Båttur, lillfiskaren och träning.

Idag började dagen med regn och riktigt tråkigt väder,men framemot lunch så hade det klarnat upp och vi gick en promenad till Micke och Janina. Dem var och bastade så vi gick bara in och hämtade Wille jacka och gick förbi Hans och Marianne en sväng istället.

Åt lunch och efter det har Jonas fixat till bryggan. Jag och barnen har varit ute och lekt. Och solat(jag vill säga). Har även börjat planera och gräva till platsen var dasset ska stå.

Efter ett tag så åkte vi ut med båten, åkte runt med båten från Hasses och Mariannes båtbrygga till våran inne i viken vid Campingen. Fiskade efter vägen och fikade lite i båten, Maja var nöjd så länge man körde....annars tyckte hon att det var lite långtråkigt....Men det gick iaf bra.  När vi kom till bryggan så gick jag och Maja upp till Hans och Marianne och lekte lite i sandlådan. Dem var ute med Raja men kom efter ett tag. När Wille och Jonas kom upp var han alldeles till sig för han hade fått en Gädda från bryggan. Han hade vevat upp den men sedan hade den börjat hoppa och då blev han rädd. Fast kul tyckte han att det var för nu pratar han inte om annat. Han visar hur stor den var hela tiden. Vår lille fiskare!

När vi kom hem så har Jonas fixat maten och jag har börjat kärra upp fyllnadsjord till vart dasset ska bli......och jäklar vilken träning det är.....var alldeles blöt i svett.....kärrade säkert en 15 lass totalt......och nu är det fint och planerat där. Så att Jonas kan börja gjuta grunden sedan.

Kom in och åt Sill och potatis, Mumsigt. Gick sedan ut och fortsatte kärra jorden. Verkligen bra träning....ska nog fortsätta imorgon om det är väder ;)

Härligt bastubad och pooldopp

Har just kommit från bastun och det var väldigt härligt. Brände på rejält föratt sedan gå ut och hoppa i poolen, kallt men uppfriskande efter den heta bastun. Gick sedan in och värmde oss igen , och tog en öl och satt oss på altanen och bara surrade och svalkade oss.

Wille var inne och tittade på Tv och kollade så att Maja inte vaknade. Kan ju säga att vi verkligen vänt på dygnet här.....Inte Maja så mycket .....men Wille.

Nu ska vi strax gå upp till säng och mysa.


Lekt i hamnen,planerat tomten

Idag har jag och barnen gått ner till hamnen på morgonen och kört radiostyrd båt,fiskat och letat småfisk. Det var dock lite väl blåsigt så vi gick till Micke och Janina och hälsade på istället. Drack lite kaffe och surrade,dem åker utomland imorgon och jag är inte alls avis....inte alls jag lovar...  ;)

Gick hem och har kört ut lass med fyllnadsjord med skottkärran, fixat lite med stenarna till nya stenpartiet.  Detta tog mestadels av dagen. På eftermiddagen har vi haft lite picknick på altanen med Maja och Wille. Riktigt mysigt och det är så kul att se att Maja vågar gå själv alltid ibland nu. T o m utomhus. Barnen har lekt så bra idag,med bilar och i sandlådan.

Jonas har fixat lite med bryggan, och fixat in ventilationen i gäststugan.

Nu är bastun på värmning och det ska bli så skönt.

Sitter med en tröttis Maja i famnen så vi lär få bada i omgångar.

Imorgon kommer Jonas föräldrar tillbaka hit och på torsdag kommer mamma och pappa. Ska bli trevligt! :)

På fredag åker vi sedan ner till Umeå till Jonas kusin och moster och är där till på sön el måndag. Därefter kommer kanske Johnny,Hannah och Lowa.

Luleåresa

Idag har vi varit till Luleå direkt efter frukosten.

Lämnade in fritösen som gått sönder och fick tillgodokvitto på Jula, hittade en hjälm åt Wille där för hans har spruckit helt i frigoliten. Köpte även skruvmejslar till stugan och solglasögon åt mig.



På Rusta hittade vi en dammsugare  till stugan, våran har ju brunnit upp och det behövs verkligen en dammsugare här för hunden hårar och drar in sand plus en själv såklart.

