Maja 9 dagar

Här kommer en bild på lilla prinsessan 9 dagar gammal :)


Är i stugan...

Vi har åkt till stugan och myser och har det skönt här,Maja åker vagn och verkar trivas riktigt bra. Wille är som i himmelriket och vill inte alls åka hema härifrån. Här kan han vara ute och leka hela dagarna.

Vi har hunnit med en sväng till Haparanda och även inhandlat en ny grill för våran vill bara slockna när man grillar med den.Så ikväll blir det morsdagsmiddag med grillad fläskfile,majskolvar(MUMS!) och persikor med vaniljvisp till efterrätt.

Jag försöker sitta och göra det sista i skolan, men det var svåra inlämningsuppgifter...suck,men snart är jag klar!

Nu ska vi snart ta en promenad hela familjen, kanske tar och fotar lite här sedan så får ni se hur mysigt vi haft det.
Det är toppenväder,varmt men blåsigt!

Bus med moster!

Någon dag innan Maja föddes kom min syster förbi och busade med Wille. I vanliga fall är han en riktig surbulle(tror dock mest att han retas) mot henne och säger att "moster är inte min vän". Men då hade han så kul och dem hade riktigt mysigt.

Dem busade i soffan och kramades. Var tvungen att fota detta,då det inte händer alltför ofta =)

BusWille och Moster





Mysigt värre!


Lilla Maja....

Måste säga att det är så skönt nu att slippa vara gravid och att äntligen få ha sin lilla bebis hos sig.
Sen är hon ju så klart VÄRLDENS SÖTASTE lilla tjej, enligt oss  :)

Har däremot lite problem med amningen eftersom att hon gör precis samma fel som Wille gjorde och sätter tungan i gommen när hon suger och det gör att hon inte får i sig nästan något alls från mig. Våra barn är inget vidare på det där med amning  :), försöker pumpa som det är nu och se om det kommer igång bättre........annars får det bli ersättning.....precis som till dem andra. TYPISKT! jag som verkligen hade hoppats på att det skulle funka bra den här gången.

Här är vår lilla piga 6 dagar gammmal.


Skola igen!

Igår har jag suttit halva dagen med skolan, ska försöka göra Excel provet till veckan,så jag hoppas att det går bra. Måste även hämta en inlämningsuppgift. Måste erkänna att man inte är sådär jättemotiverad till skolan just nu, man vill ju helst bara mysa med Maja......men samtidigt vet jag ju att gör jag det inte nu så är det för sent sen! Det är ju iaf inte så mycket kvar!

I Office är det kvar en inlämningsuppgift i Powerpoint och i Orgnaisation och ledarskap är det kvar slutprovet. Få se bara om han går med på att jag kan göra det först nästa vecka, är helt omöjligt att hinna med det före helgen när jag har det andra provet att göra och har börjat plugga först nu.

Hoppas att han förstår!

Ifall det krisar sig så måste jag fokusera på Office då det är en 100p kurs......

Ja det var lite skolfunderingar mitt i allt babymys! =)

Bilder på underverket!

Här kommer lite bilder från BB tiden med vårt lilla underverk!


Alldeles nyfödd liten Maja!  =)





Maja och pappa myser!





Wille busar!





Hem från BB!



Lilla Maja är här!

Nu har vi fått komma hem från BB med vår lilla gullunge, hon är såklart VÄRLDENS FINASTE!

Hon vägde hela 4020g och var 50 cm lång,så jag är glad att jag inte behövde gå mer över tiden. Då hade hon blivit tung =)

Förlossningen gick superbra och snabbt, vi kom in till Förlossningen klockan 8.00. Fick först ligga med ctg i en halvtimme(visade värkar/förvärkar var 10 min), sen gjorde dem en undersökning för att kolla hur öppen jag var, det visade sig vara 1 cm kvar av tappen och öppet 2,5. Så klockan 9,30 började dem själva igångsättningen genom att ta hål på hinnorna, men konstigt nog försvann nästan värkarna helt, 10,50 började jag på dropp för att stärka värkarna som var väldigt svaga. Efter ungefär en halvtimme fick jag börja med lustgasen, för då kändes dem mer. 12,30 öppen 5 cm. Frågade efter epidural,men det blev spinal istället. Hann just få den innan krystvärkarna började. För på mindre än en timme hade det öppnats från 5-10 cm.(Det kändes kan jag säga) 13,27 är hon född efter ungefär 5 krystvärkar(med lite hjälp av Bm då spinalen tog bort min känsel helt så jag kände inte värkarna)

Det gick alltså hur bra som helst trots hennes storlek =)

Nu är jag bara glad att graviditeten är över och vi får njuta av vår lilla tjej!



Skickar även ett stort grattis till Elin och Jonas som fått sin lilla pojke idag!!

Packat för förlossning

Imorgon äntligen är det dags, kl 8,00 ska vi vara på förlossningen för igångsättning. Har packat iordning dem sista sakerna till BB väskan och köpt med lite dricka och godis.  Har även monterat in babyskyddet i bilen färdigt.

