30/1

Idag har jag och barnen tagit bussen till Marianne, där var även Nattis och Hugo. Har surrat där ett tag och sedan varit och kollat på Nattis o Chrisses nya lägenhet. Kommer att bli fint där!

Jonas hämtade oss när han slutade. For och handlade på Coop,åt middag och efter det kom Erika och Markus hit en sväng.

Nu ska vi bara ta det lugnt framför tv:n. Ska till läkaren igen imorgon, har knappt kunnat sova natten till idag pga det här jäkla trycket i öronen/huvudet. Kör tryckutjämning(hålla för näsan och blåsa ut) men det hjälper inget för det kommer på en gång tillbaka,det klickar och knastrar i öronen. Går inte därifrån imorgon förrän dem kollat upp allt jättenoga och jag fått något som hjälper.

Har gått och känt mig så här i flera veckor, nu räcker det.....man orkar inte med det i längden!

Lilla julafton!

Mamma och pappa hämtade mig och barnen till dem vid 12 tiden. Har lagat lunch där åt barnen och efter det kom hela släkten dit. Fikade gott, nybakt bröd från Mammas och Pappas bakmaskin....Mumsigt. Sedan blev det kladdkaka med grädde.

Efteråt var det dags för paketutdelning. Var faktiskt kul med en liten jul igen! Wille fick en stor biltransport med en massa racerbilar på, Maja en jättefin röd klänning och jag fick en läcker kökshandduk och en kom ihåg tavla.
Maja lekte och busade på golvet och Wille spelade med Isak och hans kompisar.

Kl 16 for vi till Marianne och Hans och åt middag, där var också Jonas syster med familj. Blev jättegod kycklingfile med ris,sås och sallad. Och så efterrätt. Har verkligen ätit onyttigt idag....huu....inget bra! Maja var alldeles överlycklig när hon fick leka med Wille och Julia.

När vi kom hem har jag plockat undan lite. Nu har Anders och Ann just farit härifrån, var jättetrevligt att träffa dem och kul att dem hann komma förbi oss.  :)

Bilder 29/1

Bilder från dagen som gått:

 

 

 


Vilodag

Idag har vi inte gjort mycket, Wille och Maja har lekt väldigt bra idag. Och dem gånger hon sovit har Wille fått spela,så kunde jag också vila lite med Maja. Skönt!!

Annars har vi byggt flygplan, målat med vattenfärg och jagat efter Maja som klättrar upp i trappen och är och äter hundmat i Cesars skål.

När J kom hem har han plockat undan,dragit av golvet med moppen och sedan lagat mat. Han är så duktig min gubbe :) Blev goda stuvade makaroner med köttbullar.

Nu har jag nyss diskat undan efter maten och satt på kaffet... som just lyser att det är färdigt...ska ta en kopp...

Sådär,nu kan jag fortsätta  :)

Imorgon ska vi åka till mamma och pappa vid ett tiden,sen ska resten av mammas släkt komma dit och min morbror och hans tjej från Piteå kommer upp. Det ska bli så roligt att träffa dem. Blir en liten mini JUL, för dem kunde inte komma till julafton pga snöoväder. Sedan ska vi kl 16 till J's föräldrar och äta middag. Så det blir nog en riktigt trevlig dag imorgon!

Mina öron är som dem är(har lock i dem hela tiden) men ska försöka stå ut ett tag och se om det ger med sig. Maja är mycket friskare,svampmedicinen verkar göra sitt och hon äter vanlig mat igen, hon snorar knappt något och ingen hosta. Hoppas bara det håller sig så!

Sviiiinkallt

Godmorgon,
tittade just på termometern som står på -29. Fyy så kallt,det lär inte bli att göra mycket idag.

Ska försöka vila lite och ta det lugnt idag,men tvivlar på att det kommer att funka med två små barn hemma. Inte konstigt att man aldrig blir frisk för man har inte tid att vara sjuk(ta det lugnt).

