Utekvällen

Igår har vi ätit god mat och bastat hos min syster,Jonas och barnen var där och åt men for hem sedan. Jag,Erika och Annica bastade, åt ost och kex,spelade ölspelet och sjöng Singstar.

Vid halv elva for vi vidare till Nex och hela huset gungar, var jätte trevligt där. Lite folk till en början,var ju där rätt tidigt. Men ju senare det blev desto mer folk kom det.  Var en jättekul sångare på entre plan,så man fick sig ett gott skratt när han surrade. 

Erika träffade någon som hon kände via jobbet och vi satt och surrade med han och hans kompisar ett bra tag. Så kul att det finns trevliga typer som kan sitta och surra fast dem vet att man har både barn och kille/man. Däremot fick vi uppleva något lite obehagligt också,en kille som stod och filmade/fotade oss med mobilen och var allmänt slajmig...bläää...

Träffade många av speciellt Jonas kompisar som alla blev rätt chockade att jag var ute :) inte så konstigt iof för det händer ju nästan aldrig at man går ut. Dock hade det varit mycket trevligare om J hade varit med, att ha honom där att dansa och mysa med. :)

Nu ska vi strax gå iväg till Nattis och hälsa på och senare blir det kalas för Markus.


Skåpstädning

Igår var vi med Wille till tandsköterskan på morgonen och det gick otroligt bra. Var så stolt över honom. Han gapade utan tjorv och lät henne räkna och känna på tänderna. Han har allt blivit stor! Marianne satt med Maja i väntrummet under tiden, sen skjutsade vi Wille till dagis och jag coh Maja var hos Marianne under dagen till kl 14 då vi hämtade Wille och blev skjutsade hem.

Tog en promenad med Cesar och barnen och sedan började jag med maten. Wille gick till Mattias och lekte. Efter middagen for vi och handlade och köpte hyllplan till vårt skafferi(har bytt skåp för städskåpet och skafferiet). Efter handlingen for vi förbi Micke och sågade till hyllplanen och sedan till Helena och Håkan och hälsade på.

På kvällen har vi fixat iordning skafferiet/städskåpet....det blev bra,stor skillnad....men det är ju inte allt för kul.

Idag är mitt projekt att sätta in hyllplan i Majas garderob och föra över hennes kläder från byrån.

All hjälp världen kan ge!!

Detta är så tragiskt och människorna som bor i Haiti förtjänar all hjälp världen bara kan ge! Kan inte se dessa videor utan att börja gråta, så mycket smärta och så mycket sorg.....det är obeskrivligt!! Barn utan sina föräldrar, folk som förlorat sina familjer, hemlösa och skadade.   :(







Blev bjuden på mat

Idag har vi varit hemma hela förmiddagen jag och barnen. Marianne hämtade oss till henne vid ett tiden,sedan var vi där till middagen för dem bjöd oss på blodpalt. Jättegott!

Maja har verkat lite mer leksugen idag iaf,men har knappt sovit på hela dagen så är lite sur och grinig nu. Hostar gör hon fortfarande, speciellt när hon ligger ner. Är väl därför det varit jobbigt med sömnen.

Erika och Markus har varit förbi här en sväng på kvällen och fikat.

Nu ligger Wille i sängen och tittar skoterfilm och J försöker få Maja att vila lite.

 

Lillfossingen

Har lekt med kameran med Maja, och fotade händer och fötter osv. Och vad är sötare än babyhänder och fötter  :)









Famndag

Idag har Wille varit på dagis, och jag har suttit med en liten Maja i famnen mest hela dagen. Hon är så lättirriterad och mammig nu när hon är sjuk.Hostar så att hon spyr alltid ibland och snorar som bara den.....man kan inte förstå att det kan finnas så mycket snor i en liten människa.  :)

När Wille kom från dagis har han varit och lekt med Mattias och Maja har vilat i min famn i soffan.

När J kom hem från jobbet har han fixat mat och jag betalade räkningarna. Nu står en liten mammasjuk unge vid mina ben och vrålar "Äämmm" vilket är hennes ord för mamma just nu. Det enda jag hunnit göra idag förutom ta hand om grinungen är dammsugit nedervåningen och betalt räkningar.....så mycket "egen" tid har jag just nu. *suck*

Vet ju att det beror på att hon är sjuk,så det blir ju bättre sen igen.....som tur är.

Yippie!!

Läste just en artikel på Aftonbladet. Och blev helt överlycklig när jag såg att både kaffe,mörk choklad och thé fanns med på listan över nyttig mat. Det ska enligt artikeln vara bra för att förebygga cancer och hjärt och kärlsjukdomar. Yippie!!!  


         



http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4626099.ab

Dragit ut en tand

Idag har jag varit hos tandläkaren och dragit ut en visdomstand, var lite nervös när man satt där måste jag erkänna. Men det gick otrligt bra iaf, kom in, fick bedövning...(sa åt henne att bedöva rejält) och sedan bedövningen börjat verka tog det inte ens två minuter så var tanden ute. Så skönt! Dock inte lika trevligt när man fick höra priset på över 1000:-  Fyy så dyrt,för att dra ut en tand!!

Har nämligen ännu en visdomstand som måste ut,men det får vänta till dess att ens ekonomi hämtat sig efter detta besök. Om det nu inte blir problem vill säga.

