Vart på Bm besök!

Idag var mitt v 29 besök hos Bm, allt såg bra ut. Vi surrade lite om förlossningen och hur det blir när jag ska ha penicillin, pratade även om amningen eftersom att varken Wille eller Alma har ammat. Wille satt bara tungan i gommen och kunde inte suga rätt och Alma fick inte pga sitt hjärtfel. Så nu hoppas vi på att Maja kan amma bra!

Hon låg med huvudet neråt och hjärtljuden låg på 144. 150 när hon vakande =). Sf måttet var på 29 och har hoppat upp till mittemellan normala och höga kurvan, låg precis på normala sist. Blodtrycket var också bra,eller bra......jag har ju alltid lågt..... 105/60. Skickade även in en ny blodgruppering. Tjorvigt när man ska ha rh- negativt blod, och både Alma och Wille föddes med positivt. Men jag har ju fått anti-D sprutor så då ska det ju vara lugnt!

Nästa besök blir nu i vecka 33, då blir det mer blodprover och vikt. Har hittills gått upp ungefär 10 kg......kommer väl landa på en 15 som med dem andra kan jag tänka mig! *suck*

Ikväll ska vi och fira Markus (min systers kille) som fyller 24 imorgon,men eftersom att vi åker till Kalix imorgon så får vi fara dit idag. Sen måste vi hinna packa allt i bilen,för imorgon tidigt på morgonen bär det av till stugan =)

Så skönt!

Beviljad Havandeskapspenning!

Blev överlycklig när hon ringde från Fk idag och dem kommer att bevilja min Havandeskapspenning,så från den 17 mars går jag på det......så skönt att inte behöva oroa sig för att sjukpenningen ska gå igenom varje gång!

Blev sjukskriven nu till den 14 mars,sen måste jag till läkaren på kontroll.Känns okej,måste ändå höra angående ischiasen som kommer så fort jag sitter 5 minuter så börjar dit pirra och domna i benet. Jobbigt! Nu ikväll ska jag börja packa iordning kläder och dylikt till stugan. Det blir alltid mer än man tror! Wille vill helst åka på en gång....sötungen!

Dessutom fick jag veta att min senaste urinodling var helt negativ och det känns så skönt! =)

Skola idag och BM imorgon!

Idag ska jag till skolan och och Office lektion, det kommer att vara prov efter lovet så jag tänkte att jag måste gå så man får veta lite vad som är viktigt osv. Har dessutom fått veta att jag fick godkänt på HTML provet,vilken lycka......trodde inte att jag skulle få det! Så då kan jag gå vidare inom webdesignen,då kanske jag hinner klart med det iaf tills Maja kommer.

Imorgon ska jag till Bm på v  29 besök, lyssna hjärtljud ta sf mått och nya blodprover. Hoppas att allt är bra,så att jag slipper börja äta järntabletter för min mage pallar inte med dem. Nu sitter jag och väntar på att höra av Vc för min sjukskrivning går ut på lördag, få se om jag hinner få någon ny tid och om läkaren går med på att sjukskriva mig....


Tänk om man hade fått vara frisk och kry en hel graviditet, vilken lycka! men nejnej....inte jag inte....

Inatt har jag funderat och tänkt jättemycket på Alma gumman, på när hon föddes......och hur lycklig man var när man fick upp henne på magen. En liten tjej,och världens finaste sådan! =) Usch, vad jag saknar henne! Hon kommer alltid att saknas i vår familj......även om vi nu längtar efter vår lilla Maja!

Gjort prov idag!

Det gick nog inget vidare tyvärr.....typiskt....ändå försökte jag verkligen. Satt i flera jäkla timmar med provet,fick inte till dem där irriterande ramarna. Så nu är jag lite smått deprimerad! *suck*

Få se vad han säger när han kollat igenom provet,men jag är ganska säker på att jag måste göra om det.

Veckan efter sportlovet har vi dessutom prov i Office, måste försöka gå på lektionerna under veckan så att jag är med under repetionerna. Blir lite jobbigt bara när Jonas jobbar förmiddag!

Nu ska jag försöka ta det lite lugnt innan man ska sova,har suttit med Officen nu i några timmar.

Godnatt!

Magen v 28+1

Har just gått in i vecka 29 men det känns som att magen är gigantisk redan. Ska bli kul att se hur man ser ut i v 40,om jag nu går tiden ut......har inte gjort det någon gång hittills. Maja är väldigt livlig i magen,det är roligt men ibland kan det nästan göra ont när hon sparkas och knuffas. Wille har också kunnat känna när Maja sparkar och han verkar tycka att det är ganska kul! =)



Magen v 28+1

Fixat iordning bloggen.....bland annat....

