc med Maja

Idag har vi varit in till Kalix, hämtat mer snigamit(snigeldynamit) till stenarna.....så att vi får bort dem.  Har varit in och kikat på Kalix maskiner och sedan var det dags att fara till Bvc med Maja. Hann precis mata henne innan vi hade tid.....så att hon var mätt och belåten. Hon hade gått upp bra i vikt på två veckor har hon gått upp från 3910g till 4340g, och hon är nu 54 cm(vuxit 4 cm sedan hon föddes) och hattmåttet var 38(var 35 när hon föddes).  Hon följer sina kurvor som hon ska!

Nu ska vi äta lite plättar med sylt och grädde....MUMS!

Skriver kanske mer senare.

Bättre väder och rensat på gården.

Idag har det varit soligt och fint väder så vi har mest varit ute. Jonas har tagit ner några träd på gården, så det blev mycket mer öppet. Har börjat planera lite smått tomten där gäststugan ska stå, få bort stenar och träd mm.

Jag har grenat av lite träd så att vi har lite bättre utsikt. Wille hjälpte till ett tag med sin lilla såg, men blev less på alla mygg.

På eftermiddagen har vi tagit en promenad till campingen och köpt glass. Nu till kvällen blir det bara att ta det lugnt och roa Maja som har sin skriktid nu. Imorgon blir det Kalix som gäller, ska väga Maja på Bvc

Här kommer bilder från dagen:


                                



Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0