Besök från morgonen...

Idag har vi bara hunnit vakna så fick vi besök, av Wilja,Ike och Malin. Barnen har lekt för fullt och den mest omtyckta leksaken var Willes lilla elmotorcykel. Den har dem turats om att leka med! Maja har varit rätt nöjd och var inte alls blyg för Malin utan satt gladeligen i hennes famn. Gjorde lunch kring 11, plättar.....som alla åt med god aptit.

      



Efter tolv var tanken att jag skulle ta bussen till Gve till Johanna,Lowe och Ella....menmen jag hade klätt på barnen och skulle just ta och sätta Maja i vagnen då jag upptäcker att vagnen inte är hemma. Så det var bara att klä av oss igen och ringa och säga att vi inte kunde komma. Typiskt!!!

När Jonas kom från jobbet for vi och handlade. Jag köpte en ljuslykta från Coop som jag velat ha länge. Som nu står utanför bron. Wille fick bestämma maten,så det blev Korvbollar från Lithells och färsk pasta. Dem var faktiskt rätt goda.



Efter middagen kom Johhny och Lowa förbi och hälsade på. Hon är så söt lilla Lowa, hon hittade en Max bok som hon tyckte väldigt mycket om.  Annars lekte barnen och Maja kollade så på Lowa hela tiden,hon tyckte nog att hon var intressant.

        



Vår lilla spellevink har börjat med alla det möjliga trick nu, ställer sig på fötter med armarna i backen och försöker ta sig framåt (vilket inte går något vidare och hon ramlar med ansiktet före i golvet), ålar sig framåt genom att lyfta upp rumpan i luften och sedan putta sig framåt, tar sig från sittande ner på golvet själv(för det mesta...ibland fastnar benet).

     






Imorgon ska Wille på Dagis och sedan ska vi åka och hälsa på Lowe och Ella är det tänkt! :)




Lekstund på golvet



(
)
(



(
)
(



(
)
(


Våra senaste inköp!

Lite av våra senaste inköp:

En kappa och jeansleggings åt Maja och ett par jeans och skor åt mig!



Huuh så kallt!

Idag har vi bara varit hemma,mest föratt det var så kallt att jag inte vågat mig ut med barnen. Tänkte gå och titta på tomtarna på stan med Wille och Maja såklart.....men för Willes skull. Men det var så kallt så det fick vi ge upp! Nu är det -19,6 *brrr*

Istället har vi varit hemma och tagit det lugnt, Maja och Wille har lekt och jag har hunnit beställa julklappar åt mina föräldrar. Jonas har lagat jättegoda rullader och pottigratäng, Riktigt gott.....åt för mycket som vanligt!  :)

Wille däremot hatade det och vägrade äta så han hare suttit i matbordet i flera timmar,och sen fick han gå och sova utan mat. Han är envis den där ungen,men vi är envisare. Sur och grinig har han varit som bara den. Nu sover han i sitt rum,så få se hur han är imorgon. Måste dock skriva och berömma honom att han börjat sova oftare i sitt rum utan att komma till oss på natten.

Nu ligger Maja och surrar med sin leksakshund på golvet, hon är för go! Hon har lite jobigt att äta,för det verkar göra ont nu när tänderna är påväg upp. Hon äter iof med efter lite tjorv.

Jag sitter och försöker komma på de sista julklapparna, har bara kvar åt mina morbröder nu.

Majas tänder!

Rubriken säger allt!



Pepparkaksbak!

Idag har jag plockat fram mer julpynt hemma, dessutom har jag och Wille bakat pepparkakor och byggt ihop vårat pepparkakshus. Wille är så duktig och har kavlat ut degen själv och tryckt ut sina hjärtan och bockar mm. Sedan har jag knåpat ihop huset,var inte det lättaste att få ut kristyren snyggt kan jag säga.

Vid fyra tiden har vi varit hos J's föräldrar och ätit potatispalt, jättegott!

Påväg hem for vi in på Coop och köpte lite godis och en julklapp åt Maja.

Nu under kvällen har vi tagit det lugnt, och nu myser vi med lite vin framför tv:n.

Här kommer en bild på vårt pepparkakshus:


Julfint!

Vårt vardagsrum:

 

Hallen:




 

Köket:


Fullspäckad dag!

Idag har vi haft fullt upp, mellan 10-11 har Maja varit och tagit vaccin mot Svininfluensan. Fick sitta där 25 min efteråt föratt dem ville vara säker på att hon inte skulle få någon allergisk reaktion eftersom att dem små inte äter så mycket vanlig mat vet man inte vad dem tål och inte tål.