Idag har jag suttit och knåpat med min blogg hela dagen,så nu får den väl vara så här ett tag. Ibland vill man ha lite förändring....
Imorgon ska jag till skolan kl 13 och göra HTML prov,ska bygga upp en hemsida. Är lite nervös för det men hoppas att det ska gå bra. Isåfall kan jag gå vidare i kursen sen så att jag kanske hinner klart tills Maja kommer. Wille ska få vara hos Marianne under tiden och sedan skulle vi får äta där....vilket lyx att slippa laga mat.... =)

Nu har jag kommit in i vecka 29 i graviditeten och magen är gigantisk redan,måste sätta in en ny bild på den här någon dag. Maja är så vild så hela magen vibrerar när hon knuffas och sparkar,sen tycker hon om att pillra in sina fötter under mina revben,det är ingen höjdare kan jag säga. AJAJ!

På fredag har jag tid till Bm igen, för prover och sfmått och hjärtljud. Jag hoppas att den sista odlingen kommit tillbaka då,för v 10 blir det att fara till Kalix och njuta och ta det lugnt. Men måste dock hem på fredagen senast för den 7:e mars fyller jag 25 år. Då blir det kalas!

Nu ska jag gå upp och mysa med min älskling,min snygging......om han bara visste hur mycket jag älskar honom!
Han är det bästa för mig,och finns alltid där! *puss till dig gubben*

Godnatt!

Almagumman vad jag saknar dig!




Idag känns allting bara tungt,jag tänker bara på Alma......och hjärtat känns som sten..... sådana här dagar känns allt bara meningslöst och man ingen lust att göra något annat än att försöka sova bort dem! Även om det är 9 månader sedan Alma dog så känns det som igår.......och även om man vissa dagar klarar av att leva "normalt",så kommer även dem dagar som lamslår en helt och hållet.

Sådana dagar då sorgen är för stark, då man inte hittar någon tröst! när allt det vardagliga känns meningslöst och man inte ser något ljus. Dagar som idag......

Man vill inte förstå varför människor måste få gå igenom en sådan förlust, vad kan det komma för bra av det hela? Ingenting! Vill inte förstå varför det hände Alma och oss.............varför kunde inte vår starka lilla flicka som hade klarat sig genom hjärtoperationer och långa sjukhusvistelser....och som alltid var så glad......få stanna här hos oss! Det finns inga förklaringar till varför vi skulle ha sådan otur...........

Ibland önskar man bara att man kunde vara lika naiv som innan, då sådant här aldrig kunde hända en själv. Det var bara tragiska historier man hörde av andra. För våra liv kommer aldrig någonsin att bli detsamma, vi kommer alltid att sakna en del av oss...........en viktig del i vår familj!

Vår älskade lilla prinsessa,vi älskar dig så mycket! VARFÖR?





En lugn dag med god mat.....

Igår var vi ute och handlade lite,men annars var det en lugn dag. Vi for till mormor och morfar och fikade och hämtade hem potatis. På eftermiddagen for vi till Erika och Markus och åt god bakpotatis med olika röror.

På kvällen låg jag och bläddrade genom inredningstidningar jag lånat av Erika och Wille tittade sin Blixten film,Jonas tittade någon film på tv:n. Vi var väldigt sociala =)

Nu på morgonen har Jonas åkt ut med skotern med Markus och Anton. Få se hur länge dem är ute. Bara dem kommer hem välbehållna så,man vet ju aldrig med dem!

En lugn dag!

Idag har jag inte gjort mycket,var till Sjukgymnasten på morgonen för min akupunktur. Var en ny kille,ung dessutom så det kändes sådär lagom mysigt att strippa till underkläder framför honom. Menmen,det kan ju inte hjälpas! Får ju hoppas att akupunkturen hjälper.....

Var även in med urinröret till labbet så att dem skulle skicka det på odling igen.

Jonas har städat upp här hemma idag,han är så duktig som gör allt när inte jag orkar. Min hjälte! =) Förstår inte hur han står ut med att göra alla hushållssysslor,jag hade blivit tokig för länge sedan.

Nu ska jag gå upp och mysa med min älskling! Godnatt!

Cervix koll idag!

Idag har jag vart till skolan och gjort lite inlämningsuppgifter,ska även försöka göra Html provet på måndag som kommer,få se hur det går........är lite nervös för det!

