Besökte Almas grav och for på stan

Idag har vi varit på Almas grav,det såg riktigt fint ut där trots att vi inte planterat ut några blommor ännu.Vågar inte riktigt innan den 12 juni(frostnätter), för jag vill inte ha såna där tråkiga penseer som alla andra.  Berättade att vi saknar henne och påväg därifrån sa Wille att han tror att hon sitter på biltaket och tittar på oss :) och att Maja också sa Hej åt henne.

Var sedan en sväng på stan och inhandlade en ny diskbänksblandare till köket, for hem och rev ner överskåpen i köket och testade hur hårt kaklet satt. Lagade lunch och sedan for vi till mormor och morfar när J for på jobbet. Därifrån tog jag och barnen bussen till Coop, letade en present åt Casper och lite enkel mat till dagarna framöver. Wille fick även en ny kickbike som var nedsatt....hans gick sönder idag och han var alldeles olycklig.

Tog en buss hem,lagade middag och plockade ur köksskåp på samma gång,flyttade bort bordet mm för imorgon tänkte J måla kökstaket. Wille ska på dagis så annars blir det nog bara att ta det lugnt.

Morsdag.

Hoppas att alla haft en bra morsdag, vi åkte från stugan kring halv tolv idag.  Åkte hem och packade av allt och lämnade Cesar hemma. Sedan åkte vi till mamma och pappa och åt middag,dem bjöd på souvas....var väldigt gott! Så längesedan vi ätit det! :) Erika och Markus var också där,men vi hade alla bråttom iväg.....vi för att vi skulle hinna till Jonas mamma och till mormor och Erika och Markus skulle fortsätta måla huset.

Hos Marianne fick vi jättegott fika,tårta och en massa goda kakor. Surrade där ett litet tag innan vi for vidare till Mormor och morfar,gick mest in där med kortet och sa att vi kommer bättre imorgon. För vi var proppmätta efter all mat och fika.

Nu på kvällen har jag börjat plocka ur skåpen i köket,lämnar bara framme det vi behöver för att kunna äta de närmaste dagarna. Imorgon blir det att kolla på en köksblandare.

Nu ska vi strax gå och sova,så godnatt!

Sovmorgon och fix

Idag har vi tagit lite sovmorgon hela familjen,Marianne ringde och väckte oss halv tio. :) Så skönt!

Wille hostar fortfarande när han anstränger sig och kraxar upp en massa slem,verkar dock mest bero på astman nu. Annars är han go och gla som alltid. Maja har varit ute och lekt på gården hon med idag,i sandlådan,med Willes elbil och vid studsmattan :)

Jonas har tapetserat färdigt gäststugan och håller på att sätta upp listerna där nu. Jag har fixat blomlandet nere vid vägen och sedan börjat planera ut lite mer mark vid parkeringen,ska få den lite större.Men det är jobbigt för det är så mycket stubbar där.

Ikväll blir det en bastu och mys framför tv:n.

Eldat och tapetserat

Idag har jag eldat upp allt ris och nedfällda träd vi samlat på oss här på gården,blev så mycket trevligare utan den där högen där. Jonas har slipat och börjat tapetsera i gäststugan.

Har hunnit vara och leka på campingen en sväng och varit in till Kalix och inhandlat det nödvändigaste i matväg.

Maja har varit så snäll och lekt med Wille eller vilat i vagnen när vi donat,tackar gud föratt hon är så enkel att ha att göra med.  :)

Wille har börjat cykla på sin större cykel här i stugan igen så nu hänger han bättre med oss när vi är ute. :)

Imorgon är väl våra planer att J ska fortsätta tapetsera i gäststugan, min plan är att fixa blomlandet nere vid vägen(om det inte regnar).

Godnatt!

Espressobryggare

Har inhandlat en espressomaskin från Obh Nordica från Internet, en röd och fin en. Har vela ha en i flera år,men nu lyckades jag hitta en billigt till vårt nya kök.

Köket kommer från Ikea på onsdag, så det blir mycket plockande och lite skruvande av stommar i veckan. Ska försöka få upp det sedan veckan då J har ledigvecka igen. :)


Utomhus

Idag har jag krattat gräsmattan och sått lite extra gräsfrön,har flyttat och fixat studsmattan och gungställningen.Jonas har spacklat andra varvet i gäststugan.

Wille och Maja har varit ute och lekt hela dagen och varit så snälla. Maja har hunnit smaka på lite sand och lite gräs och sedan lekt med Wille i sandlådan. Wille är så duktig som tar hand om sin lillasyster när vi donar med annat.

Nu på eftermiddagen så har vi utrotat myrbon,eller vi får väl se om vi lyckats. Hittade ett litet på sidan om stugan och ett väldigt stort en bit framför.Ev blir det in till Kalix för mer Myrr och Radar imorgon. Har dem iaf inte inomhus så mycket nu så det är skönt.

Lite bilder

Här kommer en bild på Maja när hon ska låsa upp dörren:




Och här en bild på fina syskonen här i stugan:


Hittills idag

Idag har vi varit in till Kalix och köpt tapet till gäststugan,så idag ska Jonas bygga upp innerväggen och sedan spackla.

Maja har fått en ny babygunga och Wille en trapets stång till gungställningen så dem har gungat för fullt.

Ska nog gå ut och sova med Maja nu,hon börjar bli trött. Blir sen middag idag,grillspett ...Musmigt!

Tispet funkade nog.

Natten har gått hur bra som helst,så skönt.....hjälper nog att ge han massor med pulmicort som läkaren tipsade om.  :)

Idag blir det väl att fortsätta dona ute, ev börjar Jonas att bygga på innerväggen i gäststugan.

Få se vad som sker under dagen,just nu regnar det iaf inte.


