Slödag

Idag har jag inte gjort så mycket,mest varit hemma. Mamma och Isak kom förbi en sväng innan vi ska till Kalix imorgon, kramades med Maja och busade med Wille. Sen åkte Wille iväg med sin farmor och farfar till Kalix. Vi har tagit en promenad till Matti och Emma på eftermiddagen. Ätit färdigmat från affären.....så det har helt enkelt varit en riktig slödag.

Nu ska vi försöka gå och basta tillsammans om bara Maja går med på att sova en stund  :)








Utekväll

Igår blev det en utekväll med Annica och Anders, Camilla och Timmy. Började med att sitta hos Annica och Anders och dricka lite vin,surrade och skvallrade lite....som det brukar bli med lite alkohol i kroppen!

Vid tolvtiden for vi till Nex på hela huset gungar, det var inte så mycket folk där och knappt någon man kände.Men det var alldeles lagom. Fast inte vet jag om jag tycker att det är värt pengarna att gå på krogen.....eller så är det jag som blivit lite tråkig :)  Sitter hellre hemma hos någon och bara surrar och myser.

Kom hem vid tretiden på natten och har stigit upp vid nio, så man är lika pigg som vanligt....känns knappt att man varit ut. Men så ska det va, tycker jag.

Idag far Wille med sin farmor och farfar till stugan och vi far dit imorgon.

Majas dop!

Igår hade vi dop för Maja. Hade fullt upp med att hinna fixa iordning allt. Dekorerade församlingslokalen i brunt och rosa. Vi dukade även fram allt innan dopet började kl 15.

Dopgudstjänsten gick jättebra och Maja bara log åt prästen när han talade med henne. Sen blev hon trött vår lilla gumma och sov ett tag under fikat. Men hon ändå med att hoppa från famn till famn. :)

Det blev en hel del fina presenter,smycken,dopminnen,kläder,böcker och album. Och så pengar förstås!

Det blev en riktigt fin dag.





         


28 augusti

Idag har vi varit och hämtat nyckeln till församlingsgården med Erika och efter det blev det en sväng på stan. Hittade lite saker på jysk, en ny köksklocka,nya utekrukor och hängande lyktor til balkongen. Sätter in bilder på det senare,dem var så fina.

Efter stan,for vi till mormor och fikade. Hämtade tårtan från Jonas syster som hon gjort på jobbet(jobbar på ett fik). Jonas hämtade oss vid fyra tiden och då for vi på stan en sväng och åt riktig slaskmat, från grillen. Fyy på mig jag ska ju inte det,men hade så mycket kvar att göra att jag aldrig hunnit med det om vi inte hämtat mat. Började baka tårtbotten när vi kom hem.

 På kvällen for Jonas och Wille och tittade när några av Jonas bekanta körde metanolbil. Wille hade tyckt det var så roligt, dom hoppade och krashade och flög upp till himlen berättade han när dem kom hem.  :)

När dem kommit hem började jag garnera tårtan,den blev riktigt fin måste jag säga.

Maja har varit så glad och busig idag,lekt i babygymmet, charmats med moster och gammelmormor och gammelmorfar och bara varit så söt!

Bilder:

           
Nyrensade gången     Nya altanen                          Söta mandelkvarnen

    
Nya klockan                Min fina doptårta!

Och några bilder på Maja:

         
i babygymmet                        Tuffa tjejen!          Girlie!

Bvc-3månaderskontroll

Vi har haft en lite sen tremånaders koll med Maja på Bvc idag. Började med att väga och mäta, vår goa lilla tjej väger nu 6470g, är 61,5cm lång och hade 41,5 i hattmått. Hon fick även sprutor och skrek så jag tror det hördes på hela vårdcentralen. Stackarn!

Under dagen har vi varit hos min mormor och morfar,varit och lekt i lekparken där, blivit bjudna på mat och myst.