Måste även ta och säga Grattis åt Elin och Jonas som har köpt hus, inte långt ifrån oss. Så det kommer att bli väldigt trevligt att ha någon nära att umgås med!

Nu ska jag snart ta och kolla Våra bästa år...Mm jag vet det är tragiskt.....fastnar alltid i den serien när jag är mammaledig...  :)

Läkarbesök * 2

Vad bloggen har tjorvat på sistone....tråkigt!

Imorse var vi till barnmottagningen med Maja, hade satt Emla 1 1/2 timme innan så hon kände inte mycket när dem stack henne och tur var ju det för dem fick nog sticka fyra gånger innan dem hittade ett kärl. Stackarn! Men dem fic iaf blod nog för allergiproverna och Crp. Crp:t visade ingenting. Dem andra vet man först om några dagar.


For sedan till mormor och morfar och var där med barnen tills J slutade.

Ikväll har jag varit till jouren med mina öron. Läkaren kollade och tyckte inte att han såg någon vätska bakom trumhinnan, öronen var mycket bättre och han menade på att när man haft problem så länge som jag haft så tar det tid innan trycket i dem är tillbaka till det normala. Sen fick jag veta att jag är jättespänd(rygg,nacke mm).....som om det var något nytt....men jag spände käkmusklerna och det kunde göra att det obehag jag känner inte går över. Så nu blir det att försöka slappna av.....hur lätt nu det blir när man är hemma med barn....

Nånå nu ska jag gå och sova,Maja skriker som en galning och J ska jobba Fm.

Läkarbesök

Idag har vi inte gjort så mycket,förutom att vi vart till läkarn med Maja pga hennes svamp i munnen och sega förkylning. Fick utskrivet medicin mot svampen och ska även testa ge Bricanyl mot hostan. Sen ska vi tillbaka imorgon och ta prover, måste sätta Emla före därför hann vi inte göra det idag.

Ska dit 10 och ta sänkan, blodstatus och allergitester.

Även om nu läkarn mest tippade på en seg förkylning som hon sa går nu, så tyckte hon att det var lika bra att kolla upp allergier eftersom att vi har så mycket sådant i släkten.  Så nu hoppas vi bara på att det inte är pälsdjursallergi för då måste vi hitta på något annat boende till Cesar. Menmen ingen vits att fundera redan nu,det får man ju ta sedan om det är så.

Ska tillbaka till läkarn om två veckor iaf för att kolla upp om medicinen gett någon verkan, om hon är frisk eller inte då.

Här kommer en bild på vårt lillhjärta:




Som liten!

Mamma och pappa har suttit och gått igenom gamla diabilder sedan vi var små och laddat upp på datorn. Ska få en hel cd med bilder sedan och det ska bli så kul att kolla på.  :)

Här kommer en bild på mig, Erika(lillasyster) och Annica(min kompis sedan vi var 4-5 år?). Visst var vi för söta! Alla med klänningar och hårband.




Nya badkläder.

Nu har jag bestämt mig och beställde min bikini från Ellos, och Wille fick ett par nya badbyxor. Som han skulle ha till "utomlandet"....hehe  :)

                     

Less!

Vill att det här jäkla tjorvet med mina öron ska gå över, vill ju kunna känna sig frisk någon gång. Är så less och irriterad! Har ju iof fått penicillinet först på fredag så man måste ju ta det ända till lördag. Är det inte över måste jag gå en tredje gång till läkarn......usch och fyyy.... Känns skumt ner mot käken och det är inget kul alls.

Ska köpa öronproppar imorgon som man måste ha när man duschar tills det har gått över, vägrar få tillbaka det här igen! Vilket visst är vanligt.

Imorgon ska Wille till dagis och jag tänkte ta en promenad med Maja efter att vi fört honom.


Promenad...