Lugn natt och mysig dag

Wille mår mycket bättre idag och har inte alls haft något anfall inatt. Idag har vi inte gjort så mycket, tog med båda vagnarna(så att Wille inte behövde anstränga sig så) och åkte till Haparanda en sväng. Wille köpa en leksak och Maja en liten bok. Sedan har vi köpt presenter åt Viktor och Ella. Mest var vi väl där föratt fördriva tid pga regnet och handla mat.

Blev lite smått och gott och sedan mat på Ikea. Nu ska vi snart gå och lägga oss,hoppas att det håller sig lika lugnt inatt,men jag skulle tro det för det är sällan det blir värre igen när det väl blivit bättre.
Nu kvällen har det inte regnat och J har knåpat ihop en sandlåda,jag har börjat kolla ut stenar vi ska gräva ner och fixat i blomlanden. Wille har gungat och hjälpt mig med blommorna :)

Pass och krupphosta

Idag har vi packat, lämnat i bibloböcker och varit och tagit pass. Det var inte det lättaste att få Maja att sitta och titta in i kameran och Wille var en butter liten kille. Inte så konstigt dock för påväg ner till Kalix har vi nog fått stanna fyra gånger för att han hostar så att han spyr(som vanligt). Hans krupp är verkligen jobbig, han hostade och var inte alls pigg så vi åkte och inhalerade direkt vi kom till Kalix så att han förhoppningsvis klarar sig natten nu hemma.

Vår stackars lillkille,men han är en tuffing och han är så tålmodig.

Det blev sent innan vi hann till stugan, och här har vi bara tagit det lugnt. Wille har spelat lite på datorn och läst lite i sin Cars tidning som han fick för att han var så duktig.

Nu sover barnen där uppe,få se dock hur länge det varar.....det brukar ju komma en attack efter han sovit ett tag.

Ska gå och se Dum dummare med älsklingen nu, har tagit en ny Boxer(inspelningsbar) så nu har vi ju filmkanalerna ett tag.

Uppdaterar imorgon.

Love you so..





Vill bara säga hur mycket jag älskar dig ,du är den finaste människa jag vet. Du finns alltid här och ställer upp för mig och du gör mig så otroligt lycklig. Jag har sådan tur som hittat dig,och att du står ut med mig och mina egenheter ;)

Lånar lite text från en Ronan Keating låt:

Was it all just chance
Was it meant to be
Was it in the stars for you and me
There's a million doors, but just one key ohhh oh oh
It can take one touch
It can take one look
Well our whole life's a storybook
And we are just fulfilling destiny

Thank god I kissed you
That I touched you
That I met you, now I love you
Well I'm hooked on you and without you I'm insane

Jag älskar dig! *puss*


Härlig dag!

Igår har vi haft jättetrevligt med Annica och Casper, dem kom efter tolv och sedan har vi promenerat till Coop där dem hade Skattjakt. Var kul där,speciellt att se flyguppvisningen,Wille trodde att han skulle störta några gånger. :)
Gick och strosade runt på Dollar och på Coop. Handlade flintastek och kroketter till middag och Jonas hämtade upp maten och pojkarna,så gick vi hem med Maja som sov i vagnen. Pojkarna cyklade och lekte utomhus.

Blev supergod mat,det verkade alla tycka :)

Sen blev det myskväll med massa gott,pojkarna däckade en efter en och Maja med tillslut. Sedan blev det lite surr och film 27 dresses.

Godmorgon!

Godmorgon,
Maja vaknade just efter sju som vanligt så vi har varit vakna ett tag redan. Wille kikar barntv och Maja är på upptäcksfärd i sin kökslåda :)

Solen skiner och det verkar bli riktigt fint väder idag,hoppas bara att blåsten håller sig borta.
Idag ska vi iaf hitta på något skoj med Annica och Casper, få se vad det blir kanske Skattjakten vid Coop.

Ska klä på Maja strax och gå ut och sätta oss på altanenär redan 19 grader där ser jag ,så skönt!

Glada fötter

Idag har jag och barnen cyklat till mormor och morfar vid 10 tiden, för dem skulle vara hos dem medans jag for på Glada Fötter. Hann vara ute och leka där i lekparken,gunga med Maja och Wille gungade jag så högt så stackarn flög ur gungan(tur att han är tålig). Sedan har dem lekt på gräsmattan bakom huset med bilar och krattor osv, Maja har även varit på upptäcksfärd i deras förråd och i blomrabatterna.

12,30 hade jag tid till Glada Fötter så just efter tolv cyklade jag upp dit. Vilket lyx det var att sitta där och någon bara tar hand om ens fötter,så nu är dem finfina inför sommaren. Så får man lite bra tips hur man ska hålla dem fina med :)

Efter besöket handlade jag lite åt mormor och sedan cyklade jag ner till dem igen. Var lite orolig att Maja var grinig för jag hade varit borta nästan två timmar,men hon hade varit hur lugn som helst och sovot en timme i mommos famn. Hehe man tror altid det värsta.

Fick äta goda plättar där,Wille pressade tre,Maja 1 1/2 och jag två 1/2 var så gott!  :)

Cyklade hem så att vi var hemma innan Jonas kom från jobbet. Lagade mat och cyklade sedan hela familjen till Hans och Marianne, trodde att jag skulle dö påväg dit med två barn i cykelkärran, en last på över 30 kg bakom en....fyyy så tungt i alla backar. Tror att jag fick leda cykeln en fjärdedel av vägen. :) Jonas cyklade med Cesar eftersom att jag vägrar...han kutar lite kors och tvärs när jag cyklar med han så det känns att jag slår ihjäl mig.

Kvällen nu har varit lugn här hemma!


Om

Min profilbild

ida

RSS 2.0