När vi skulle gå hemåt vid femtiden var Maja ilsken som ett bi, men till slut somnade hon i vagnen. Wille fick cykla hem och var så duktig,vågade tom cykla själv i nerförsbackarna.....han har varit lite rädd för det.  När vi kom hem sov lillgumman ett bra tag och Wille somnade en stund på soffan.
Efter det var det dags för lite mathandling, och när vi kom hem hade vi en ilsken gumma igen........hon var helt otröstlig...så det slutade med att vi fick ge henne Alvedon och nu verkar hon ha lugnat ner sig och vilar med pappa.

Imorgon blir det dopförberedelser och tårtbak.


Måste även få tillägga att jag nu kommer i två av mina jeans, iof dem jag haft efter tidigare graviditeter men det är en framgång med tanke på mina ca 18 kg jag gick upp nu.  :)


Willes piratkalas

Igår hade vi kalaset för Willes kompisar. Dem som kom var Johanna med Lowe och Ella, Johhny och Hannah med Lowa, Camilla och Timmy med Jesper, Mattias och Emma med Elliot och Moa och Willes kompis från området Mattias.
Det var fullt ös från början till slut. Vi hade dukat upp i vardagsrummet,med pirathattar,papegojjor,ögonlappar, döskalle servetter och en döskalle tårta såklart.  Efter fikat blev det dags för fiskedamm, som speciellt Wille gått och väntat på hur länge som helst. Alla fick "napp", varsinn påse med godishalsband,klubba och tatueringar.  :) Han fick såklart en massa fina presenter, lastbil med småbilar, monstertruck,traktorsats, Cars bok, Cars duschcreme,Cars pussel och en spindelmannen bilbana. Tror att jag kom ihåg allt.

Sen var det lek och bus resten av kvällen, så när Wille gick och lade sig igår somnade han på en gång, han var helt slukörd. 

Erika hade varit här från två och hjälpt mig att fixa i ordning allt och stannade kvar på kalaset också, hon tog hand om Maja. Så skönt, så att jag kunde ta hand om fikat och plocka lite. Tack för all hjälp!

Här kommer nu massa bilder:



              

         

        



Ny frisyr och bakning.

Imorse promenerade jag,Wille och Maja iväg till min mormor. Maja blåste på ute i vagnen, Wille lekte på gården och jag satt i mormors pysselrum och donade till Willes kalas. Det kommer bli så tufft,ska fota ordentligt sedan och sätta ut efter kalaset har varit. Vid ett tiden kom min syster dit och vi åkte på stan en sväng,Wille följde med och Maja stannade hos mormor. For och kikade på Möbelåtervinningen och Kupan,hittade många fina saker.... blandannat ett gammeldags rivjärn som ser ut som en kvarn och en gammal hushållsvåg,har velat ha en sådan länge och nu hittade jag en som till och med verkar funka.

Wille hittade saker till dopet och till kalaset, Maja fick två tröjor.

Vid tre fick Erika släppa av mig hos frissan, satt och kikade i frisyrkatalogerna ett bra tag. Hittade till slut en bra bild på hur jag ville ha det. Hade en trevlig pratstund med Linda medan hon klippte mig, och riktigt fint blev det är väldigt nöjd.

Nu på eftermiddagen har jag bakat och pysslat ännu lite mer till kalaset.

Här kommer några bilder på min nya frisyr:

         

Och här är en bild på min älskade William,mammas goa kille!


Lördag-Söndag

Igår var vi mestadels hemma,jag har rensat lite på tomten. Rensa mellan stenplattorna och ansat buskar, sen har jag och Wille gått och hämtat mer stenar så nu är även det första blomlandet klart. Jonas har varit hos min moster och klippt håret,det behövdes verkligen  :) och imorgon är det min tur. Det ska bli så kul att se hur det ser ut sen. Maja har lärt sig att ta sig fram i gåstolen och trivs som bara den när hon får ta sig fram själv.....hon måste vara väldigt tidig...ingen av dem andra barnen har gjort det vid 3 mån.

