Happy Halloween!

Happy Halloween
önskar familjen Lövdahl!


         


All helgona....

Idag har jag varit mycket piggare och det är så skönt. Wille är lite hostig och hade lite feber nu så få se hur det blir inatt.

Vi har varit till Almas grav och fört våran dekoration vi köpt och tänt ljus, verkar som att dem flesta hunnit vara före oss för det lyste i alla lyktor och det var ljus på backen med. Sen var det en annan fin dekoration där,undrar vem som satt den?  Det är så mysigt där med alla tända ljus och vi saknar såklart vår lilla gumma så extra mycket idag.....snart är Maja lika gammal som Alma när hon dog och det gör att man minns och känner igen många saker. Att hon hade varit över två år nu,det är svårt att förstå.....*suck*  Vi älskar dig Alma, hela familjen, och vi ska berätta om dig åt din lillasyster när hon blir gammal nog. För du är ju alltid en del av vår familj.

Var även till Melindas grav och tände ljus där. Även där var det redan tänt överallt! Små tjejerna,dem har iaf varandra där uppe i himlen.




När vi kom hem har vi varit ute på gården en stund, medans Jonas skottade. Sedan gick vi alla på en kort promenad,Wille på boben, Maja i pulkan och så jag,Jonas och Cesar. Var riktigt mysigt och Maja verkade trivas i pulkan speciellt när Wille åkte på boben bredvid henne.  Han drog även omkring med sin lillasyster på gården ett tag. 

     


    


Nu på kvällen har vi tänt ljus ute i våra lyktor och satt ut pumpor på bron. Wille har fått spela lite på datorn och jag har läst lite i en bok jag lånat av mormor,Jonas och maja har vilat på soffan. Nu sitter hela familjen och tittar på Simpsons och äter lite godis och popcorn.

Nu ska jag ta ett glas vin och njuta av helgen och att jag känner mig mycket kryare!  :)


Majas önskelista

Eftersom att jag skrivit en åt Wille så måste ju Maja få en också!

Hon vill ha:

                     

Set från LinusLotta                                                      Set från LinusLotta



                       

Bib från LinusLotta                                                         Pyjamas från Ellos




                 

Set från Ellos                                                                   Set från Ellos



                  

 

Tunika från Ellos                                                             Leggings från Ellos      

Alla kläder i strl 80 och uppåt!

Färglada kläder strl 80>
Briokök
Plocklåda
Barnservice 
Lära gå bil
Gungbräda/Gunghäst 


Kurerar oss...

Idag har vi bara varit hemma, jag har inte haft feber än så länge idag men har ont i halsen,tungt i bröstet och är lite hängig. Få se till kvällen om den kommer tillbaka.

Har måst vara på affären och köpa ersättning och blöjjor åt Maja, fast jag stannade i bilen med barnen och Jonas fick gå in.

Tidigare har jag och Wille gått igenom hans leksaker, blev en hel coopkasse att kasta och ungefär lika mycket som vi tänkt skicka som julklappspaket med Hoppets stjärna. Förklarade åt Wille att då är det ju nästan som att han är jultomte åt dem barnen som får dem,menhan skrattade bara och sa "Mamma !jag kan ju inte vara jultomten han är ju så gammal". Sötungen!

Idag har han varit på sådant härligt humör och suttit i min famn och kramats när Maja sov, det är så mysigt....det blir ju inte så ofta något mer som han gör det. Men då myste han verkligen och sa "Mamma du är så mysig", och när jag säger att jag älskar honom säger han såklart "och jag älskar dig". Det värmer hjärtat! ♥

Jonas lagade middagen,viltskav och mos. Mmm vad gott det var! Han är så duktig min gubbe......dessutom har han städat huset idag,dammsugit och tvättat och vikit in all tvätt. Älsklingen!

Ikväll blir det en myskväll framför tv:n hela sjuklingfamiljen, Wille har börjat bli lite småkraxig.....så få se vad det blir. Men vi ger ju honom alla mediciner(Pulmicort,Airomir,Flytande bricanyl och Mollipect) vi kan så mer än så kan vi inte göra.  Får ju bara hoppas att det blir lindrigare då!

Bilder från idag:














Stackars mig..... :(

Så...nu har jag åkt på feber,halsont,huvudvärk och allmänt trött och tryck i bröstet. Usch! Var in på jouren idag pga det, funderade om det var min astma som blivit sämre.Men allt lät fint och det var bara någon virusinfektion. Så nu ska jag kurera mig här hemma.....och bara ta det lugnt.Tur att Jonas har ledigvecka!

Däremot så trodde läkarn att jag ev har något tjorv med sköldkörteln, så ska be dem ta prov på det när jag ska på astmakontroll den 9nov. Vi har nämligen problem med det i släkten så risken finns ju.