På Biltema köpte vi ett ryggskydd åt Alle föratt Wille har fått hans gamla cross. Jonas och Micke köpte saker till båtarna/båtbryggan. Plus lite skruv och ventilationsrör.

Efter det for jag till Myrorna och Hm och tittade medans Jonas och Micke for till Byggmax och handlade allt virke.
Hittade någon tröja åt Wille men det var allt. Gick in och kikade på Toys'R'Us men hittade inget där som vi skulle köpa nu,ev blir det senare till Willes kalas.

For och åt på Frasses,jag vet....usch vad onyttigt... Jag åt iaf ett falafelmål,jättegott var det och Maja vräkte ett helt barnmål och Wille med såklart. :)

Köpte löparskor åt mig på Intersport,lyckades hitta dem nedsatta så dem kostade bara 300:-. For vidare till Skokanonen där vi hittade skor åt Wille,för han har gått med sina småskor så att han fått skavsår. Maja fick ett par fina sandaler som hon kan gå med utomhus i sommar(om hon nu vill).

  



Gick även in på Barnens hus med Wille då jag lovat att vi skulle kolla en leksak. Hittade en rolig radiostyrd båt för 199:- så när vi kom hem har vi varit och testat den vid hamnen. Den gick riktigt bra och han är så duktig att köra.


Så fina barnen såklart.

 


Främmandet har åkt.

Idag har våra främmanden åkt hem.

På förmiddagen har vi varit och fiskat med pojkarna, det var verkligen omtyckt. Maja och Moa lekte i sanden ett tag och vi satt och solade den tid som gick. Det blåste så mycket.

Åt lunch och efter det så började Matti och Emma packa iordning.

Har varit väldigt trevligt att ha dem här.

Senare under dagen har vi varit förbi hos Micke och barnen. Maja har visat upp när hon går :) Sedan har vi donat på gården,lastat upp sakerna på släpet som ska till tippen.

Imorgon ska vi till Luleå och köpa virke eftersom att vi ska bygga ett utedass och vedbo.

Skriver mer imorgon för internet segar som bara den!

Maja kan gå!!

Jippie!!!!!

Vår älskade lilla prinsessa har tagit sina första steg på egen hand idag, och ju mer vi hurrade åt henne desto roligare var det ju såklart.

I början var det ett eller två steg,men sedan gick hon riktigt långt.....kanske en två meter iaf.....under massa hurra rop såklart. :)

Maja har blivit stor tjej.

Midsommar och 40 år kalas.

Vår midsommarafton var alldeles perfekt, vaknade upp til strålande sol. Har kunnat ligga och sola och badat och bara njutit av riktig sommarvärme. Barnen har lekt konstant och Maja har varit på toppenhumör.

For på campingen innan lunch med Wille och Moa och Erika och Markus, de andra for ute med båten och fiskade. Wille badade och Maja har lekt med sin moster(så skönt).

For hem ungefär vid ett och fixade en riktig god sommarlunch med sill och potatis och ägg. Barnen och dem som inte åt sill fick grillkorv.

Satt sedan ute på altanen och solade barnen lekte och badade innan det var dags att börja göra sig iordning för Midsommarfirandet. Erika och Markus bastade först och vågade tom hoppa i poolen :). Sedan bastade jag och Jonas och Wille.....utan pooldopp för vi hade ju gjort det dagen innan :). Matti och Emma passade på att ducks inne i stugan under tiden.

Kom oss iväg till Hans och Marianne till fem, fick världens godaste buffé......en massa goda röror,kött och sallader. Samtidigt firade vi Micke som fyller fyrtio år snart. Vi var ungefär 26 pers där,så det var fullt.Men väldigt  roligt.
Sjöng och Grattade Micke och åt god efterrätt och sedan gick "vårt gäng" till campingen med barnen som skulle leka och doppa fötterna. Vi tog även något "drickbart" där.

Var där ett tag innan vi gick hemåt och förbi hos Hans och Marianne igen en sväng. Väl hemma så grillades det korv i eldstaden, och vi tittade lite film

Det blev helt enkelt en toppenkväll!

Bilder från dagen:

Jag och Maja på stranden   Wille i sin nya jacka    Fina prinsessan Maja

Moa och Wille på studsmattan   Elliot och Moa   Erika och Markus

 

Jag och Erika    Gänget på midsommar.



