Hemma i stan...

Nu är vi hemma igen,Nathalie har varit förbi och umgåtts lite med Maja inför barnvaktsstunden i helgen. Mamma har varit förbi och träffat barnen och vi surrade lite om vad Wille måste ha med till stugan. Han ska åka med dem till fjälls i helgen.

Imorgon blir det en tur till Nathalie, annars är det inte så mycket inplanerat! Ska ta det lugnt och njuta av familjen medans Jonas har ledigvecka.


Lite bilder på min fina familj!

Älskar att pyssla med våra foton,så här kommer några bilder på min mina familj.

 

 


Wille kan cykla!!!!

Nu sitter vi i stugan och myser,kom igår och då har vi bastat och druckit lite vin och bara myst. Efter bastun grillade vi korv ute i eldstaden. Hade en väldigt trevlig kväll tillsammans med svärföräldrarna och familjen.

Idag har vi börjat städa först utomhus,få undan alla sommargrejjer och leksaker. Sen har vi dammtorkat hela stugan och städat övervåningen. Wille har lekt utomhus och tränat och cykla på lillcykeln utan stödhjul och helt plötsligt när Jonas tittar efter honom så cyklar han.....helt själv! Åh vad vi blev stolta,vår stora kille.....att han lärt sig. Han hade börjat i nerförsbacken och på så sätt fått fart sedan hade han bara trampat på och det gick hur bra som helst.....så nu ska vi fortsätta träna hemma.

Maja har sovit ute i vagnen medans vi städade utomhus och sedan blev det dags för mat, lite gröt....som hon inte är speciellt förtjust i, men iaf bättre än potatis och morötter. Nej hon ska helst ha välling, vår lillgumma. Nu är hon och Wille hos Marianne och vi har passat på att städa.

Snart ska vi dit och äta rökt fisk,Mums!

Här kommer bilder från gårdagen:







och från idag:











Två kalas idag!

Idag har vi varit på två kalas,eller det är väl snarare så att vi varit på ett och Wille på ett. :) Innan Jonas började jobba for vi till hans mormor som fyllde år(hon fick en fin inramad bild på barnen), vi fikade och satt och pratade ett tag innan Jonas for vidare till jobbet och jag och Wille gick över till Lowe som roligt nog bor i lägenheten mittemot.

Vi kom dit lite tidigare än kalaset började men Lowe fick sin present och sedan har dem kollat på filmen som han fick. Vid tvåtiden kom resten av kalasgästerna och sedan blev det gott fika,dinosaurietårta och hattar och spindelmannentallrikar,servetter och muggar. Det var så fint och tårtan var riktigt tuff,Johanna sätter säkert ut en bild på den.(ni måste titta på hennes blogg Johanna).

Vid halv fyra gick vi över till Jonas mormor igen och var där ett tag innan vi fick skjuts hem med Marianne(Jonas mamma). Nu sitter jag här och spanar på tradera,det är väldigt beroendeframkallande kan jag säga......när jag väl börjar kan jag sitta hela dagarna. Wille få se på barnprogram och sedan blir det sängen för honom. Maja sover i bilstolen

Måste hinna packa lite ikväll också för imorgon bär det av till stugan för sista gången i år. Ska städa ut och stänga den för vintern, det känns alltid lite sorgligt.... Men hur som helst så far vi dit imorgon och är väl en tre-fyra dagar. Ska komma hem till helgen, för vi tänkte ta en utekväll båda två(ev med min syster och markus).....något vi inte gjort på över ett år. Nathalie ska få vara barnvakt åt Maja och Wille tänkte vi skicka till någon annan,så hon slipper ha båda två,för det blir så jobbigt.

Innan vi åker hem ska vi ta en sista trip till Haparanda, på Ikea och kanske även in till Rajalla-På gränsen.





Hos mommo...

Idag har jag och barnen varit hos mormor, Wille har lekt som bara den. Gick även över och hälsade på hos Catrin och Dante och deras lilla Elsa 4 veckor gammal.....sååå söt liten tjej. Gudomlig! Wille var överlycklig av att få busa med någon kompis.

När vi kom hem har jag lagat köttgryta, och Wille har fått äta lite lördagsgodis. Har blvit helt frälst i lipfish dräkten jag köpte igår och hade gärna velat ha den med andra motiv och färger...memen,får väl dela upp mina köp lite. Blir ju inte rik på att vara mammaledig direkt.

Nu är Maja lite smågrinig i famnen,börjar vara alldeles för trött tror jag. Så jag kan nog inte skriva så mycket mer.....

Efterkontroll och stan....