Idag har vi varit ute en stund på förmiddagen och sen kom Johanna,Andreas, Lowe och Ella hit. Lowe och Wille lekte konstant, ibland lät det som att dem höll på att riva hela övervåningen. Pojkar är väl pojkar,allt ska låta!  Dem verkar gå ihop så bra och det är jättekul. Ella har provat Majas babysitter och Maja såg lite smått fundersam ut vad det var för typ som satt där.  Tiden går fort när man har trevligt och dem for hem just före fyra,och då var det dags för oss att åka till mamma och pappa och äta.

Nu på kvällen har vi pysslat lite till Willes kalas på onsdag,tänkte först baka....men då var strösockret slut.....TYPISKT! så går det när man inte kollar upp sådant före.

Imorgon ska Jonas fara och hjälpa sin bror,så det blir nästan som första dagen jag är själv med barnen.......få se hur det går. Ska ju dessutom hinna med att klippa mig och baka. Tror inte att jag kommer att hinna allt. Fast det kanske inte tar så lång tid för honom.

Bilder:

      

Fisketur och städning!

Idag har jag och Jonas lämnat barnen hos min mormor och åkt till Linaälven och fiskat. Det är säkert två år sedan jag varit med och fiskat och det var riktigt trevligt. Jag tycker att det är så härligt att vara ute i naturen och idag hade vi dessutom tur med vädret, 22 grader varmt och sol. Jag fick en harr och Jonas en harr och en öring, så sen blir det att röka dem i stugan.

Efter fisketuren for vi hem och duschade sedan hämtade vi barnen och for till Camilla som fyllt 25. Fikade gott och Wille fick leka lite med Jesper.

Nu på kvällen har vi städat lite här hemma och satt upp lampor i trappen och vardagsrummet. Blev så mysigt i trappen med lite belysning. Jonas har dessutom lovat mig att börja slipa av trappen i höst så att jag får den vit istället för furu som den är nu. Han är för gullig min älskling som står ut med alla mina ideer.  :)

Imorgon ska jag försöka vara hemma och fixa blomlandet klart och fortsätta städa,ev blir det en tur till Erika och Markus.

Hinner inte skriva....

Hinner inte med att skriva här så ofta just nu. Igår var vi till Johanna,Lowe och Ella och hälsade på. Gick väldigt bra,trodde att Wille skulle bli lite blyg men inte......han sprang omkring där som om han aldrig gjort annat.  Så kul för honom att få leka och mig att surra lite :) Tack Johanna för den goda lunchen.

Vid tretiden var vi barnvakt åt Lova, det gick hur bra som helst.Hon var inte ens blyg för oss och vi lekte ute med sparkbilen och sen busade hon och Wille här inne. Lovas pappa skulle nämligen till frisören.

Idag har jag varit och köpt träningskläder,har fyndat på rean på Erikssons center. Träningsbh och top. Så nu ska jag börja gå och träna,eller det blir väl efter dopet. Vi var och hälsade på hos min mormor och morfar och sen fick Maja och Wille stanna där när jag och Jonas for och hämtade stenar till blomlandet.

Vi har ätit surströmming idag, gott! Med tunnbröd,potatis,lök och gräddfil. Wille vägrade äta det och fick pizza,han frågade Jonas varför vi äter dålig fisk...haha! Och alldeles för små tyckte han att dem var också. Nu på kvällen har vi varit till Erika och Markus och kollat när dem renoverat hemma i huset och efter det till min moster och klippt Jonas hår. Tänkte att vi skulle lyckas få Wille att göra det med,men det gick inte.....han bara grinade så fort man nämnde det.

När vi kommit hem har jag fortsatt med blomlandet, fick dit stenarna man dem räckte bara till halva,så nu måste jag plocka mer iaf. *suck*

Har som ni märker fullt upp att hinna med allt. Imorgon blir det ev fiske,för mig och Jonas(mormor har lovat att vara barnvakt) och kalas för en kompis till mig senare. Ska dock gå upp tidigt och försöka hinna med landet igen.

Massor att göra...

