Planerat uppfarten

Idag har vi börjat gräva en grop för att få ner en stor sten i. Jonas har grävt som en tok och tillslut fick vi ner den.
Började fylla igen.

For in till Kalix och åt mat och handlade och när vi kom hem så har jag fortsatt att planera till vart vi grävt tidigare. Har breddat vår uppfart och parkering och det blev riktigt bra. Blev klar med det först för en timme sedan. Men det blev stor skillnad.

Jonas har värmt bastun och är och bastar,jag ska strax börja göra slingor i mitt hår. Ska ta en före och efter bild så får ni se sedan. Måste vänta på att Jonas är inne så att han kan gå upp till Maja om hon vaknar.

Det är tråkigt väder och har duggat hela dagen,jag längtar bara mer och mer efter Turkiet och Side.

Solat

Erika och Markus har åkt hem för några timmar sedan. Har haft soligt och fint sedan lunchtid, har suttit och solat på altanen.

Jonas och Markus har hunnit ta en tur med vattenskotern, jag och Erika har tagit en Powerwalk.

Åt lunch och efter det åkte dem.

Har tagit en promenad till Marianne och Hans med lite tvätt. Har badat med Cesar vid bryggan och hämtat upp Wille hos Micke. Nu håller Jonas på med middagen och efter det ska vi åka vattenskoter och sedan ut och fiska med båten :)


12 dagar

Ja så länge är det kvar tills vi åker till Side. Jag längtar som bara den....speciellt nu när det är sämre väder här i stugan.


Längtar efter sol och bad, turkosblåa hav, lena sandstränder och massor av shopping :)


Nu hoppas vi bara att barnen ska bli friskare tills dess, sist dem var sjuk hade dem hosta i flera veckor :/ Blir att proppa i mediciner och HOPPAS!!


Eftermiddagen

Här på eftermiddagen har Wille,Jonas,Erika och Markus varit och kört vattenskoter och åkt wakeboard.(Dem hade visst fått ringa Micke och bli hembogserade till slut för varken båten eller vattenskotern startade)

Hade iaf värmt bastun och gjort eld i vattenberedaren,så den var varm när dem kom hem.Eller jag och Maja hade gjor det. :)

Nu ska vi mumsa lite nachos och titta film.

Imorgon åker Erika och Markus hem.

Vaknat på fel sida

Ingen bra dag idag.....Maja har vaknat säkert 10 ggr under natten. Hon är täppt i näsan och hostar.....stackarn! Så jag är helt slut,trött och allmänt grinig.

Inte blir det bättre av att vi inte har någon tvättmaskin här och smuts blir det fort med två barn....

Har hunnit vara en sväng till stranden så att Wille har fått bada,men det har inte varit något toppenväder. Blåsigt som tusan.

Ja som ni märker är jag helt anti idag.....

Tjejshopping idag

Idag har jag och Erika och Maja varit till Rajalla och till Haparanda. Vi hade en shoppingtur bara vi tjejer. Deick riktigt bra och Maja var riktigt lugn. Hon ropade däremot efter Pappa över hela Rajalla. :) Maja har blivit en riktig pappas jänta...

Hittade en massa fint. Köpte skor/uggs åt Maja, snoddar åt Maja och en vit t-shirt åt Wille(för han har fått pennor man kan rita med på tyg av Moster) på Hm. En bikini åt mig och en Bh från Gina Tricot. Ett par shorts och två par kalsonger åt Jonas på Seppäla(finsk affär).Erika köpte en tuff t-shirt och en mössa och vantar på Seppäla åt Wille.

       

 

   

 

   



Var in på Apoteket och köpte det vi behöver till utlandsresan, alvedon till barn och vuxna,vätskeersättning, tabletter mot diarre, astmamediciner.  Längtar så....efter sol och värme och bad!

Dem andra är i bastun nu och jag sitter och tittar på ett BB program på femman......åååååh alla små söta bebisar....mmm


Här är två bilder på vår Prinsessa i sina nya kläder:

   


Majas nya kläder

Sent igårkväll kom Erika och Markus. Willes spel gick tyvärr inte att hämta ut för någon annan så jag har fått ringa till Konsum och säga att dem måste behålla paketet där till den 9 aug,då jag personligen kan hämta ut det.

Tjorvigt!

Hon hade tagit med alla jättefina kläder dem köpt åt Maja i Malmö och Danmark. Så söta tunikor och klänningar:

       


       

 

Tänka att våra barn har världens snällaste moster :)

Idag hoppas vi på att solen ska kika fram så att man kan bada eller iaf sola.Men det ser inte så lovande ut. Maja busar här och är vild och galen som alltid. Wille lyssnar musik på sin telefon och Erika och Markus sover nog ännu eller är iaf i gäststugan.

