Vecka 34!

Så har man nått v 34 iaf,det går framåt........men väääääääldigt sakta tycker jag! Maja är lika vildsom vanligt i magen och ibland tror jag att hon fortfarande gör kullerbyttor där inne......hon verkar vara en liten bustjej! =)

Den här veckan har Jonas ledigvecka,så jag ska försöka arbeta lite mer med skolan igen så att jag ligger lite före ifall hon skulle vilja komma ut lite före.

Wille sitter och badar och leker med sin fisk,han älskar verkligen att bada och kan sitta tills han blir som ett riktigt russin...haha! =)

Min rygg har blivit värre igen och så fort jag gör något arbete hemma är man helt pajj,och då menar jag inte tungt arbete utan typ vika kläder eller diska =). Nånå det är bara att stå ut,är ju iaf inte så gräsligt länge kvar.

50 dagar kvar!

Idag är det 50 dagar kvar till Bf, det går framåt.....men väldigt sakta! =)

Har haft en ganska jobbig natt igen,har inte kunnat sova mycket. Har känts bak i ryggen ibland,ibland framme i magen, ibland har det bara stuckit och ilat där nertill....Obehagligt!! Tror nog att det blir att åka in på kontroll idag, för jag orkar ju inte med att inte sova flera nätter.  Hoppas bara att man inte öppnats mer!

Snart går jag iaf in i vecka 34,så det blir ju bara säkrare och säkrare för Maja om hon skulle födas iaf!

Bm besök v 33.

Idag hade jag mitt v 33 besök hos Bm, alla prover var bra förutom Hb:n som gått ner så jag måste börja äta järn, usch.....jag som ville slippa det föratt min mage blir helt pajj av dem. Blodtrycket låg på 100/65, sf mått på 33 och hjärtljuden låg på 148. Hade 1+ av protein i urinet och spår av leukocyter, så hon skickade in det på odling. Men mest trolig var det ingenting utan bara spår av flytningar.

Vi pratade även om ev viktuppskattning om 3 veckor, ifall jag är orolig för barnets storlek. Men vi ska bestämma det på nästa besök,om två veckor.

Maja låg med huvudet en bit ner i bäckenet men var rörlig. Sen kollade hon även tappen och där hade det tyvärr hänt lite mer, vad hon kunde känna så var den mjuk, ca 1,5-2 cm, öppen för fingret, men inre livmodermunnen var fortfarande stängd. Hon sa dock att det är vanligt hos omföderskor,så vi får väl hoppas att hon håller sig inne ett litet tag till iaf!

Nu blir nästa Bm besök v 35, den 8/4.

Min älskade Alma....

Igår var det en jobbig dag, jag tänkte så mycket på lillgumman.........önskade så att hon hade kunnat ligga brevid mig där i sängen, leka med sin tutte som hon brukade göra och le åt mig. Då hade allt vart bra!

Förra året vid den här tiden hade vi nyss kommit hem från Göteborg efter Almas operation, vi hade lite problem med hennes mat,men det var det sista vi tänkte på utan vi var bara så nöjda att operationen gått bra och att hon var glad och busade med sin storebror som vanligt. Tänk om man hade vetat då hur kort tid vi skulle ha med henne...... =(

Känns så tungt nu,förstår inte hur man ska orka med årsdagen då Alma dog, blir ett vrak redan nu av att bara tänka på att den kommer snart. Ett år, det känns inte som ett år sedan vi hade henne här med oss.

William har också sina dagar då han pratar mer än vanligt om Alma, vill att hon ska komma tillbaka och han saknar henne så! Ibland pratar han med henne upp till himlen,berättar att vi ska få en liten bebis som ska heta Maja och vad hon gör däruppe.

Om man går tillbaka ett år i tiden,trodde man aldrig att man skulle ha varit med om det man har nu. Livet tar sina underliga vägar, det är inte rättvist på något sätt.......det gäller bara att försöka se någorlunda ljust på framtiden,kanske blir det bättre då.....menden ruskiga känslan av att ha förlorat en del av en själv, sitt barn, den kommer ALDRIG ALDRIG någonsin att försvinna! Jag kommer aldrig någonsin att kunna bli hel igen!

Less!

Idag har jag bara varit så less på allt, less på att vara gravid...................att inte kunna göra något kul med Wille, att inte kunna vara ute.....Jag kan ju inte göra någonting! Känner bara föratt gråta åt allt idag, föratt livet känns allmänt deprimerande! *suck*

Varför kan inte alla få må bra som gravida?