Är så tråkigt,men jag kommer inte åt mina visdomständer när jag borstar föratt jag har så extremt trångt i min mun.  Känns så deprimerande när man faktiskt försöker hålla efter, med borstning,tandtråd och munskölj. Nå nå finns inte mycket man kan göra åt det!!!




Myskväll.

Nu på eftermiddagen har vi haft det riktigt trevligt här hemma. Jag,Jonas och Maja har legat på soffan och myst och tittat Deadliest Catch och OS. Wille har kommit upp han också alltid ibland.  :) HÄRLIGT!

Nu är det kaffedags och sedan blir det nog mer mys framför OS.


Slappardag!

Idag har det verkligen blivit en slappar dag. När vi klivit upp har vi i princip bara ätit frukost och sedan har jag suttit med Maja i famnen,där hon sedan somnade och så har vi suttit på soffan. Jonas och Wille gick ut och skottade och när dem kom in hade jag just hunnit ge lite gröt åt gumman.

Blev lätt mat till middag,kycklingburgare med bröd och mos. Men gott var det!

Nu leker Maja första gången för idag som hon är på lite humör, har hostat så hon spyr under dagen så få se hur det blir nu till natten. Mollipecten får man inte i henne för då spyr hon på en gång,så kör nog på bricanylen till natten. Hoppas att det hjälper.

Jonas och Wille myser på soffan under en filt och jag passar på att sitta här en liten stund när det är möjligt.....när surdamen tillåter det!

Bilder från veckan på mina fina barn:








Willes rum

Här kommer bilder på Willes ny renoverade rum, ska köpa en till lackhylla från Ikea och sätta nedanför de andra två:





Rantat runt

Idag har vi haft besök av Johnny och Lova förmiddagen, barnen busade allihopa tillsammans.

Efter att dem varit här så for vi till mormor och morfar och hämtade potatis,fikade och barnen hann leka en stund.

Därefter har vi varit förbi hos Matti, Emma och barnen. Maja sov till en början men det varade inte länge. Hon fick faktiskt vara med de äldre och leka i Elliots rum sedan. Vi föräldrar satt och surrade o köket.

Sedan for vi till Hans och Marianne och hämtade upp J's längdskidor, sedan till mamma och pappa och hämtade upp mina gamla skidor och ett par som Wille kan börja ha nu. När vi åkte därifrån ringde vi till Anton som tur nog var i lägenheten så vi for dit med lite saker och och tittade hur det såg ut. Dem hade fullt upp att packa upp och fixa iordning.

Nu håller J på med maten,Maja sover i bilen och Wille ligger och tittar Tv. Blir en lugn kväll. Känns att man druckit alldeles för mycket kaffe hos folk idag, magen gör uppror.

Repat i Willes rum

Igår har vi inte gjort så mycket eftersom att Maja hade feber, blev en tur till mormor och morfar och fika och en sväng förbi Elin och Jonas hus.

På kvällen har vi tagit ner Willes bokhylla som var sönder och gått igenom leksaker och sedan satt upp Ikeas lack hyllor istället,men vi hade bara två så det blir att köpa åtminstone en till sen. Men det blev fint, och idag ska jag tapetsera. Spacklade igår,vart han rivit tapeterna som liten

Få se om jag fotar sedan när det är färdigt!

Idag är J på jobbet på något möte. Maja och Wille har ätit frukost och sitter och tittar på skoterfilm,som Wille fått av Erika och Markus. Den är verkligen omtyckt, han är en liten skotergalning vår gubbe.

Annars har vi inga stora planer för idag,blir att handla lite mat och backar till Willes rum.

Febrig Maja

Har haft en jobbig natt,Maja har haft feber och har legat och vridit och vändt sig i sängen. Fick ta och ge lite alvedon och då somnade hon efter ett tag.

Wille hostar,men det har inte blivit sämre iaf.

Men vi har haft det trångt i sängen i natt, två små barn plus vi i en 160 säng.  :)

Maja verkar lite grining nu på morgonen med så vi får väl se vad som sker under dagen. Jäkla vaccin,hon har aldrig reagerat tidigare.

Städat förråd och sjukling Wille

Har varit och tagit vaccinet med Maja, det gick bra. Lite sur blev hon förstås,men det gick fort över. Få se till kvällen om det blir några biverkningar,sköterskan sa att det var vanligare att dem får det vid 2:a dosen.

Har varit och hämtat ut mitt munskölj på apoteket och sedan har vi farit hem och J har städat i ordning hela förrådet. Blev väldigt stor skillnad!!! Sedan har vi hjälpts åt att vika in tvätten,med lite hjälp av Maja som mest skulle tugga på sockarna.

Wille har inte varit riktigt sitt busiga jag idag, han somnade ett tag på förmiddagen och har sedan tagit det lugnt i soffan framför tv:n. Är iof bra för då hostar han inte så mycket.

J lagade maten, köttfärssås och makaroner. Gott och skönt att slippa laga själv.

Jag själv har inte gjort mycket idag, har fortfarande problem med öronen plus att jag nu har problem med munnen....så jag känner mig inte alltför glad och trevlig. Har inte varit riktigt kry sen före jul, så nu är jag less....  :(

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0