Idag har jag varit på sen efterkontroll, man ska egentligen vara inom 12 v.....och det har gått 18....ooops! :) Men bättre sent än aldrig iaf. Gick igenom förlossningen och graviditeten och gjorde gynundersökning med kniptest,är väl aldrig speciellt kul att hoppa upp i den där stolen. Men allt var bara bra!

När jag kom hem därifrån kom Nathalie och Rita hit och fikade och efter det for vi på stan med dem. Var riktigt trevligt och jag hittade en fin jumpsuit från Lipfish åt Maja, ett mjukisdjur från Teddykompaniet som Wille absolut tyckte att Maja skulle ha. Han är en sån omtänksam storebror,vår goa kille. Försökte fråga om han ville ha några häftiga kläder,men det tyckte han inte,så vi får väl kolla det någon annan dag. Åt mig hittade jag nya underkläder från Lindex,som jag verkligen var i stort behov av. Har väl bara en Bh som passar nu för tiden, och man måste ju kunna tvätta den iaf....så nu har jag två.  :) Och det blev ett par matchande trosor till. Måste kanske mannekänga dem åt Jonas när han kommer hem....hehe....(om jag nu håller mig vaken tills dess)

Kom hem och åt middag och sedan gick vi direkt till Anki och Micke, när vi kom dit var Nathalie och Rita där också. Så Nathalie passade på att ta hand om Maja och jag kunde bara ta det lugnt....sååå skönt! Har även anlitat henne som barnvakt någon helg när vi ska ut,hon har sådan bra hand om Maja.....och Maja trivs hos henne!
Nu har vi nyligt kommit hem och jag sitter och fördriver tid här vid datorn, Wille har fått äran att spela lite innan det snart är dags för sängen. Lillgumman sover i vagnen.

Här kommer bilder på mina inköp idag:

        

.....


♥     ♥     ♥

"Innan och efteråt. Det där ögonblicket innan. Den där evigheten efteråt"


♥     ♥     ♥


Alma snart 2år.

Usch vad tiden går fort, på gott och ont! Känns så nyligt vår lilla solstråle blev till en ängel, ändå så skulle hon snart ha fyllt 2 år. 2år... hon skulle ha vart stora damen nu.("Grattis gumman!")Skulle ha sprungit omkring med Wille, bråkat om alla leksaker och bara varit allmänt busig. Tänk så roligt dem hade haft det nu, Wille och Alma.  Men tyvärr blir det inte så, hon kan inte vara här.....det förstår jag...men ändå funderar man och drömmer om hur det skulle ha varit.

Funderar även mycket på att om vi inte förlorat vår älskling så hade inte Maja varit här idag, och då känner man sig jättedum.....föratt man önskar att Alma varit här, men samtidigt vet man att då hade inte Maja varit det.  Känns svårt, och lite elakt mot Maja att tänka så. Även om jag såklart vet att hon är väldigt älskad och efterlängtad.....så blir det bara konstigt när man börjar fundera.

Den 5 oktober är det 2 års dag för gumman,vet inte riktigt vad vi ska hitta på för fint åt henne. Men vi brukar köpa en födelsedagspresent och föra till graven.....så att det känns som att man kan ge henne något ändå. Att man ändå kan fira att det var då hon föddes!

Skriver inte lika ofta om Alma här på bloggen nu som tidigare, mest föratt det är så jobbigt. Varje gång man pratar om henne, skriver om henne eller tittar på bilder så kommer den där jobbiga klumpen i halsen och kroppen känns så tung. Och nu vet jag att jag inte kommer att kunna sova bra inatt för jag kommer att ligga och gråta mig till sömns.....pga saknaden...

Kan fortfarande inte förstå varför vi? Varför hon som var så stark? och varför världen är så orättvis?

VARFÖR?????

Städ och lek!

Idag har jag dammsugit och dammtorkat nedervåningen, plus att jag skumtvättat vardagsrumsmattan. Min syster har varit här från 11.30 tills det att hon började 13.40, hon och Maja tog en tupplur på soffan och hade så mysigt.



Efter tolv kom Fanny och Tilde hit och hälsade på. Wille och Tilde lekte för fullt och hittade blandannat PlayDoh leran, det blev kakor och pajer och tårtor i massor.  :)

Till middag blev det köttbullar och spagetti som Wille hade beställt, det är sällan jag ids stå och rulla köttbullar. Men gott blev det!

Efter middagen tog vi en promenad till Elliot och Moa, där busade dem för fullt och jag och Emma satt och surrade. Har kommit hem därifrån för ungefär en halvtimme sedan, nu ska jag se en film på Tv men tänkte uppdatera lite här först! Maja hoppar i hoppgungan under tiden,hon har verkligen kommit på hur man ska hoppa nu :)


Lite till att fixa idag!