Hade velat sova bort tiden tills Maja kommer,men det går ju inte för jag måste ju hinna med skolan också.

V 33 nu!

Idag har jag gått in i v 33,Jippie!!!!! =)

Maja är alldeles tokig i magen och imorse trodde jag att hon skulle sparka sig ut genom själva magen. Ajaj!
Nu på torsdag är nästa besök hos Bm, blir vikt(huuh så hemskt), blodprover, sfmått och hjärtljud. Magen har växt som bara den,försökte mäta sf själv  för någon dag sedan och då var det mellan 34-35......men det är svårt att mäta själv så det skiljer säkert en del.

Börjar nu oroa mig lite smått att om Maja fortsätter att växa i samma takt kommer att vara jättestor vid Bf,så jag ska höra ifall dem kan kolla upp vikt via ultraljud någon vecka innan.  Mest pga att jag är rädd att sfinkter rupturen sen Wille ska spricka upp i ärret om hon blir stor, för det vill jag inte vara med om igen......man kunde inte sitta normalt på flera veckor och ont som tusan var det.

Nånå ingen vits att spekulera för mycket innan jag pratat med Barbro(min Bm). Från och med torsdag blir det besök varannan vecka fram till Bf.

31+6 föda hemma

Äntligen, idag får man föda här hemma i Gällivare ifall det skulle sätta igång. Så skönt att veta att man inte behöver fara iväg ända till Sunderbyn, och här har man ju all familj. Hon kan ju gärna stanna längre i magen för det såklart,men det är ju en stor lättnad! =)

Nu håller jag på att laga lite mat,Jonas är och brummar skoter med några vänner och Wille bygger lego och tittar på Djungel George.

Ska göra god köttgryta,MUMS! det enda är ju att det tar sådan tid och laga föratt det ska koka över en timme,men gott blir det sen. Kanske lite pressad potatis till....Mmmm nu blir jag ju jättehungrig!

Marknad mm idag...

Idag har jag varit in på polisstationen och fixat nytt ID kort,så jag bör ha det inom en vecka. Står ju fortfarande mitt gamla efternamn på allt =)

Sen var vi in på banken och fixade min internetdosa.för Wille hade hittat den och lekt med den så den var spärrad. Lilla unge,förstår inte hur han hittar allt! Men lika söt är han för det,min älskling. Han surrar konstant nu och han har börjat tala mycket tydligare......så att även andra kan förstå honom.



Här är min goa glada kille som alltid ska busa inför kameran! =)

Vi var även en sväng till marknaden, Wille fick en klubba och vi hittade sockar åt hela familjen. Sen köpte jag mitt MÅSTE varje marknad.......munkar! MUMS! Så nu ska vi snart fika, kaffe och munkar......

Idag har Cesar fått ta bort stygnen efter kastreringen och tratten,så han är helnöjd och fick ett ben som belöning när vi kom hem =). Nu ska vi bara se om det blir en stor förändring, och hålla koll på maten. För dem går gärna upp i vikt efter en kastrering.

v 32 magen!



Här kommer en bild på tjockmagen =), känner mig som en sumobrottare redan och värre lär det ju bli. Allt är bara jobbigt nu med magen ivägen, tycker att tiden hade kunnat gå fortare nu så att Maja kommer snart.  Men inte för tidigt ändå!

Hade läskigt idag,kändes som att man inte fick nog mycket luft. For till Vc och tog blodtryck 90/56 och pulsen låg mellan 115-120......jättejobbigt att ha så hög puls. Usch! Det blir väl förhoppningsvis bättre när Maja kommit. Dem kan inte säga vad det beror på.

Provet och lite funderingar.

Igår var jag till skolan och gjorde provet i Word, och jag hade sån tur att jag fick veta resultatet nästan på en gång. Fick VG,så det känns så skönt. Nu är det bara att fortsätta med Exel. Samtidigt är det skönt att veta att jag inte behöver gå till skolan igen på ett tag,för det är ju så jobbigt när man inte får röra sig så mycket.

Idag är jag i v 31+4, så det är i princip lugnt om hon föds här hemma nu =)

Har fortfarande sammandragningar som kommer då och då och dem trycker rejält neråt, men så länge dem inte blir regelbundna eller gör ont så är det okej. Ska nog gå in på Lindex idag och köpa en body och byxor i minsta storleken ifall Maja vill komma snart,så att hon har några små kläder att ha. Men det blir bara en omgång,för vi hoppas ju att hon håller sig inne i magen ännu ett tag.