Wille är otålig som bara den här hemma, och vill inte riktigt förstå att han måste sova en natt till innan Maja kommer =)

Hoppas bara att allt går bra nu med igångsättningen och att det inte blir en jättelång förlossning. Ska även bli intressant att se om dem gör ett Ultraljud innan, att se hur stor hon är nu om dem beräknat rätt.

Så nästa gång jag skriver lär vi ha fått vår lilla flicka(eller en pojke om läkarna sett fel :) ) hur som helst bör vi vara en till i familjen då!

Kontroll på förlossningen

Idag har vi varit in på förlossningen igen på kontroll, fortfarande förvärkar var 10 minut. Inget mer hade hänt med tappen... =(

Fick iaf veta att på måndag morgon får vi komma in för igångsättning! Så skönt att äntligen ha ett fast datum. När vi var inne upptäcktes det dock att jag hade feber och hög puls och att även Maja hade hög puls(170-180) i princip hela tiden. Så nu måste vi tillbaka imorgonbitti för ny kontroll och Ctg, och såklart in före det om jag skulle börja få ont i magen eller annat. Bara man inte åkt på någon infektion...

Nu ska jag försöka klunka i mig massor av vätska och gå och sätta mig i solen ett tag.

Idag fyller även min lillebror år,GRATTIS Isak!! Han blir hela 13 år,gud vad tiden går fort. =)

Ingen Maja än!

Ingen Maja här ännu, imorgon tänker jag dock ringa till förlossningen och vägra fara därifrån förrän dem gjort något.

Orkar inte med det här längre,har fortfarande förvärkar/värkar var 10 minut,men inget mer händer. Kan inte sova ordentligt och det tar ut sin rätt. Hoppas att jag ens orkar med en förlossning när det startar, har ju gått såhär nu i nästan 3 veckor.

Hade helst ringt in idag men det får man garanterat bara en sovdos eftersom klockan är så mycket.

Vart är du bebis?

Ingen bebis ännu, börjar verkligen misströsta på detta..... vill ha ont nu....så det händer något.

Hon vill verkligen inte ut!

*suck*

Ny koll på förlossningen

Har varit på ny koll på förlossningen, hade värkar ca var 9 minut......ganska kraftiga. Tappen var i princip utplånad,bara en kant kvar och var öppen 3 cm. Läkaren gjorde en hinnsvepning vilket inte var alltför skönt.......så nu hoppas vi på att allt sätter igång på riktigt.

Maja, kom ut nu!

Bm besök 39+2

Idag var förhoppningsvis mitt sista besök hos Bm! Det trodde iaf hon. Och går dem nu med på att sätta igång mig så stämmer det nog.

Blodtryck 120/70, Sf 37, Hjärtljud 148, Inställd med huvudet i bäckenkanalen-rörlig.

Längtar nu tills imorgon då vi förhoppningsvis får veta mer, vad som kommer att hända. Hoppas att det går som vi vill! Är så otroligt less på detta nu....

KOM TILL OSS NU LILLA MAJA!

Kontroll på förlossningen

Idag har jag varit in på kontroll på förlossningen pga mina förvärkar som jag gått med i 14 dagar.  Fick ligga med ctg i 30 min och hade värkar/sammandragningar var 6 minut ungefär, det hade deprimerande nog inte hänt något mer med tappen sedan förra veckan. Fick iaf prata med läkaren och fick sömntabletter för två nätter och ska tillbaka på kontroll på onsdag, då blir det mer prat om igångsättning om det inte hänt något innan vill säga. Isåfall blir det antingen före helgen beroende på plats på förlossningen eller på måndag.

Bm kände runt lite extra för att reta tappen och sa att om vi har tur kan det reta till starkare värkar, hon tipsade även om färdknäppen. Vi får väl se hur det blir med det =)

Imorgon ska jag på sista kontrollen hos Mvc, få se om alla prover och sådant är bra.

1 år sedan vår prinsessa dog!

Idag är det precis ett år sedan Alma dog, vår lilla älskade busunge! Tror att jag grinade upp en hel toalettrulle med papper igårkväll.......usch.....hur mycket man kan sakna någon, så mycket att det tar fysiska mått. Det gör så ont att tänka att för ett  år sedan var det sista dagen vi hade vår lilla gumma hos oss. Efter klockan 15 idag för ett år sedan dog hon.... =(

Önskar så mycket att vi kunde få ha henne hos oss igen, om så bara för en stund! För att kunna ge en kram och kunna se hennes leende,hade gett vad som helst för det!

Nu stormar det ute bara föratt man vill kunna gå till graven och tända ljus och fixa lite, så det lär väl inte gå något vidare.
Kanske på något sätt att jorden sörjer henne med.

"Vi har varit med om dig, vi kan aldrig förlora dig"

Du finns alltid i våra hjärtan och i våra tankar!

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0