Gla midsommar!

Glad midsommar allihopa,om någon försökt ringa så är min mobiltelefon död(batteriet). Har haft en väldigt fin dag,hinner inte skriva allt nu så jag uppdaterar imorgon!



Gästerna har anländt

Idag har vi fixat en gång till gässtugan och fixat en spång dit. Så att man slipper bli sandig när man går från och till bastun. Har fyllt upp lite med fyllnadsjord också.

Jonas har försökt fixa vår tättmaskin som gått pajj igen och när jag skulle dammsuga innan alla gäster så brann motorn i dammsugarn....luktade äckel i hela stugan sen.

Matti och Emma kom hit på eftermiddagen, och barnen har busat från första stund. Lagade middag och Emma diskade undan efter det. En stund efter kom Erika och Markus. 

På kvällen har vi varit och tagit en invigningsbastu hos Micke,var väldigt skönt och den är så fin!! Grabbarna är kvar där men vi andra har gått hem föratt natta barnen och ta det lugnt.

Imorgon blir det en fullspäckad dag,få se om jag hinner skriva något.

Har haft en toppendag.

Ruskigt hemskt!

Dett är ju så hemskt,att det kan få hända mitt bland alla hus och lägenheter......och att ingen märkt något..... usch...


Överfallsvåldtäkt i Malmberget

Bilder från igår

Här kommer lite bilder från igår på när vi håller på att fylla poolen, när Jonas målar gäststugan, på lillmaja i sina solglasögon och när jag och Maja har en bus/mys stund.


 







 








Grundmålat och satt upp poolen.

Idag har vi haft soligt och fint men lite blåsigt. Jag har varit med barnen och Jonas har börjat grundmåla gäststugan. Jag har tagit bort allt jag rensat från parkeringen och vi har fyllt upp lite med fyllnadsjord i ena uppfarten.

Jonas har tagit upp lite jord åt mig med skottkärran och jag har fixat och planerat till så att vi ha kunnat sätta upp storpoolen. Ska bara fylla upp den lite till sedan är den färdig. Satt in pumpen och rensat filtret.

Har satt den sista plattan i gången till gäststugan och imorgon ska jag försöka sätta ut lite fyllnadsjord där så att man slipper dra in all sand. Imorgon kommer Matti och Emma och barnen på morgonen och Erika och Markus på kvällen.

Midsommar firar vi med Jonas släkt.

Ordentliga skor till mig.

Jag hade verkligen behövt ett par ordentliga skor när jag ska ta mina snabba promenader(ev joggning) så jag har kollat på dem här från Stadium, ett par adidas löparskor.

 

Eller så blir det ett par Walking skor från SoC



Ska prova dem bättre på plats,har ju lite skumma fötter. Platta och smala....men några ska jag väl hitta iaf! :)

Bilder från Stadium


Blommor och provsmakning av sand.

Idag har vi varit in till Kalix och handlat lite blommor,dels åt Micke och sedan till oss. Köpte två rosa aktiga fuchsior och sedan fyra plantor Lupiner. Ska bli kul att se hur det blir här när dem blommar sedan. :)

Har iaf planterat dem och sedan har vi fortsatt rensa på gården. Maja har hjälpt mig att plantera och hade lika mycket jord på sig som jag hade i krukorna. Och så smakade hon på en hel del också....plus lite sten,kottar,träbitar och sand...bläää. Annars har hon vart på toppenhumör idag och bara lekt och busat.

Jonas har hjälpt Micke på eftermiddagen och Wille har varit med Alle.

Nu ska vi väl strax gå till säng,eller jag för Jonas ligger där med barnen.



Fuchsia


Lupin


Majamys

Sitter och myser med min prinsessa i famnen, hon njuter av sin välling och är så gosig med bara blöjja. Är så sällan hon bara vill sitta och mysa nu för tiden......så jag passar på att njuta!


Att man kan älska en liten människa så mycket,att man skulle göra allt för deras skull. Tillbaka får man en sådan otrolig villkorslös kärlek.

Jag älskar er massor mina kära små barn, och försöker att alltid visa er det och säga det åt er. 

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0