Har nu fixat gardinerna, ska ännu hänga upp lite tvätt och göra iordning Majas mat inför natten. Sen blir det sängen! Börjar bli trött.....måste jag erkänna...

Godnatt!

Lekdejt och nya kläder!

Idag har vi varit hos Johanna och barnen, barnen busade som alltid och dem små damerna åt, sov och jollrade lite smått  :) Vi mammor passade på att surra lite medans pojkarna lekte och efter ett tag gick vi till stan. Tänkte leka i lekparken"tåget" och jag skulle kolla kläder åt Maja på Lindex. Men det slutade med att vi alla gick på Lindex för det var någon väldigt skum fyllgubbe som gick runt och spanade i lekparken runt barnen...vidrigt! Jag hittade iaf en klänning och tröja åt Maja,som Wille hjälpte till att välja. Johanna,Ella och Lowe gick hemåt för Lowe skulle på barngympa och jag och barnen fick skjuts hem med mamma.

Åt mumsig palt hemma som Jonas gjort innan jobbet, tog med några i en matback och promenerade till mormor och morfar. Palten fick godkänt även av dem  :) Sen har vi måttat och nålat upp mina byxor(alla byxor är för långa på mig pga min längd 159cm kort)

Kom hem kring åtta tiden och då har Wille gjort sig iordning och ligger nu i sängen,Maja sover på soffan och jag passar på att vara på datorn. Sen ska jag försöka mig på att få upp den andra gardinen i köket.  :)

Här kommer bilder på Maja i hennes nya klänning,var bara tvungen att prova den,för den var så söt!






Ny blomma till hallen!

Har varit och fyndat en konstgjord blomma eller egentligen två, till min bruna vas i hallen. Tyckte att det blev riktigt bra,och det hela kostade bara 60:-  (köpt på dollarstore)


Nya saker i köket!

Som jag skrivit i tidigare inlägg älskar jag att fixa och dona hemma,ändra om, byta färger osv. Så nu tänkte jag lägga ut nyare bilder på vårt kök och lite nya saker därifrån. Det är där jag fixat sist!





   

 

       




 

 


Gårdagen 21/9

Igår var vi till Jonas föräldrar vid 12 tiden och åt lunch,köttsoppa. Väldigt kott,det är inte så ofta man ids göra det själv. Efter maten gick jag och Maja ner till Bvc för att väga och mäta henne, lovar att jag gick dit redan vid halv ett för jag tänkte att då är jag minsann först......men inte, det var redan två andra före oss. Fick iaf komma in kanske 13,15 och Maja hade hunnit börja bli sådär lagom ilsken och medgörlig  :) Men vi fick en vikt på 6920 och en längd på 63. Så hon växer precis som hon ska våra goa gumma.

Passade även på att höra lite inför Willes 4 års kontroll, hon sa att dem vill att barnet ska rita en teckning med en gubbe, kolla synen och kolla hörseln och längd och vikt såklart. Det ska bli väldigt intressant att se hur det kommer att gå för han brukar inte tycka om att vara där. Sen passade jag på att höra om hans språk lite,eftersom att han inte talar så tydligt ännu. Så hon sa att vi skulle fundera till den 6:e ifall vi ville gå till en logoped. Pratade med Jonas om det och vi tycker att det är lika att göra det på en gång medans han är någorlunda liten och innan han hinner bli retad för det. För barn kan ju vara väldigt ärliga,på gott och ont!  :)

När vi kom tillbaka hade Jonas hunnit fara till jobbet,så vi fikade lite och Maja åt hos Marianne och sedan gick vi vidare till min mormor.  Wille lekte lite med Dante, Maja charmades med mommo och moffa och jag passade på att bläddra i några tidningar. Gick väl hem vid sextiden och kvällen spenderades vid tv:n med båda barnen.



       

Wille tränar                         Hos fammo!                        Kram lillasyster!


   

Tummsugaren  :)                      Goa Maja!


Bvc idag!

Idag ska vi till Jonas föräldrar och äta lunch innan han börjar jobba. Har eftermiddag den här veckan. Sen tänkte vi gå på öppna mottagningen på Bvc idag och väga och mäta lillgumman,ska bli kul att se hur tung hon är nu vår lilla knubbis!  :)

Efter det blir det väl kanske att gå förbi hos mormor innan vi beger oss hemåt.

Uppdaterar väl ikväll om barnen tillåter  :)

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0