Nu närvi har kommit hem har man massor att göra igen, bara plocka undan och städa hemma och tvätta. Idag har jag och Erika(syster) börjat med mina blomland.Har grävt upp dem och ena har jag hunnit sätta plast i och fyllt med sand,har även satt ner en markplatta för en kruka,så nu är det kvar att plocka stenar och sätta ner i sanden,blir nog fint när det är klart. Få se om hon har tid att hjälpa mig att plocka stenar imorgon.

Jonas har varit och hälsat på sin farfar på Lasarettet idag och jag och Wille och Maja var hemma,vågar oss inte dit pga influensan. Wille kommer dessutom inte att få gå till dagis förrän dem kommit ut med ett vaccin,vill inte riskera att varken han eller Maja blir sjuk. Får väl fara och hälsa på hos kompisar på fritiden så att han får leka,så länge dem är friska såklart.

Maja har charmats med sin moster idag, och lekt i babygymmet och testat gåstolen en kort sväng igen. Hon tycker verkligen om den. Wille leker bredvid och hon är helnöjd.

Här kommer några bilder:

      

Hemma...

På söndag kväll for vi hem från stugan,så nu är vi hemma i Malmberget igen. Både kul och lite deprimerande föratt det betyder att sommaren snart är slut. Idag har vi bara varit och hälsat på en massa folk som vi inte sett på länge, jag har även rengjort vårat akvarie som såg ut som avloppsvatten ungefär eftersom att pumpen hade slutat funka för några veckor sedan. Men nu är det fixat, har kokat alla stenar och alla saker och rengjort hela akvariet så nu är det fint igen.

Maja har fått testa sitta i gåstolen (upp pallad med handukar), hon stortrivdes där och blev riktigt ilsken när Jonas tog ut henne därifrån. Hon är så stark och stadig. Har tagit några bilder kanske sätter ut dem imorgon om jag hinner. För imorgon ska jag börja dona med mina blomland här hemma,ska gräva upp dem och sätta stenar istället......har tvingat min syster att komma och hjälpa mig   :)

Jonas har varit och fiskat under eftermiddagen,men det blev bara en harr....så han måste få någon till innan vi får en middag av det.

Nu ska jag dricka mitt thé och mysa framför tv:n.

Imorgon far vi hem....

Imorgon blir det att åka hem till Malmberget,har varit här i nästan 3 månader nu....så det är väl dags. Fast vi har ju det så bra här  :) Men det blir att åka tillbaka efter Majas dop.

Idag ska vi äta rökt fisk hos Hans och Marianne,Jättegott!! Sen blir det nog att packa och städa resten av dagen.

Kanske skriver mer senare.

Finväder och promenad

Idag har det varit jättefint väder,fast lite blåsigt.Jag och Wille och Maja gick en tur till Marianne och Hans på förmiddagen. Wille stannade kvar där och jag och Maja gick en promenad runt campingen. Det börjar vara lite folk där nu.

När vi kom hem har jag klippt lite buskar nära stugan och Jonas har lagat mat,Lasagne ska det bli. Nu sitter vi och väntar på att maten ska bli färdig,sen ska vi kanske ut med båten och fiska en sväng. Beror på blåsten.

Har börjat fundera på när vi ska åka hem, beror ju lite på väder också.....men någon gång under nästa vecka blir det iaf.

Bilder:

         
Stugan                                     Gäststugan                          Willes kojja

Älskade barnen


13-14 aug

Igår hände det inte mycket så jag har tyvärr inget att skriva. Bjöd Marianne på middag.

Idag har Jonas plockat undan på gården och jag och Wille har byggt på kojjan. Maja har varit jättesnäll och sovit i vagnen eller legat och busat i babysittern. Vi blev bjudna på mat hos Marianne och Hans,grönpepparbiffar och potatis och sallad,VÄLDIGT GOTT! När vi kom därifrån gick jag och Maja och Cesar på långpromenad,var riktigt skönt promenadväder.....lagom varmt. När vi kom hem hade Jonas börjat värma bastun, så nu har vi alla bastat och sitter inne och myser.

Bilder från igår:

         


    

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0