Nej få se om jag ids skriva mer imorgon,nu ska jag gå och sova!

Williams önskelista!

Williams önskelista  (så att ni som köper julklappar åt barnen får lite tips!)



Cars bilar:
 Fillmore
Tractor
Leak less lastbil
Flo
Boost




Lego:
Legocity polisstation
Legocity brandstation
Legocity kustbevakningsbil med vattenskoter
Legocity flygpost
Legocity traktor

Lego racers




Bok:
Här kommer polisbilen
Här kommer brandbilen






Docka:
Liknande som på bilden
Dockvagn





Doktorsväska





Shoppingvagn


En vit cabriolet

Kläder strl 110-116



(dettar bara en del av allt han önskat sig, har två hela A4 sidor här hemma)

 Bilder från Lekmer


Jonas piggare!

Idag verkar Jonas vara mycket piggare. Han har vart hostig över en vecka men i förrgår fick han över 39 grader i feber och bara låg hela dagen. Han sov nog 80% av dagen plus natten,men igår har han inte haft feber alls och var mycket piggare och än så länge verkar det vara likadant idag. Hostan är fortfarande kvar, men man ser på hela han,att han mår bättre. Så skönt! (funderar om det var influensan han hade eftersom att det verkar ha gått på hans jobb!) Har varit lite småirriterad på alla människor som går på jobbet när dem är jätteförkylda(nu menar jag inte lite snorig och hostig som alla är mer eller mindre under hösten) och därmed smittar alla andra......usch!!!



Än så länge har ingen av oss blivit desto mer sjuk. Så vi får hoppas att vi slipper få så pass iaf. Men ska på apoteket idag och bunkra upp med medicin ifall att! Är ju mest orolig för Willes skull föratt han får sin krupp när hon blir förkyld, men vi ger ju han astmamedicinerna hela tiden nu så förhoppningsvis mildrar det saken lite. I värsta fall får man väl åka in på Sjukhuset.

Nåväl det går ju bara att vänta och se....

*hoppas,hoppas att han slipper*


Nya tunikor

Blev så förtjust i tunikan från Me&I, och alla har sagt hur fin den var som jag träffat så nu har jag hittat två till tunikor åt gumman från Me&I. Köpta på Tradera, en med sega råttor och en med storblommor.

Så fina båda två!

 


Promenad till stan

Idag har jag,Maja och mormor promenerat till stan, började gå efter 10 och var hemma just före 2. När vi kom fram var Maja hungrig så det var bara att gå raka vägen till Vetehatten. Där fick Maja äta och charmades med Nathalie, som hon konstigt nog inte alls var blyg för.....för hon har börjat bli blyg för alla. Vi fikade och sedan gick vi på Glasbiten,BB, Apoteket, Lindex,Jive, Mondo och sedan vidare till Industriområdet och in på leksaksaffären där jag köpte en ram som man kan göra avtryck i till Maja och rörpärlor åt Wille.








När vi kom hem,hade Jonas fixat maten. Souvas och potatis.....det är så gott! Efter middagen har jag och Wille suttit och börjat bygga ihop hans krokodil(som ni ser på bilden), sen har jag kavlat ut leran i ramen och vi fick hjälpas åt båda för att få någorlunda ok avtryck på lillgumman som vägrade vara still! :)

Nu sitter pojkarna och tittar Simpsons, sedan är det sängdags för Wille.

Imorgon blir en lugn dag,kanske bara ut med barnen en stund.

Här kommer en bild på min ♥älsklingspojke♥:








       

Ingen tur till stan....

Fick inte med mig någon på stan idag. Får bli imorgon istället.

Jonas har bara legat hela dagen idag, är helt utslagen, jag hoppas verkligen att iaf barnen slipper bli smittade.

Efter middagen skjutsade mig och barnen till Erika och Markus , efter att jag var in en sväng på Dollarstore och köpte dricka och lite godis åt honom.  :) Kunde dock inte vara så länge för Maja var sur och grinig och spydde lite då och då. Hon hade nämligen magont.Men dem kommer att få så fint när dem får färdigt nya vardagsrummet,är allt lite avis!!!

Annars har barnen lekt så bra idag,Maja älskar när Wille ids leka med henne och skiner upp som en liten sol. Nu hoppar hon i hoppgungan och tjuter åt Cesar när han går förbi. Cesar är nämligen också en av hennes favoriter. Hon leker med sina fötter hela tiden nu,har väl kommit på att dem ser roliga ut  :) Tänk om man själv vore så vig!!!