Sedan gick vi till Hans och Marianne där J och Wille väntade på oss,drack lite kaffe och sedan for vi hem. Maja sov ute i vagnen tills Elin och Viktor kom hit. Då gick vi på en promenad mot Coop runt och tillbaka efter vintervägen, det var jätteskönt väder och väldigt trevligt.....men jag var helt slut när vi kom tillbaka. Så vältränad är jag....haha! Maja vaknade precis när vi kom hem,vilken tajming.....för hon började vara hungrig! Måste nästan göra om det någon dag,men först måste vi fara och hälsa på hos dem, barnen få en lekdejt och Maja får spana in deras hund(hon älskar hundar) och vi kan surra lite strunt  :)

Efter det har vi varit och handlat, mat och nya korgar till hallen....blandannat...

Gjorde bara grillkorv till middag.

Kring halv sju for vi ut till stan på Snöyran och tittade på skotershowen, Jonas hade lovat Wille. Det var riktigt bra faktiskt,tom jag tyckte det var roligt att titta på. Wille var i himmelriket "Oh titta mamma dem hoppar och snurrar.....OHH!" Påväg hem for vi förbi Statoil och köpte en dricka som jag lovat Wille och sen fick han en skotertidning med en film.

Var hemma först efter 21, då fick Wille dricka sin dricka och sen titta på sin skoterfilm i sin säng. Nu sover han....skönt! Maja däremot är vaken, hon sitter och kramas med pappa i soffan. Vår lilla prinsessa har fått sina två första tänder,märkte dem idag när hon högg mig i hakan :) Busungen! 

Än så länge har hon inga biverkningar av vaccinet, få se imorgon!


SkoterWille

Igår har vi varit med Wille på astma kontroll, det gick ganska bra. Ska få utskrivet högre dos på Pulmicorten, pga hans förkylningar och så har vi fått hem en test turbohaler. Så när han kan ta nog bra i den så ska vi få utskrivet dem så att han slipper nebunetten. Sen blir det ev tal om Singulair ifall hans förkylningar inte blir bättre och mer sällan. Var en jättetrevlig läkare, och Wille grinade inte på hela tiden. Otroligt!

Efter det for vi ut och rantade lite och sedan for vi hem och hämtade Willes skoter och skoterkläder och for till J's föräldrar. Där har han sedan kört som en liten galning, han klarar det mycket bättre i år!

Här kommer bilder från igår:

 

 

 


Ledigvecka.....Yes!

Idag har J´s ledigvecka börjat,så skönt!! Det betyder att jag slipper var själv med barnen och därmed får lite extra fritid.

Idag har vi varit runt på stan, varit och tittat på Snöslungor, varit in på Lindex och köpt byxor åt Maja(föratt dem hon haar i 68 skär in i magen när hon sitter,lillknubbisen) och långkallingar åt Wille,in på Jysk och kollat hallmöbler(hittade inga), in på Dollarstore och handlat nya gardiner till vardagsrummet, julblommor, ny julgransmatta,julklappar åt Maja från Wille,  och lite godis. Sen for vi in på Coop och handlade lite.

For hem och värmde lite rester och sedan for vi till J´s föräldrar och fikade.

Ikväll har vi bara tagit det lugnt!

Imorgon ska Wille till Dagis och vi ska fara och köpa en Snöslunga och sedan blir det att fara en sväng på graven och skotta och göra fint för vår lilla ängel! På eftermiddagen blir det kalas hos Willes kusin Julia.


Maja kan sitta!

Idag har vi varit till Willes kompis Jesper som har fyllt 4 år, fikade och barnen fick leka. Surrade även om att kanske gå på Snöyran nästa helg. Kunde inte vara så länge för Jonas börjar ju jobba efter ett.

Jonas och Wille käkade Pizza till lunch.

Sedan ringde Mamma och bjöd mig och barnen på mat, så efter fyra kom hon och hämtade oss dit. Wille lekte och spelade med Isak, Maja satt i vardagsrummet och lekte med sina leksaker. Efter ett tag kom även Erika och Markus som också skulle äta där.  Maja blev jätteblyg för Markus....konstigt.....hon har aldrig blivit det tidigare! Lyckades få Maja att sova så att jag fick äta i lugn och ro......detta händer inte allt för ofta!  :)  Men efter middagen vaknade hon och var på världens grinhumör,så vi fick åka hem på en gång.

Köpte mjölkfri gröt och välling igår och Maja går med på att äta dem,Så skönt! Hennes mage är fortfarande inte bra, men det går åt rätt håll.