Återkommer senare!

 


Längtar efter...

Har en sak att erkänna....längtar efter mina promenader. Mina Power walks, att få röra på sig, känna att det får en att må bättre......kunna fundera för sig själv och bara vara....ensam!

Hela 35-40 min varje dag.....och dessa minuter är som himmelriket!

Baby,baby, baby

Anne Geddes Baby Cute 31000

Man kan inte annat än smälta när man ser dessa sötisar, läser och hör om alla som fått bebisar nyss och kan inte låta bli att bli lite babysugen.  För dem är ju så underbara dem alldeles nya små underverken! Finns inget som kan jämföras med dem!

Måste allt köra övertalning med Jonas,så det blir någon gång framöver efter utbildningen osv  ;)

Bilder

Här kommer bilder på barnen från idag:

       



Ikväll kommer Erika och Markus. Så nu hoppas vi på bra väder imorgon så att man kan sola och bada.




Varit hemma i stugan

Idag har vi bara varit här hemma i stugan, var mulet och regnigt när vi klev upp och det såg ut som åska på G. Men det klarnade upp och under dagen har vi haft soligt och riktigt varmt.

Jag har varit på min Power walk...äntligen...kändes så skönt efteråt och svettig var man så det bara rann....men det var det värt!

Jonas och Maja och Cesar har varit på promenad och sedan har han grävt ner en tunna i backen som vi kan sätta vårt "avfall" från toaletten ifrån(har en separett toa här i stugan).

Nu har jag nyss fixat iordning köttfärssmeten till hamburgare som vi ska grilla till middag.

Maja har börjat bli förkyld, så nu måste vi kurera som tusan så det går över till den 11. Wille är inte förkyld än men det brukar ju komma när en är det.

Ikväll blir det nog att gå till Micke som kommer hemifrån idag.

Nya outfits m.m

Hade visst gjort lite fel med våra pengar och fört över för mycket till ett sparkonto.....så det blev inte så lite pengar iaf den här månaden som tur var. :)

Idag har jag fått med Jonas till Haparanda och till Finland till Rajalla och shoppat lite. Hittade en jättesnygg klänning och örhängen på Gina Tricot. Hittade skor på Skopunkten för 99:-, jätteläckra sandaletter.

Här är hela outfiten:

           

Jonas kollade efter kläder på Stadium men hittade inget i rätt storlekar. Så han får kolla utomlands istället.

Wille hittade ett par läckra badshorts och en t-shirt från Oxide. Nu kan vi i allafall tvätta hans badbyxor och han kan fortfarande bada :)

Här är hans outfit(observera glassen i hela ansiktet :) )

När vi kom hem var det toppenväder så vi har varit ute innan vi gick till Hans och Marianne för middag.

 

  


Deppig

Fy fasiken vad deprimerande, har fått pengarna idag från Fk och redan innan man fått dem så har det gått 1500 :- till gissa vad för roligt.......BENSIN!

Är inget kul!

Usch och fyyy.....då var den månaden förstörd....är bara att se fram emot utlandsresan det är väl det enda roliga och det har vi iaf sparat pengar till.

Regnväder och städning

Idag är det regn...och tråkigt! Jag har dammsugit och rensat ur storskåpet. Har börjat dammtorka och tänkte fortsätta på ett tag. Finns inte mycket att göra när det är så här.

Ska in till Kalix och handla lite mat och blöjjor åt Maja på ett tag.

Till veckan kommer Erika och Markus hit och dem har lovat toppenväder,så man får ju hoppas att det stämmer. Veckan efter kommer Mamma och Pappa och Isak hit igen. Efter det så åker vi hem, den 9 aug för att packa om och den 11 aug åker vi utomlands.

Maja är vild och galen som bara den, hon vrålar, klättrar överallt, halvspringer och ramlar föratt hon har så bråttom och busar med Wille. Det är fullt ös från morgon till kväll!  Kommer inte ihåg att Wille varit såhär vild...

Sol och bad på Halsön

Idag har vi varit ut till Halsön och badat. Vi for ut kring 11,30 och väl där så har vi solat, grillat och bara myst i det fina vädret. Maja har badat litegrann och Wille hela tiden...som vanligt....

Det var totalt 19 båtar där,så det var mycket folk.

Stannade ute till  15,30 då vi började åka hemåt igen.

Har ätit middag och sedan har jag tagit en snabb promenad till Båtskärsnäs,eller snabb och snabb....jag hade med Cesar som skulle pissa, skita och lukta på allt som fanns. Men jag fick iag lite motion.

Nu ska vi ta en bastu här ...sedan får vi se vad kvällen bjuder på.

Våra båtar parkerade vid Halsön    Halsön....stranden

 

Grillning av lunch    Maja på väg till havet


Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0