 



 


Snöskottning

Imorse klev vi upp vid 8 tiden,gjorde oss iordning och vid 25 i 9 gick vi till dagis jag och Wille.Jag tänkte fortsätta på en promenad sedan. Han fick åka på boben, men när vi kommer dit så tycker jag att det ser ut att vara väldigt lite barn där. Och då visar det sig att han inte får vara där när det är lov när han har sin 4 års gratisplats, och inte hade någon sagt det åt oss.

Så jag fick ta Wille på boben och gå hem igen, väl hemma skottade vi gården och sedan gick vi in. Jonas och Maja låg fortfarande och myste i sängen. Nu ligger Maja på golvet och leker, Wille tittar barnprogram.

Blir nog en tur till stan sedan kanske om jag får med mig någon.



Kläder från Me&I

Idag kom äntligen Me&I kläderna jag köpt åt Maja, jättefina var dem! En tunika och tights:


Nu sitter hela familjen i vardagsrummet och myser framför tv:n, Jonas är förkyld som bara den,hostar,nyser och det rinner från ögonen. Hoppas att vi slipper det,men risken är ju stor att vi också får det. Wille sitter med en papperstuss i näsan för han började blöda näsblod, han har gjort det ofta på sistone...lillkillen....men jag kommer ihåg att jag också gjorde det som liten.  Maja står och vrålar i gåstolen och försöker nå till Tv:n, vet inte riktigt om hon bara surrar väldigt högljutt eller om hon är sur  :)

Var på Coop och handlade när Jonas slutade kursen, gick blandannat och strosade runt på bygg avd. Så helt plötsligt är ungen borta(Wille alltså). Så vi fick springa runt och leta honom på hela Coop,hittade honom tillslut vid godiset. Han skulle leta efter pappa sa han. Hmm vet inte riktigt om jag tror på det men vi förklarade iaf åt honom att han inte får göra så för att vi blir jätterädda.

Hemma lagade jag kotletter, grönsakswok och pommes. Riktigt gott och grönsakerna var en riktig höjdare!

Imorgon blir det dagis med Wille och kanske ta en promenad beroende på väder.

Bilder på syskonen Lövdahl från idag:

Kram lillasyster!!!

 



Puss lillasyster!


Hemmadag!

Sitter här och kör pekfingervalsen med Maja i famnen. Jonas har kurs idag och slutar efter tre, ska bli så skönt i veckan när han är hemma! Maja ska bara aktiveras hela tiden och är inte alls nöjd själv.....så jag hinner inte med någonting.

Igårkväll var Nattis här, vi fixade en minnesannons till Melinda. Den blev jättefin!!

Idag har vi bara varit hemma, och gjort absolut ingenting. När J slutar måste vi iaf och handla för kylen är tom.

Har suttit och fixat julklappar och nu har vi köpt åt Wille,alla J syskonbarn, åt mina syskon, åt våra föräldrar och åt mina kusiner. Så nu är det inte många kvar!  :)

Kanske hinner skriva mer ikväll!

Utmanad av Linda

Regler: Det här är svårare än du tror!

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du: Ida
2. Ett ord på fyra bokstäver: Iris
3. Flicknamn: Isabelle
4. Pojknamn: Isak
5. Yrke: Ingengör
6. Färg: Indigo
7. Klädesplagg: Innesko
8. Mat: Isterband
9. Sak i badrummet: Inpackning
10. Plats/stad: Indal
11. En orsak att vara sen: Isigt
12. Något man skriker: Inget mer!
13. Film: Iron man
14. Något man dricker: Isthé
15. Band: I cube
16. Djur: Igelkott
17. Gatunamn: Industrigatan
18. Bil: Isuzu
19. Sång: I will always love you

Jag utmanar FannyL, Nathalie, Johanna, ElinH, Ida N

Hinner inte...

Jonas jobbar Em och jag hinner inte med något känns det som. Idag har vi varit och fotat Wille på dagis, det gick riktigt bra ska bli så roligt att se hur bilderna blir sen. Efter det for vi på Lindex och shoppade kläder åt Maja, hade en 25%  på ett helt köp som bara gällde idag, det blev en julklänning, body och byxa och en tunika och leggings. Efter det for vi hem och åt lunch snabbt och sedan vidare till mormor och morfar,för morfar fyllde år.  :)

Har sedan varit där ändå till närmare sex,då promenerade vi hem.

Blir ett kort inlägg för Maja är fortfarande grinig och vaknar titt som tätt och vrålar högt, tror mer och mer på tänder för när man gnuggar henne i munnen så blir hon lugnare. Men det återstår ju att se,känner inget iaf.

Igår var förresten Johanna och Ella här, gick och mötte dem,var in på Coop och handlade och sedan gick vi hit och åt lunch och damerna smaskade på varsinn majsbåge.  Hade det jättetrevligt!

Bildbevis:

     

Ella smakar Majsbåge  :)                               Maja smakar detsamma  :)





Älskade ungarna:


Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0