Idag har jag och barnen gått till Marianne. Började gå härifrån med dubbelpulkan, när jag hade kommit upp på södra Mosebacke var Maja som en ål i pulkan och Wille kunde knappt hålla henne. Så jag fick ringa till mormor vart vi hade vagnen och säga att hon måste komma och möta oss(hon bor inte långt från vart vi var). Hon var gullig och kom på en gång.

Gick sedan in en snabb sväng hos dem, Wille lekte ute och Maja sov i vagnen. Efter det gick vi vidare till Marianne, Maja i vagnen och Wille på sin bob(som vi också hade hos mormor). Jag var alldeles dyblöt i svett när jag kom till Marianne, det är inte det lättaste att putta vagnen och dra Wille på boben efter sig i alla backar. Men det gav ju lite motion iaf.

Drack kaffe och tog en smörgås när vi kom fram,Maja fick mellanmål och Wille spelade lite. Efter ett tag gick vi ut för Raja(deras hund) behövde rastas, så vi gick allihopa. Wille fick åka bob i alla backar och Maja somnade i vagnen.

Diskuterade lite om resan blandannat och när Jonas slutade hämtade han upp oss därifrån. Sen blev det en shoppingtur, en pyjamas från Lindex åt Maja, J tittade på mobiler på Expert och sedan in på Coop för lite mat.

Lagade fläskfile, pommes och grekisk sallad till. Supergott!

På kalas

Sitter och väntar på att pytt i pannan ska bli klar.

Tog alla en promenad till mormor till 13, åt väldigt mumsig smörgåstårta och sedan fika. Är alltid kul att träffa släktingarna, Maja var på toppenhumör och charmades med alla.

Efteråt liftade vi med Erika och Markus, for in på Coop och köpte lite kall mat åt Maja eftersom hon fått svamp i munnen stackarn. Men när det är kallt går det bra. Sedan köpte J och W lite chips och dricka(jag ska ju inte äta sådant) och vi hyrde Flickan som lekte med elden(eler hur den nu hette). Den är nog jättebra,det var iaf första filmen.

Nu ligger J och Maja på soffan och vilar och Wille ligger bredvid och tittar barnprogram.

God mat och bastukväll!

Gårdagskvällen var väldigt trevlig. Camilla och Jesper kom hit efter två. Vi började med maten och efter en stund kom killarna hem från skoterturen. Gjorde en burgundisk köttgryta, med klyftpotatis och sallad. Var väldigt gott!

Satt och surrade lite och tog ett glas vin efter att vi fixat skjuts hem åt Camilla och Timmy. Gubbarna drack öl. Sedan blev det bastu, det var så skönt....är ett tag sedan jag bastat pga mina förkylningar och öron tjorv. Just när jag och Camilla gick upp i bastun så kom Elin,Jonas och Viktor. Sedan var det gubbarnas tur i bastun så vi tjejer satt nere och surrade.

Blev en väldigt rolig kväll med en massa roliga historier och mycket skratt!

Maja var så vild så Viktor vågade knappt vara nära henne,stackarn! Hon skulle bara riva och peta på honom hela tiden och det var inte så omtyckt.  :) Viktor var på sitt charmigaste humör och bara log ända tills han blev trött. Sådan söt liten kille han är!

Wille och Jesper har spelat lite Wii, lekt med duplo och senare kollade dem film i hans rum.

Jag gick upp med Maja efter 11 och dem andra stannade en stund längre där nere.

Nu ska vi om ett tag bege oss till mormor, hon har fyllt år i veckan och vi ska dit och fira henne.


middag och bastu

har en liten gumma som sover i famnen, Wille tittar på tv. Dem har båda lekt med duplo innan Maja somnade, så kul att se dem sitta bredvid varann och leka! Jonas,Timmy och Anton är ute med skotrarna.... och Camilla och Jesper skulle komma hit snart.

Sedan blir det matlagning och bastu. Även Jonas och Elin skulle komma efter middagen. Kommer att bli en rolig kväll.

Ska försöka See you later!

Bilderna

Här kommer bilderna på Willes nya Cars matta,min ljusdekoration och de nya gardinerna.








Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0