Måste också berätta att gumman numera kan sitta själv och leka på golvet, hon är så stadig och duktig. Kunde inte vara stoltare!  :)

 






Bjudit på middag och idag kalas!

Igår var vi hemma jag och barnen och tog det lugnt. Lekte,myste och till middag bjöd vi in Marianne. Blev inte något avancerat bara Risotto,men det var gott....var så länge sedan jag ätit det! Hon åkte hem först vid 8,eftersom att Wille alltid har så väldigt mycket att visa sin fammo. :)

Idag har vi varit hos mormor och morfar, där var även Anton och Elli som har busat och lekt med Wille. Maja blåste på i vagnen i flera timmar. Har gett lite julklappstips åt Mommo, vad Maja vill ha. När vi började vara påväg hem ringde Nattis,dem skulle ha fika för Chrisse som fyllde år. Så då bjöd dem oss på mat och sedan promenerade vi dit upp. Blev dock en sväng in på Konsum eftersom att Maja verkar reagera på all mjölk så nu har vi köpt laktosfri välling och gröt,ska börja med det imorgon.

Väl där blev vi bjudna på smörgåstårta,tårta och kakor. Mmm, hade jag vetat att det fanns allt det hade man inte behövt äta så mycket middag som jag gjorde.  :)

Marianne kom också dit och efter ett tag promenerade vi upp till dem och vi fick sedan skjuts hem.

Här hemma jar jag suttit och försökt komma på vad vi ska köpa åt Maja i julklapp,vet verkligen inte. För eftersom att vi önskat kläder av i princip alla så vet jag inte riktigt vad vi isåfall skulle köpa för några. Hmm....problem....vill ju iaf ha någonting till henne. Några tips?

Mitt val!

Har diskuterat med J angående bil och körkort, jag har varken det ena eller det andra. Vad jag förstår så tycker han och vissa andra att jag borde ha det. Men jag känner så här: Jag tänker inte ta det förrän jag känner att det är det jag vill,är motiverad och känner att det är det jag vill spendera min tid och mina pengar på!

Vad jag inte förstår är varför alla andra tycker att detta är så besvärligt, för om jag ber om skjuts eller hjälp någon gång så kan man ju faktiskt öppna munnen och säga Nej det passar inte just nu. Jag skulle aldrig bli arg eller irriterad pga det. Att man däremot går bakom min rygg tycker jag är fel! Säg det isåfall direkt till mig!

Jag vet inte om jag någonsin kommer att känna att Nu vill jag ta körkort, men om och när jag nu gör det.....så är det faktiskt bara mitt val!


Julklapps shopping

Idag har jag och barnen varit med min syster på stan, en sväng på Kupan med kläder och gick in och kikade en sväng. Fyndade en stickad tunika åt Maja,jättesöt.

Sedan for vi på Lindex, där jag och Erika fyndade på rean. Jag hittade en jättesöt tunika/klänning i blått som jag ska ha till jul och även en söt tröja. Även Erika tyckte om tröjan så det blev två likadana men i olika storlekar dock :), men jag är nöjd att jag kommer i M. Kikade även på barnkläderna en sväng.

Efter Lindex for vi på Coop och köpte välling och blöjjor åt Maja. Sedan for vi hela gänget till Mormor och Morfar, där fick vi våfflor och kaffe och Maja fick äta lite gröt. Barnen hann leka ett bra tag innan det var dags att åka hem och laga mat.

Funderade på hur jag skulle lyckas med matlagningen med en liten mammasjuk unge,men det gick med lite hjälp av Wille. Gjorde fläskfile med sås och ris, blev riktigt gott!

Nu på kvällen har jag suttit och beställt julklappar så nu är vi nästan färdiga!  :) Har dock kvar åt vår lillprinsessa ännu!

Min ängel :(

Saknar min ängel ikväll.........


Undrar om du märker där uppe i himlen när vi tänker extra mycket på dig här hemma,
dem gånger vi önskar att du kunde vara här i vår famn.  Att vi kunde få känna dig här hos oss!
Att vi önskar att vi kunde få se ditt leeende och se dig leka och busa med dina syskon.

Försöker komma ihåg hur det kändes att ha dig i famnen och ligga bredvid dig om nätterna......men jag kan inte.....kan inte komma ihåg den känslan........och det gör så ont. Jag vill ju aldrig glömma det!

Tårarna kommer.....och lättar trycket i bröstet en aning.....för tillfället....

Varför? Varför du? Varför vi?

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0