Nu ska jag gå och ta en dusch,man blir lätt lite slö med sådant när man bara går hemma och fördriver tid. =)

60 dagar kvar!

Idag är det 60 dagar kvar till Bf,det går framåt.......men få se hur länge hon vill stanna där inne.Det är skönt att veta att hon hunnit på kortisonet för lungorna iaf så att man inte behöver vara jätteorolig för det.

Imorgon måste jag försöka fara och göra prov i skolan,Jonas får skjutsa och hämta mig. Prov i Word,hoppas att det går bra.Hade behövt kunna göra det så jag kan gå vidare i Office kursen.

Hade konstigt i magen inatt,inte direkt sammandragningar utan bara obehagligt,har inte kunnat sova mycket. Jobbigt! Nu ska jag gå och ta en dusch, Wille sitter och tittar på Supertrion på Nickelodeon.

Wille har åkt skidor!

Idag har Wille fått testa åka skidor,och han var riktigt duktig. Han höll balansen så bra  och åkte omkring på gatan utanför mormor. Sen skulle han testa åka i nedförsbacken och det var lite svårare =)........men han gav sig inte och tillslut gick det också!  Vad stolt man var när han åkte där,min lilla kille..........så duktig!

Så nu kan han åka både skridskor och skidor,min duktiga lilla älskling.

Nu sitter han och leker med sina Cars och har fått äta lite försenat lördagsgodis, igår somnade han ifrån det =)
Snart blir det nog Godnatt,för han ser väldigt trött ut. Inte föratt man är så pigg själv heller.... fast man sover från typ 10 på kvällen. Ibland ännu tidigare.....hehe men det är så skönt,man får väl passa på nu!

Varit på kontroll...

Har varit på koll på förlossningen ,allt var okej och det hade inte hänt något mer på tappen. Läkaren utbrast "Det är en stor tjej", när han tog måtten på Maja,han sa dock inte hur stor men enligt måtten ca 2 kg nu. Har fortfarande sammandragningar......inte lika ofta men ibland när dem kommer trycker det på riktigt neråt.....lite läskigt! Men dem verkar ju inte påverka något iaf!

Läkaren lugnade mig en smula och sa att även om man inte brukar få föda i Gällivare ännu så har dem alla saker dom dem har i Sunderbyn ifall att det skulle bli en förlossning här iaf. Att det inte skulle vara någon fara för barnet för det. Så det känns skönt att veta. Har gått in i vecka 32 nu,så nu är det 6 dagar tills man får föda här hemma!

Ifall det inte blir värre så blir nästa koll hos Bm v 33!

Lika lugnt som vanligt!

Idag jobbar Jonas bara ett vanligt skift,det ska bli så skönt att slippa vara ensam hela kvällen. Man blir så uttråkad!

Hade behövt handla mat också,börjar vara lite tomt här hemma. Men vet inte hur pass mycket man vågar vara ute och promenera. *suck* Kan inte tiden går fortare nu så att man kan röra sig och så att vi får ha en liten Maja hos oss.

Cesar har kastrerats på måndag och han är som en liten bebis här hemma nu,man måste mata honom och ge honom vatten för han når inte att äta själv med tratten runt huvudet. Och irriterad är han på den,för han går in i allt möjligt......stackarn! Men förhoopningsvis blir han lugnare nu!

Lugna dagar!

Igår ringde jag och pratade med min mentor i skolan, det gick bra att skjuta upp provet till nästa vecka så det känns jätteskönt att inte behöva oroa sig för det........just nu iaf!

Det finns inte mycket att göra hemma när man inte får röra sig så mycket och man blir fort uttråkad. Igår var Wille på dagis och lekte en stund och han tyckte det var jättekul,det blir nog tråkigt i längden att vara hemma med mig. Idag ska han och "moster" fara på badhuset,så han ser verkligen fram emot det. =)

Igårkväll var Marianne och Julia förbi en sväng så vi fick lite sällskap jag och Wille. Jonas jobbar eftermiddag,men har bytt och ska jobba förmiddag under helgen så det är skönt.

Snart har jag gått 31 fulla veckor,det går framåt sakta.... =)

Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0