Idag hade vi tid till Spec mödravården för Cervix kontroll. Allt var bara bra,det hade inte hänt något mer med livmodertappen och det var alldeles lagom mycket fostervatten. Maja låg med huvudet neråt mot urinblåsan, hon var ca 3% större än normalt för den här veckan......men det var alldeles normalt! Väger isåfall lite över 1 kg. Hon bökade på för fullt där inne, är riktigt vild nu =)

Var lite öm över urinblåsan så vi ska skicka en ett nytt urinprov på odling imorgon, eftersom att det var lite bakterier sist,men inte nog mycket för att behandla det! Imorgon ska jag även till sjukgymnasten igen,få se hur det går med akupunkturen imorgon.Är lite orolig att man ska få mycket sammandragningar som jag fick första gången. Men vi får väl se.

Avbokad tid hos sjukgymnasten

Är så irrriterad, för dem har tjorvat så med sjukgymnast tiderna. Har fortfarande bara hunnit gå på två akupunkturbehandlingar..........och nu skulle jag ha gått idag kl 11. Men då ringer dem och säger att han är sjuk och att dem måste avboka tiden. Har en tid på torsdag,men hur stor är chansen att han är frisk till dess?

*suck*

Läkaren kommer ju inte tro på mig när man måste ringa angående sjukskrivning igen.

Imorgon måste jag in till skolan och visa upp inlämningsuppgifter. Ska även höra vad man ska träna på till html provet så att jag kan göra det nästa vecka.

Väntar fortfarande på odlingen.....börjar ge upp det här snart,även om den är negativ kan dem väl ringa och säga det. Eftersom att dem vet hur jag har haft det. Får väl se om dem hör av sig idag......

Under 3 månader kvar nu,tills Maja kommer =), vi längtar så!

Vardagsrummet

Lite nytt i vardagsrummet nu efter alla helger,älskar mörka träslag som ni kanske kan se =). Det blir så mysigt och hemtrevligt.Här kommer iaf två nya bilder på vardagsrummet.


                

Varit till Almas grav, och plockat lite hemma!

Idag har vi varit till Almas grav och skottat(eller rättare sagt vi hade tänkt det,men någon hade junnit före), vi tände ljuset och fixade bort lite snö från alla saker. Sen hade en av lyktorna fryst så den gick inte att tända.......typiskt. Vi tog hem den föratt tina upp så nu har den gått upp iaf =) Far nog dit en sväng imorgon när Wille är på dagis för att sätta tillbaka lyktan och tända ljus i den. Känns fortfarande att man inte blivit van att gå till en gravsten.....istället för att ha henne här.....ibland kan man fortfarande tänka"ja men hon är bara på sjukhuset hon kommer hem snart".....................men så kommer man på sig själv!

Hon kommer inte tillbaka hur mycket jag än vill!

Annars har vi bara vart hemma,eller iaf jag och Wille. Har städat undan lite saker och tagit det lugnt. Jonas har varit och tränat och vart ut med skoter med min kusin. Nu har Willegubben somnat och jag sitter här och uppdaterar lite =)

Fortfarande inget svar....

Sitter fortfarande och väntar på att den där förb***** odlingen ska komma.........är less på att ha det så här och inte veta vad det beror på. Maja verkar hur som helst må toppen i magen och har nog börjat öva kickboxing där inne,hon är helt vild på kvällarna,ser ut som att fötterna ska komma ut genom huden. Lite läskigt...... =)

Har vart in på kontroll på Förlossningen och då frågade Bm om jag var nervös inför det här med gbs:en under förlossningen osv. Med tanke på vad som hänt i släkten. Jag sa att visst tänker man på det men samtidigt måste man ju någon gång förlita sig på att sjukvården vet vad dem gör. När dem vet att jag har Gbs så är det ju stor skillnad. Hon frågade även hur snabbt min förra förlossning gått, och jag berättade att vi bara hann vara inne just över två timmar så var hon född. Hon sa att man bör nog komma in lite tidigare än så, så att man hinner få så mycket penicillin som möjligt.

Dem är så trevliga där på förlossningen,det känns skönt! Imorgon går jag in i v 28,så nu är det ungefär 12 veckor kvar. Inte så fasligt länge iaf =)

Saknar vår lilla prinsessa!

Blir så känslig när inget vill gå som det ska, och saknaden efter Alma blir bara ännu större. Tänk hur annorlunda det varit om hon hade varit här. Då hade vi myst hela familjen =)

Lilla,lilla prinsessan vad mamma saknar dig.....mer än ord någonsin kan förklara! Hade gjort allt föratt få ha dig här igen!

William saknar också lillgumman så mycket och tycker alltid att Alma ska komma tillbaka hem. Hon är så saknad och så älskad av alla.

Måste gå till graven någon dag igen nu när det snöat och skotta och göra fint,men jag vågar inte riktigt just nu innan jag vet varför jag har som jag har det. Men jag hoppas att hon vet att vi inte tänker på henne mindre för det! 

*gråter en skvätt*

Nu måste jag ta och lägga mig igen så att det blir bättre i magen.

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0